Re: Kira dolmadan çıkma ve depozitonun geri verilmemesi

Sizin artık o evle bir ilginiz kalmamış. Evde ev sahibinin oğlu ya da bir başkası oturmaya başladığına göre kira sözleşmeniz sarih olarak sona erdirilmemiş ise de zımni olarak sona ermiş.
Yapabileceğiniz tek şey siz çıktıktan sonra eve hemen oğlu taşındıysa depozitonuzun kalan kısmını geri alabilmek için dava açmaktır. Ev sahibinin oğlunu evden çıkarma gibi bir hakkınız yok.

Alıntı:

hannibalking rumuzlu üyeden alıntı

kira kontratımız kırtasiyeden alınmahazır kira kontratı benim sorduğum oğlunu çıkarabilirmiyim evden neticede hala benim üzerime kiralı gözüküyor herhangi bir belge imzalamadım yada noterden ihtarnamemi çeksek

Sayın Hannibalking
Siz kıratsiyeden alınma kontrat bile olsa zaten genelde kırtasiyeden alınma kontratlarla bu işlem yapılıyor bu kontrarlarda da yazar kiracı kiraladığı yeri boşaltmadan 1 ay evvel haber verecektir diye,siz zaten daire sahibi değilsiniz ki elinizdeki kontratla adı geçen kişinin oğlunu nasıl çıkaracaksınız,siz sadece tanıkla veya tanıklarla ben bu daireyi şu tarihte boşalttım elektrik ve su borçlarım vardı ödendi arta kalan benim depozito paramı vermiyor diye alacak davası açın fakat mahkeme mutlaka evrak ispatı ister,siz evi boşaltığınız anda zaten kontrat hükümsüz kalır siz daire sahibiyle sorunsuz olarak daireyi boşaltmış gibi duruma düşmüşsünüz kanaatimce ancak bu şekilde alacak davası açarak ve durumu ispat edebilirseniz kalan paranızı alırsınız ama diğer türlü elinizdeki kontratla o kişiyi evden çıkaramazsınız çünkü ev sahibi siz değilsiniz.

Alıntı:

miray.dast rumuzlu üyeden alıntı

Sayın Hannibalking
Siz kıratsiyeden alınma kontrat bile olsa zaten genelde kırtasiyeden alınma kontratlarla bu işlem yapılıyor bu kontrarlarda da yazar kiracı kiraladığı yeri boşaltmadan 1 ay evvel haber verecektir diye,siz zaten daire sahibi değilsiniz ki elinizdeki kontratla adı geçen kişinin oğlunu nasıl çıkaracaksınız,siz sadece tanıkla veya tanıklarla ben bu daireyi şu tarihte boşalttım elektrik ve su borçlarım vardı ödendi arta kalan benim depozito paramı vermiyor diye alacak davası açın fakat mahkeme mutlaka evrak ispatı ister,siz evi boşaltığınız anda zaten kontrat hükümsüz kalır siz daire sahibiyle sorunsuz olarak daireyi boşaltmış gibi duruma düşmüşsünüz kanaatimce ancak bu şekilde alacak davası açarak ve durumu ispat edebilirseniz kalan paranızı alırsınız ama diğer türlü elinizdeki kontratla o kişiyi evden çıkaramazsınız çünkü ev sahibi siz değilsiniz.

sayın miray mahkeme açsam alacağımdan daha fazla harcama yaparım birde mahkemeyi kazanmam garanti değil galiba söylerinizden ancak tanık var ama belge olarak ne ibraz edebilirim bilmiyorum bu durumda ne yapacağımı şaşırdım