roninnnn rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Hukukçu Arkadaşlar;
Sizden ricam ben mayıs 2007 de iş yerinden hırsızlık suçundan 5 ay ceza aldım ve 2 yıl süreyle ertelendi.Fakat adli sicilimde gözükmüyor.Fakat şuan başımda buna benze bi olay var.ben bundan 8 ay önce şuan ayrıldığım iş yerinde işe başladım fakat aranılan mühendis idi benimde mühendis dyie resimsiz bir CV'im vardı, ben görüşmem de mühendis olmadığımı belirttim ve işe almadılar ancak daha sonra tekrar görüşmeye çağırarak işi biliyorsam mühendis olmamın bir önemi olmadığını belirtiler ve deneme sürecinden sonra işe başladım.
Fakat zaman içersinde patronumla aramızda sorunlar yaşanmaya başlandı ve ben işten ayrılmayı istediğimi belirttiğimde bana seni savcılığa şikayet ederim sahte mühendis dyie çünkü kartvizit bastırmışlardı ve herkes mühendis dyie biliyordu. Maaşım asgari ücret üzerindendi yani SSK'am, ben de bunun korkusuna işten çıkamıyordum ama ben onları ne sahte bir mühendislik diploması sunmuştum, ne de başka birşey yaptım. Sadece ellerinde üzerinde resmim bile olmayan bir CV vardı. En sonunda 21 Nisan'da işten ayrıldım ve beni cep telefonumdan arayıp polise gitmekte tehdit etti, sözüm ona ben onlardan 4000 TL fazla para almışım (ortada makbuz yok) bana 4000 TL lik senet imzalarsam beni savcılığa vermekten vaz geçeceklerini belirttiler fakat ben bunu kabul etmeyince aradan iki hafta geçti ve beni cep telefonumdan arayarak sayım yaptıklarını ve led denilen malzemeden 200 metre eksik çıktığını söylediler...
Fakat ben öyle birşey çıkarmadım, yeni açılan bir firma olduğu için stokları çok karışıktı ben çıkmadan bir kopyasını almıştım. Öğrendiğim kadarıyla ve bundan eminim ne bir şahit ne de bir ispat var ellerinde, sadece aldıkları malzemeler ve şuan stoklarında bunlunan malzeme listesi ve şuan. Orda çalışmakta olan bir çocukla telefon görüşmesi yaptım, onu cep telefonuma kayıt ettim ve konuşmada zorla senet imzalaması, patronla muhasebecinin (yani stokları iyi bilen bayan) programda her istediklerini yapabileceklerini, patronların pazar günleri bile dükkana gidip içtiklerini vs.bu işe yarar mı?
Şimdi sormak istediğim ben bunlardan ceza alır mıyım?Ya da ceza alırsam hangisinden alırım?
Şimdiden çok teşekkür ederim.Yardımlarınızı ve beni aydınlatmanızı rica ediyorum....