Re: Satici Vazgeçerse Kaporayi Nasil Alabilirim
Alıntı:
onder1 rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi öncelikle benim meslegim müteahhitlik bu konulara vakıf sayılırım fakat anlamadıgım ödediginiz miktar müteahhiddemi ve ticarette fazla sertlik iyi olmaz bence şayet mülkü istiyorsanız müteahhidde iyi niyetli diyorsanız oturup konuşup tatlı dille çözme yoluna gidin benim fikrim bu geçmiş olsun.
satıcı müteahhit değil evsahibi ödenen kapora ona verildi. ve parayı başka işine kullanmış.
Parayı kullanması gayet normal çünkü evini ihtiyaçtan satmıştır şayet bu mülkü almak istiyorsanız ve ev sahibi iyi niyetli diyorsanız konuşup anlaşıp halledin bence yok aksi bir durum olacak gibiyse mahkeme yoluyla ihtiyadi tedbir koymak yolu dahil bir çok yola başvurabilirsiniz ama en temiz yol karşılılı anlaşmak.
Olayı şimdi keşfettim galiba:) Sorun siz satış için tapu müdürlüğüne gittiğinizde çıktı diyorsunuz. Evin gösterilen değeri üzerinden alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere %1,5 toplam %3 tutarında bir vergisi vardır. Bunun haricinde satıcı tarafından 68 TL döner sermaye için ücret ödenecek.
Satıcı genellikle ev için istediği parayı emlakçıya net olarak söyler. Yani ben tapu ile ilgili hiç bir masrafa karışmıyorum örneğin net 100.000 TL elime geçsin istiyorum der.
Ev sahibi ile emlakçı arasında muhtemelen bu tür bir sorun çıkmış olabilir. (Normalde satıcı da gösterilen bedelin %1,5 ini ödemek zorundadır)
Akla gelen diğer bir ihtimal; emlakçının komisyonu konusunda ev sahibi ile emlakçı anlaşamamış olabilirler.
Oranlar degişti su an 0,05 alıcı 0,05 satıcı ödüyor döner sermaye tutarı ise 125 Tl. ve evet ev sahipleri genellikle ellerine temiz gececek parayı belirtir ama işin aslı masrafı yarı yarıya ödemek gerekir.
Alıntı:
Oranlar degişti su an 0,05 alıcı 0,05 satıcı ödüyor döner sermaye tutarı ise 125 Tl. ve evet ev sahipleri genellikle ellerine temiz gececek parayı belirtir ama işin aslı masrafı yarı yarıya ödemek gerekir.
Oranlarda bir değişme yok: alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı yüzde 1,5 ek olarak satıcı tarafından 68 TL döner sermaye ödenecek.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Oranlarda bir değişme yok: alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı yüzde 1,5 ek olarak satıcı tarafından 68 TL döner sermaye ödenecek.
Arkadaşım daha 1 hafta önce satış yaptım oranlar benim oldugum yerde bu şekilde
Alıntı:
Arkadaşım daha 1 hafta önce satış yaptım oranlar benim oldugum yerde bu şekilde
Ben de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yalancısıyım. Sitelerinde bu şekilde belirtilmiş.
Re: Satıcı Vazgeçerse Kaporayı Nasıl Alabilirim
Dogrudur gecıcı yasa ile düzenleme yapıp oranları 3 ay için düşürmeleri sebebiyle sitede yayınlanmamış olabilir.
Arkadaşlar Satici Ile Anlaşip Tapuyu Aldim Yardimlariniz Için Teşekkür Ederim.
Iyi çalişmalar
Çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle oturun:)