Re: Alkollü araç kullanma(ma)ktan ehliyete el konulması
Araç arkadaşımın ve onun üzerine kayıtlı. Memur aracın yanına gelmedi durdurdu bizi inip yanına gittik 10-20 mt filan bi mesafe vardı arada.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Yalnız buradaki iddianız sizi ayrı bir sorumlumluluk altına sokabilecek niteliktedir. Örneğin alkol miktarına itiraz etmekle aracı kullananın kendiniz olmadığını iddia etmek ayrı seylerdir. Size işlemi uygulayan görevliler "adeleti yanıltmak istiyor" iddiası ile hakkınızda suç duyurusunda bulunabilirler. Dava açmadan önce iddianızı ispatlayıp ispatlayamayacağınızı iyice düşünmeniz yararınıza olur.
Efendim buradaki sorun benim alkol oranıma itiraz değil.Sorun benim aracı kullanıp kullanmadığım.Araç arkadaşın aracı ve onun üzerine kayıtlı ve aracı kullananda o.Araçta sadece ikimiz varız.Bunu nasıl ispat edebilirim?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Araç kimin üzerine kayıtlı?
Araç arkadaşın üzerine kayıtlı.
Alıntı:
Arkadaşınız sürücü koltuğunda, siz sağ koltukta otururken görevli memur gelip sizden sürücü belgenizi mi istedi?
Efendim 4 tane falan araç vardı biz en sona durduk yaklaşık 20 metre yürüyerekten polislerin yanına geldik.
Ispat konusunda ciddi bir sıkıntınız olduğunun,hatta şansınızın neredeyse hiç olmdığının siz de farkındasınız.Ispatı nasıl sağlayabilirsiniz bilemem,ama trafik kontrolu sırasında aracınızdan inip, polisin yanına gitmeniz bile hata.
Sn.karavelioğlu, ceza konusunda izleyebileceğiniz yolu ve dikkat etmeniz gereken noktaları belirtmiş.
Alıntı:
Ispat konusunda ciddi bir sıkıntınız olduğunun,hatta şansınızın neredeyse hiç olmdığının siz de farkındasınız.Ispatı nasıl sağlayabilirsiniz bilemem,ama trafik kontrolu sırasında aracınızdan inip, polisin yanına gitmeniz bile hata.
Sn.karavelioğlu, ceza konusunda izleyebileceğiniz yolu ve dikkat etmeniz gereken noktaları belirtmiş.
şöyle bir durum var;beraberimdeki şahıs iş adamı.Ben özel sektörde çalışan bir şahısım.şimdi koskoca fabrika sahibi adam benim ehliyetimin alınmasını engelllemek için neden aracı ben kullanıyorum desin.mahkemede bunuda sunmayı düşünüyorum