Re: Bir salaklık yaptım ,şimdi nasıl kurtulurum bende bilmiyorum.
Kartlarımın limitleri yüksek,sadece birinin limiti 30000tl.toplam 4 kredi kartına olan borç 95,000 tl.
Kartlarımın onda ne işi var kısmına gelincede,zamanında yapılan salaklıgın zararlarını büyütmemek ,faiz yememek için ödemesi geleni yatırıp hemen geçiyor tekrar diger kartı ödüyor,yai elde avuçta bi 15,000 tl si var onu çeviriyor sadece banka komisyonunu ödeyerek.Eger bu şekilde yapmasam,faizler binmeye başlayacak kartlara ve ben ücretli çalışan biriyim, aylık faizleri bile ödeyemem ben.
O kadar canım sıkkımki,Çocugumun gelecegini düşünmesem elimden kaza çıkacak diye korkuyorum.
Alıntı:
mertadam35 rumuzlu üyeden alıntı
Evi var ama sanırım oda kredi için ipotekli,senet alsam bu şahıstan,ve icraya versem ne kadar sürede tahsil edebilirim ve senet ile ipotekli evine haciz koydurabilirmiyim.
Ayrıca asgarilerini ödemek için ,hala kartlarımı kullanıyor yani yatırıp bir kısmını tekrar çekiyor,şifreleri degiştirsem,şifresiz işlem yapsa,bunları bir kaç ay sonra şikayet etme şansım varmı...
Kartlarınız hala onda mı!?? :deli: Valla beyefendi ne diyeyim, sizdeki genişliğe hayret ettim. :mahcup:
Bir plan yapmalısınız. Sanırım kartlarınızı çeviriyor. Yani asgarilerini yatırıp tekrar çekiyor. Bu işin sonu yok. Bence siz onu kıllandırmadan elinden bir senet almaya bakın, geceleri uyuyamıyorum diyin, hani elimde bir senet olursa kafam rahat olur, sen yine işini görmeye bak falan diyin. Biz böyle yaptık söylemesi ayıp olmasın. Aldık senedi, ee ne zaman ödüyorsun, ne zaman kapanıyor bu borçlar dedik, şu gün bu gün derken günler, haftalar geçti, 3 ay geçti, baktık olmuyor verdik senedi avukata, 1 haftada süre verdi(resmi tebligat yapıldı), ödenmedi dükkanına hacze gidildi, adam tutuştu. Adam dükkanı(vergi levhasını) başkası üzerine yapmış, haciz gerçekleşemedi, ama borç duruyor tabi, kaçacak durumuda yok, evine hacze gidilmesi aşamasında durup makul bir süre daha verdik, evini ipotek gösterip kredi alacak, kapatacak. Demoklesi'in kılıcı gibi, başının üzerinde sallanıyor devamlı.
Size önerim, ne yapıp edip elinden senet almalısınız, mağaza kimin üzerine ise ona dikkat edin(vergi levhasına), senette mağaza sahibinin ismi yazsın(bazen mağazayı eşinin, dostunun tanıdığın üzerinede açabiliyorlar). Sonrasında cevval bir avukatla işi(!) görürsünüz.
Merhaba
Arkadaşım ben bu işin sonunu hiç iyi görmüyorum bu ay olmasa birdahaki ay.
O borcu siz o kişiye ah ede ede ödeyeceksiniz. O esnafga siz borç öderken Türkiyenin hangi köşesinde yeni düzen kuracak belli olmaz. Buna benzer bir olayda ben anlatayım.
Mahallemizde küçük çaplı bir esnafdı. Ağzı çok iyi laf yapar herkesle çok kolay samimiyet kurar mahallede hem kendi hem eşi sevilirdi.Ve kendine çok zengin süsü vermiş. Hastası olana cenazesi olana düğünü olana arabası ile koştururdu.
Sermayesi ise taş çatlasa 50.000 tl yi geçmez.
Bu şekilde güven kazandı. Ve kimsenin birbirinden haberi olmadan önce ufak ufak müşterilerinin kartını çekmiş sende puan kazan puanlarla evinin mutfak masrafı çıkar gibi cezbedici sözler ve ödeme günü gelince küçük borçları öderdi.
Şimdi ise mahallede kredi kartını kullanmadığı esnaf müşteri kalmamış. Herkesten ne koparırsa kimsede kimseyi bilmiyor herkes sadece kendi sanıyor. Bazı kişiler ona bankadan tüketici kredisi çekmiş. Hurdacılıkla geçinen bi zavallının bile parasını almış. kiminden 100 tl kiminden 100.000 tl herkese borçlu ama borçsuz.
Şu anda 4 aydır ortada yok. Şehir değiştirmiş resmi olarak hiç bişey yapamıyorlar. Ve herkes şuanda kendine düşen payı ödemekle meşgul.
Ve ortaya çıkan rakam dudak uçuklatıyor tam net değil ama toplam 500.000 tl geçen bir para toplamış piyasadan.
Alıntı:
Kartlarımın limitleri yüksek,sadece birinin limiti 30000tl.
Alıntı:
faizler binmeye başlayacak kartlara ve ben ücretli çalışan biriyim, aylık faizleri bile ödeyemem ben.
