Re: Hamsi balık mıdır yoksa bir tür deniz canlısı mı?
Bu konudaki iletillerimin silinmesini talep ediyorum..
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Bizim burada işimiz şaka elbette. Ancak gerçek şu ki; özellikle Doğu Karadeniz halkı hamsiyi kesinlikle balık olarak kabul etmiyor.
biz akdenizlilerde hamsiyi balıktan saymayız :) balık olarakta yemem ben şahsen. deniz malukatı işte rast gelirse bir iki lokma:))
tabiki anladım şaka olduğununda o şakadan aklıma diğer mesele geldi:)
hamsi balıkmıdır değilmidir bir yana balık hayvanmıdır değilmidir hadi çıkın işin içinden :)
Hamsi balıktır ancak her balığın da bir ismi varsa, bölge halkına göre hamsiye balık demek; sağ elle sol kulağı tutmak gibi bir şey olmalı, o nedenle kestirmeden HAMSİ deniliyordur.
Karadeniz insanının zekasından şüphe yok kuşkusuz ancak pratiklik bakımından da üstlerine YOK diye biliyorum.
Güzel bir pazar neşesi oldu diyebilirim Sayın Karavelioğlu, :) bakalım daha ne yorumlar gelecek!
Selamlarımla, kolay gelsin...
Fadime Temel'i dürtmüş..
''Ula annanıp yatıp duracağuna iki cilo balık kap gel...''
Temel gitmiş gelmiş... seslenmiş...
''Fadumem... Baluk pazarunda baluk kalmamış bende iki cilo hamsi kaptum geldim...''
Artık siz karar verin hamsi balık mıdır ? Yoksa balık hali ve balıkçılarda bulunan başka bir deniz canlısı mı?
Konu tam olarak netlik kazanmadığı için hamsinin henüz ne olduğu belli olmadığından birazdan pazardan sardalya alıp yiyeceğim sanırım.
Alıntı:
Mehtap Deniz rumuzlu üyeden alıntı
Hamsi balıktır ancak her balığın da bir ismi varsa, bölge halkına göre hamsiye balık demek; sağ elle sol kulağı tutmak gibi bir şey olmalı, o nedenle kestirmeden HAMSİ deniliyordur.
Karadeniz insanının zekasından şüphe yok kuşkusuz ancak pratiklik bakımından da üstlerine YOK diye biliyorum.
Güzel bir pazar neşesi oldu diyebilirim Sayın Karavelioğlu, :) bakalım daha ne yorumlar gelecek!
Selamlarımla, kolay gelsin...
Ben de bunca dert, sorun, adli olaylar yanında biraz eğlence olsun diye konuyu açtım:)
"Hamsi ve balık" demek "elma ve meyve" demek gibi bir şey:):)
Alıntı:
sedatif rumuzlu üyeden alıntı
biz akdenizlilerde hamsiyi balıktan saymayız :) balık olarakta yemem ben şahsen. deniz malukatı işte rast gelirse bir iki lokma:))
tabiki anladım şaka olduğununda o şakadan aklıma diğer mesele geldi:)
hamsi balıkmıdır değilmidir bir yana balık hayvanmıdır değilmidir hadi çıkın işin içinden :)
Valla benim gördüğüm kadarıyla Hamsi'nin Karadeniz'de insan kadar hükmü var:)
Büyük harfle yazılıp çekim eki olan "nin" yukarıdan virgülle ayrılıyor Karadeniz'de.
Hamsi balık değildir, "paluk"tur.:o
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
Hamsi balık değildir, "paluk"tur.:o
Paluk= Balık..