Re: Tarihi belirtilmemiş sendin tahsili
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Karavelioğlu
Sitemize olan katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Ancak, hukuk sitesinde hukukçular ile polemiğe girmeyin lütfen.
Soruyu soran kişinin senet dediği şey bono olmalı. Zira her ne kadar bizim ticaret kanunu ağırlıklı olarak poliçeyi anlatsa da, poliçe hiç kullanılmayan bir şeydir. Çek olsaydı buna açıça çek derdi zaten. Ama ticari hayatta bonoya senet denir.
Şimdi vade konusuna gelelim.
1- Bonoda zorunlu unsurlardan birisi de vadedir. Buraya kadar olan kısmını biliyorsunuz ve yazmışsınız.
Ancak bonoda vade, her ne kadar zorunlu unsur olsa da, vadesi gösterilmeyen bono, görüldüğünde ödenecek bono sayılır. Yani poliçedeki 4 vade koşulundan biridir. Bonoda zorunlu unsur tanzim tarihidir vade değil.
Onun için lütfen hukuki konularda kesin konuşmayın ve daha önemlisi kırmızı yazmayın.
Sayın Atay,
Bu siteye iki yıldır 1000'in üzerinde iletiyle hizmet verdim.
Bilgiçlik taslayarak karşısındakileri sınav yapmaya kalkışan söz konusu üyeye karşı verilebilecek en uygun cevabı verdiğimi düşünüyorum.
Yaptığımın yanlış olduğunu da asla kabul etmiyorum. Arzu ederseniz üyeliğimi askıya da alabilirsiniz ancak düşüncelerimi asla değiştiremezsiniz! Saygılarımla,
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla borçlunun izni olmadan emekli maaşından kesinti yapamıyoruz. O adama ne yapacağımı şaşırdım! Teşekkürler...
sayın karavelioğlu
iletilerinizn miktarı bizleri hiç ilgilendirmiyor. 1000 ileti de yazabilir siniz 10 ileti de. Önemli olan sitemize yaptığınız katkı.
Üyeliğinizle ilgili işlem yapmak hiç aklımın ucundan geçmedi. Ama 2 hata yaptınız. Kırmızı yazmak kurallara aykırı. Hukukçu birisiyle hukuki bir konuda ve özellikle de doğru bilmediğiniz bir konuda polemiğe girmek, sosyal yaşama aykırı.
Siz sitemizde kalın biz de sizin yazdıklarınız okuyalım. Sadece kurallara uyun.
HUkuki konular sizin düşüncelerinizle olmuyor ne yazık ki. Biz bile katılmadığımız konularda, kanuna boyun eğiyoruz.
Alıntı:
Av.Engin Ömer Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Sn Karavelioğlu ne sizi ne yeni eski hiç bir üyeyi üzmek değildi amacım. Üzüntümü arttırmayın lütfen. Forumun danışma sitesi değil hukuki paylaşım sitesi olduğunu siz benden daha eski olduğunuzdan iyi bilirsiniz. Paylaşım soru sorarak da olur belki daha yararlı olur. Sitede bulunma amacımız sorulara cevap verdikçe bilgilerimizi tazelemek yanıldığımız noktaları öğrenmek öğrendiklerimize katkı yapmak yeni dostlar kazanmak olmalı kanaatindeyim.
Aynen katılıyorum. Sayın Karavelioğu yazılarınızı sıklıkla ve ilgiyle izliyoruz. Ancak nüansları kaçırmamanızı diliyorum. Yanlış bilebiliriz, tartışırız, doğruyu buluruz. Tartışma=Atışma olmasa gerek.
Saygılar.
İşte hukuki.net farkı bu olsa gerek. Her ne kadar hararetli bir tartışma olsa da, sorumluluk ağır basıyor. Akıl yerini buluyor. Sayın Oğuz ve Sayın karavelioğlu na site adına ayrıca teşekkür ederim.