Burada defalarca üstüne basabasa belirtmemize rağmen bazı Sn.Hukukcularımız harcamasaydın yahut bu borcu ödeyeceksin madem aldın tarzında yorumlar yapıyor. Bu tarzda düşünceye sahip olan Sn.Hukukcularımızın tek ortak noktası bankanın uyguladığı yüksek faize karşı olmaları. Diğer konularda bankaları haklı buluyorlar. Oysa aşağıda belirttiğim konuya herhangi bir Hukukcunun katılmaması açıkcası beni şaşırtıyor.
Yukarıda görüldüğü gibi vatandaşa ödeyemiyeceği miktarda kredi açılmış üstelik tam 4 banka tarafından . Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bir kişiye yahut şirkete ödeyemiyeceği miktarlarda kredi vermek hukuka aykırıdır ve karşı dava açıldığı takdirde bırakın bu borcu ödemeyi yıpranma payı olarak üste tazminat davaları kazanılıyor.
Alıntı:
Cyberian rumuzlu üyeden alıntı
Burada defalarca üstüne basabasa belirtmemize rağmen bazı Sn.Hukukcularımız harcamasaydın yahut bu borcu ödeyeceksin madem aldın tarzında yorumlar yapıyor. Bu tarzda düşünceye sahip olan Sn.Hukukcularımızın tek ortak noktası bankanın uyguladığı yüksek faize karşı olmaları. Diğer konularda bankaları haklı buluyorlar. Oysa aşağıda belirttiğim konuya herhangi bir Hukukcunun katılmaması açıkcası beni şaşırtıyor.
Yukarıda görüldüğü gibi vatandaşa ödeyemiyeceği miktarda kredi açılmış üstelik tam 4 banka tarafından . Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bir kişiye yahut şirkete ödeyemiyeceği miktarlarda kredi vermek hukuka aykırıdır ve karşı dava açıldığı takdirde bırakın bu borcu ödemeyi yıpranma payı olarak üste tazminat davaları kazanılıyor.
Ek not: Bir Avukat bulup kendini bu konuda savunmaya çalışırsan nasıl bir sonuç alırsın merak ediyorum. En azından belki birşeyler değişebilir. Bunu ilk 1980 li yıllarda bir şirketin Avukatı bankaya dava açıp kazanarak gerçekleştiriyor daha sonra zamanla bir çok Ülkede yasalaşıyor.
Alıntı:
Cyberian rumuzlu üyeden alıntı
Ek not: Bir Avukat bulup kendini bu konuda savunmaya çalışırsan nasıl bir sonuç alırsın merak ediyorum. En azından belki birşeyler değişebilir. Bunu ilk 1980 li yıllarda bir şirketin Avukatı bankaya dava açıp kazanarak gerçekleştiriyor daha sonra zamanla bir çok Ülkede yasalaşıyor.
Aman arkadaşım bu konu bizim bankacıların sevmediği bir konu.
Dur şimdi yabancı sermayeyi ürkütüp kaçıracan. Küreselleşen Dünyada yabancı sermaye gelsinde tek bu Ülkenin Vatandaşı bankalara peşkeş çekilsin.
Konuyu açan arkadaşım samimi olarak soruyorum. Senin 95.000 tl lik kart limitin var. Yanlış anlamayın aylık net geliriniz nedirki. Ve bu geliri teminat göstererek bankadan kaç lira tüketici kredisi alabilirsin.
Bence kredi kartı mağdurunun bu kadar çok artmasının sırrı burada. İnsanlarda sahtekarlığın çoğaldığından değil. Ödeyemeyeceği kadar çok para cebine konuyor.
Alıntı:
uçucu rumuzlu üyeden alıntı
Konuyu açan arkadaşım samimi olarak soruyorum. Senin 95.000 tl lik kart limitin var. Yanlış anlamayın aylık net geliriniz nedirki. Ve bu geliri teminat göstererek bankadan kaç lira tüketici kredisi alabilirsin.
Bence kredi kartı mağdurunun bu kadar çok artmasının sırrı burada. İnsanlarda sahtekarlığın çoğaldığından değil. Ödeyemeyeceği kadar çok para cebine konuyor.
Aylık gelirim 2000tl civarında,kredi kartlarımın limitleride,bir zamanlar ufak çaplı ticaret yaparken bankalar düzenli olarak artırdılar.bir çoguna ben artırın başvurusu bile yapmadan ,limitinizi artırdık istermisiniz şeklinde interaktif olarak online yapıldı.Bu konuda bankayı suçlamak ne kadar dogru olur bilmiyorum,bütün salaklık benim,evet okadar limit vermeseler bu kadar olmazdı orası ayrı mesele.
Ayrıca denemek için alabilirmiyim diye kredi başvurusundada bulundum ,5000tl bile vermiyorlar şuan.ama o bankanın kartının limiti 18000tl.
Sonuç bu salaklıgın bedelini ödemek zorunda kalmadan umarım atlatabilirim.
Ve asıl sorun bu olay günyüzüne çıktıgında eşimle aramızda oluşacak problemlerin büyük sonuçlar vermemesi.