forum13 rumuzlu üyeden alıntı
ali bu arada bu kanundan yararlanmamız mümkün mü?
birde bu kanundaki b ve c maddeleri birbiri ile çelişmiyor mu ?
yani 3 zayıfın altında dersimiz kalırsa tecil hakkımız var mı yok mu?
Öğrenci iken askere gitmek için dilekçe ile talepte bulunanların askerliklerine karar alınır ve askere sevkleri planlanır. Bunların okullarından ilişiklerini kesmeleri istenmez. Öğrenimlerine devam edeceklerinden yeniden ertesi yıla bırakılmalarını talep edenlerin bu talepleri bir defaya mahsus kabul edilir.
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 44 üncü maddesi gereğince, azami öğrencilik süreleri sonunda, mezun olamayan son sınıf öğrencilerine ilave sınav hakları verilmektedir. Buna göre; kayıtlı oldukları öğretim kurumundan mezun olamayan son sınıf öğrencilerinden; (Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Açık öğretim programları hariç)
a) Alt sınıflar veya son sınıftan toplam 4 veya 5 dersi olanlara iki yarıyıl (bir yıl), bu süre sonunda başarısız olduğu ders sayısını 3 veya daha az sayıya düşürememiş ise iki yarıyıl (bir yıl) daha ilave öğrenim süresi verilir.
b) Alt sınıflar veya son sınıftan doğrudan 3 ve daha az sayıda dersi kalanlara dört yarıyıl ilave öğrenim süresi verilir.
c) 4 ve 5 dersi olanlardan kendisine birinci defa tanınan ek iki yarıyıl (bir yıl) süre sonunda başarısız olduğu ders sayısını üç veya daha az sayıya indirenlerin ise sınırsız sınavlara girme hakları olduğundan ve sınav hakları dışında diğer öğrencilik haklarından yararlanamayacaklarından bunlar ertesi yıla bırakılmaz.