Eskiden dedeniz adına olan kayıt, şimdi kimin adına yapılmış görünüyor?
Printable View
Eskiden dedeniz adına olan kayıt, şimdi kimin adına yapılmış görünüyor?
amcamın üzerine gözüküyor tapu
Bu şekilde size vereceğimiz bilgiler sağlıklı olmaz tapu kaydının geldi gitti kayıtlarını alabilirseniz kimden ne şekilde devir olmuş anlar ona göre işlem başlatabilirsiniz. Bayramınız kutlu olsun.
verdiğiniz yanıt için yinede çok teşekkür ederim
nilüferr peki babanız haytta iken dedenizin mirası size düşmezki ne hakkı istiyorsunuz? İlginç.
benim sizden bir konuda bilgilerinizi rica edecektim
efendim olay sundan ibaret babam iki kere evlilik yaptı ilk esinden olma iki cougu var.sonraki ikinci evliliginide annemle yapmıs bulunmaktadır.ilk esinden olma cocukları ilkokula kadar babamın yanında bizlerle yasadı ve sonra ilk okulun bıtımınden itibaren annelerinin yanına sonrada istanbula gıtmıslerdir babam 1973te ikinci esinden bosandıktan sonra annemle evlenmis ve 2004 yılına kadar(vefatına kadar)evli kalmıstır.ikinci esinden ıkı cocugu daha olmustur(ben ve ablam) ilk esinden olma cocukları ılkokullarını bıtırıp annelerinin yanlarına gıtmelerinden sonra bir daha ne arayıp ne sormustur!babam 1992 yılında emekli olmasından sonra cok agır bır hastalıga yakalandı (beyın tumoru ve sıros ) ve cok agır hastalık sartları bızlerı hem maddi hemde manevi olarak cok zor durumda bırakmıstır ve buyuzden babamın rızasıyla ve enısteme vekalet vererek ki(hastalıgından dolayı noter hastaneye bizzat gelerek vekalet vermis ve satıs islemi yapılmıstır) evımızı 22.10.1999 yılında annemin ablasının ogluna (teyze oglu) satıs yaptık ve maddi durumumuzdan ve babamın hastalıgından dolayı sattıgımız evde kira karsılıgı oturmaya devam ettik
ama ablamın esinin 2001 yılında maddi imkanından dolayı satıs yaptıgımız kisiden 19,10,2009 yılında alınarak (is hayatında sonradan gelebilecek kotu sonuclar dusunulerek evi annemin uzerine almıstır ve hala beraber oturmaktayız)
babam 18,07,2004 yılında hastalıgı dolayısıyla vefat etmistir!
bizim evimizi satıs ve alıs olaylarında bızzat halamın vasıtası sebebiyle babamın onceki esinden olma cocukları haberdardır 19.10,2001 yılından bır ıkı ay sonra fakat aradan uzunca bır sure gecmesıne ragmen bizi 28,05,2009da mahkemeye vermislerdir ve tamamen uydurma sebeplerden dolayı
benim sorum kısaca bize acılan davaya karsı nasıl bır tedbir alabiliriz?
karsı tarafın bıze actıgı dava dılekcesındekı sebepler
1)olayın tamamen hileli olarak oldgunun ve satısının yapılması
2)satıs yapılan kısının annemın kardesı olması(ki kardesı degıl ablasının oglu
3)sattıgımzı kısının evi aldıgı donemdeki ekonomık durumunun buna musaıt olmamasını sofer olarak orda burda calısıyor olarak gosterılmesi(ki satıs yapılan kısı sofor olarak demircelik fabrıkasında otobus soforlugu yapan ve suan yenı ev alabılen ve o donemlerde kendısıne aıt otobusu ve ısı vardır)
4)dava acan kısılerın evın satıs ev sonradan alınması olayını 2008 yında ıstanbuldan karabuke gelinen bir dugun munesabetinde ogrendiklerini soylenmes(ki tamamen yalan bir olaydır cunku babamın kız kardesının onlara bızım evı sattıgımız donemden 1-2 ay sonrası habervermesı)
bıze bu konuda hem halam hemde evıs atıs yaptıgımzı kısının bızım zor durumda oldugumuzdan dolayı para karsılıgında aldıgını eger sahıt olarak sunuldugunda soyleyebılecegını ıfade edıyor
simdi sizden ogrenmek istedigim babam hayattayken kendı rızasıyla yapılan satıs tan dolayı ve babamın agır hastalık kosullarında ılk esınden olma cocuklarının hıcbır arayıp sorma yanında olma hastalıgıyla ılgılenmeme gıbı ve cenazesınde dahı bulunmamaları gıbı olaylar bızım davamızıda ne gıbı etkısı olur bız karsı tarafa ne gıbı tedbır alabılırız
olayı anlayamadıgımdan dolayı tekrar yazıyorum kusura bakmayın
simdiden ilgi ve alakanızdan dolayı tesekkür ederm
saygılarımla
Yönetim:Lütfen tekrar yapmayın.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=57248