Onu hakim en iyi biçimde yapıyor gerçi.Tarapiye de yolluyor vaz da geçiriyor yeri geldiğinde.Belki de bunu bildiklerinden gitmelerinde bir sakınca görmüyorlar mahkemeye
Printable View
İnanın 9 ayda birbirimizi kaybedecek hiç bi şey yapmadık.Bir anda eşim ailesininde baskısıyla benden ayrılmak istedi.Ona yalvardım günlerce göz yaşı döktüm..Beni mahvetti.DÜğünümüz yazın olacaktı.Düğünü erteleyelim bir yıl.Bir yıl daha birbirimizi tanıyalım dedim.Ama o kadar kararlıydı ki.Zorla olmuyor.Kabullendim ayrılığı.Bİliyorum o da beni çok seviyor.AMa artık imkansız bir arada olmamız.O yüzden işin içine aileler daha fazla karışmadan bitsin istiyorum.
Çok teşekkür ederim paylaştığınız için.Ben de ailemin isteğiyle zaman zaman ve yer yer önemli kararlarımı değiştirdim.ancak belli bir yaşa gelince(yaş 33 bu arada) çok pişman oldum.Şimdi ne olursa olsun fikir beyanı bile kabul etmiyorum.
Kimbilir karşı tarafın sebepleri nelerdi.Ama ikiniz de birbirinizi seviyorsanız herşey hallolurdu.Kısmet
İyi günler.anne ve babamın 38 yıllık bir evliliği var.Babam boşanmak istiyor.birden fazla gayrimenkul var. Daha önceki boşanma davasında babam annemin oturduğu evin tapusunu anneme verdi ve bizim isteğimizle dava geri çekildi.Ancak 2 yıla yakındır ayrı yaşıyorlar.Bu süre içerisinde bir araya gelmediler.babam yine dava açacak.Ancak annem, babamın üstündeki gayrimenkulleri istiyor ya da çocuklarının üstüne yapmasını istiyor.(babam evlenir ise şayet mallar diğer eşe gidecek diye)babam da bana güvenmiyor musunuz,boşansak bile evler bende durur,eğer ilerde de evlenirsem sizin üstünüze yaparım diyor.Annem gayrimenkulleri babam evlenirse diye babamın üstünde bırakmak istemiyor,babamda bütün gayrimenkulleri annemin üstüne yaptırmak istemiyor,sadece çocuklara da tapuyu vermek istemiyor.Sorularım:
1)babam dava açar ve annem duruşmalara gitmezse tek taraflı boşanma olabilir mi?
2)Duruşma günü tarafların mal paylaşım talebi kayıt altına alınır ve kesin hüküm içerir mi?
3)Eşlerden biri evlenir ise evlendiği kişi mal hakkında söz sahibi olur mu?
4)babam ,annem ve çocuklar adına tapuyu ortak yaptırabilir mi?
5)Babamın üstündeki tapular boşanmadan sonra da kendi üstünde kalmak kaydıyla ,hiçbir şekilde başkasına satamaz,devredemez,evlense bile evlendiği kişi veya çocukları hak iddia edemez diye bir sözleşme yapılabilir mi?
Şİmdiden teşekkürler