Re: Eşimi aldattım ayrılmak istiyorum boşanmıyor
arkadaşlar ilk mahkeme tamamlandı.
davacı(yani ben) dava dilekcemı tekrar edıyorum delıllerımı bıldırecegım.537lira asgari ücret alıyorum kira ödemiyorum dedi...
davalıya soruldu: ben boşanmak istemiyorum davacı beni başkasıyla aldatmaktadır bu sebeple ayrı yaşıyoruz, delil listemi vereceğim dedi. ben çalışmıyorum çocuk bendedir, eşim 537 lira geliri vardır dedi...
Gereği düşünüldü:
1- davacının tanık dahil delil listesi 10 günlük kesin sürede vermesine
2- taraflar başvurduklarında giderlerini karşıladıklarında dava ile ilgili delillerin toplanmasına ilgili yerlere yazı yazılmasına her yazı için giderin 4.5 TL giderin karşılanmasına
3- davacının her ayın 1 ve 3.haftası küçük E.N.'yı pazar günü sabah dokuzdan akşam altıda geri teslim edilmek üzere tedbiren görüşmenin sağlanmasına
4- küçük E.NK için dava tarihinden itibaren takdiren aylık 125TL davalı için yine dava tarihinden itibaren takdiren aylık 175TL tedbir nafakasının davacıdan alınarak davalıya verilmesine
bu nedenlerle durşmanın 12.06.2009 tarihine bırakılmasına karar verildi
arkadaşlar davayı aynen yazdım şimdi aşağıda yazacağım sorulara en kısa sürede cevaplarınızı ve davanın gidişatı hakkında yorumlarınızı bekliyorum herkese ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum
1- tanık dahil listesi nereye verilir?
2- giderin 4,5 TL karşılanması denirken bu ne gibi bir masrafa tekamül eder? hangi taraf öder?
3- belirlenen nafakalar normalmi 537 lira maaş alan biri için? dava bugün görüldü bu ay içinde vermek zorundamıyım yoksa 5 ve 6, aylardamı vereceğim?
4- eşim hakime çalışmadığını söyledi ama bana göre sigortasız olarak bir yerde çalışmakta bunu ispatlayabilirmiyim ispatlarsam benim açımdan ne değişir
5-hakime aldattı dediğinde hakim tanığın varmı diye sordu tanık getirceğini söyledi.. getirdiği tanık eğer kulaktan duymalarla aldattı derse hakim için inandırıcı bir ispat olurmu?
Re: Eşimi aldattım ayrılmak istiyorum boşanmıyor
1) Tanıkların listesi hangi aile mahkemesinde görülüyorsa, o mahkemenin kalemine gidip vereceksiniz. Sanırım avukatınız yok. Avukatınız olmadığı için işiniz çok zor.
Her tanık için belli bir harç yatırıldığını biliyorum.Bunu muhakak öğrenin.
2) Eğer mahkemeden resmi olarak sorulmasını siz ya da eşiniz talep ederse,bu yazı karşılığında ödeneek bir rakam 4,5 TL. Mesela eşiniz sizin onu aldattığınızı mahkemeye söyleyip, sizin cep telefonunuzun dökümlerini istedi. Hakim bu yazıyı gerekli gere(telekom ya da gsm operatörüne) yazacak. Ve bunun masrafı olarak da eşiniz 4,5 TL masrafı ödeyecek.
Sizde bir talep de bulunursanız sizde ödeyeceksiniz.
3) Bu nafaka normal. Eşiniz mahkemeden önce nafaka talebinde bulunmuş muydu dilekçe ile? Eğer mahkemeden önce tedbir nafakası talep etmişse, hangi tarihte talep etmişse, bugüne kadar birikmiş nafakaları ödemekle yükümlüsünüz.
Eğer sadece mahkemede talepte bulunmuşsa, bugünden itibaren,boşanma davası sonuçlanana kadar yani kesinleşene kadar ödemekle yükümlüsünüz. Ödemediğiniz takdirde eşiniz icra işlemleri başlatma hakkına sahip. İcra ile de ödemezseniz hapis cezası ile karşı karşıysınız.Hapis yatarsınız ama birikmiş ödenecek nafaka aynı kalır.
4) eşinizin çalıştığını ispatlamakla yükümlüsünüz.söylemekle olmaz.
5)Eşiniz sizin onu aldattığınızı iddia edip şahiti varsa çıkartabilir. Ancak çıkan şahidi eşinizin dediklerini ya da başkalarından duyduklarını aktarmaları mahkemede delil olmaz. Bizzat gören kişinin şahitliği geçerlidir.
Re: anlaşmalı protokol örneğine ihtiyacım var.
eşimle 1500 TL tazminat karşılığında anlaştım.
her ay belli bir hesaba 175 TL si eşime 125 TL Sİ kızıma olmak üzere nafakayı kabul ettim.
kızım eşimde kalıcak ve İSTEDİĞİM ZAMAN görebilme iznim olacak.
eşyalar eşimde kalıcak.
bu koşulların hepsinin görüldüğü bir protokol örneğine ihtiyacım var.yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.