Re: Emekli nerden olunacak
Arkadaşlar bu sağlık meselesi konusunda ben bir doktor olmama rağmen komik ve bir o kadar trajedik şeyler yaşadım.
%50 raporu iki hastaneden kesin olan kayınpederim için bir kalp uzmanı %25 ve çalışabilir raporu çıkarmaya çalıştı:D
Ama baktığı bölümün çocuk kalp hastalıklarına ait olduğunu hatırlatmam neticesinde hatasını yinede kabul etmeyip tükürdüğünü yalamamak için tekrar muyane etmeye çağırdı.
Walla bu işin bu kadar zorlu olduğunu hiç bilmezdim. Sade vatandaş bu işler için ne kadar uğraşıyor tahmin bile edemiyorum.
Tıbbıyeden herşey çıkar ama bu kadar değişik profilde doktortlar çıktığınıda hiç bilmezdim.
Alıntı:
drtroy rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar bu sağlık meselesi konusunda ben bir doktor olmama rağmen komik ve bir o kadar trajedik şeyler yaşadım.
%50 raporu iki hastaneden kesin olan kayınpederim için bir kalp uzmanı %25 ve çalışabilir raporu çıkarmaya çalıştı:D
Ama baktığı bölümün çocuk kalp hastalıklarına ait olduğunu hatırlatmam neticesinde hatasını yinede kabul etmeyip tükürdüğünü yalamamak için tekrar muyane etmeye çağırdı.
Walla bu işin bu kadar zorlu olduğunu hiç bilmezdim. Sade vatandaş bu işler için ne kadar uğraşıyor tahmin bile edemiyorum.
Tıbbıyeden herşey çıkar ama bu kadar değişik profilde doktortlar çıktığınıda hiç bilmezdim.
Anlayamıyorum yani ben bu işten ve artık olanları duydukca gördükce insanlığımdan utanır oldum.
Çeşitli devlet kurumlarındaki memurların görevi vatandaşların işini kolaylaştırıp yardımcı olmak ve usülüne göre vatandaşın hakkını vermek iken memurların adam sendeciliği sayesinde vatandaş yokuşa sürülüyor.
Siz işin içindesiniz yanlışlığı fark ettiniz itiraz ettiniz hakkınızı kaybetmediniz.
Peki ya ben ben anlamam kalp doktoru kalp doktorudur benim için ne derlerse kaderime razı olup gelecem peki hakkım geçmeyecekmi.
Bir aydır uğraşıyorum bir arpa boyu yol alamadım nedeni bağkura giden bir evrak kayıp bilgisayara işlenmiş evrak giriş yapmış ama ortada evrak yok o evrak olsa beni hastaneye sevk edecek ve işlem başlayacak ama yok. Bugünde bana acelen ne diye sordu oysaki bakanlık genelgesi derki emeklilik işlemleri hızlanacak müracaat eden vatandaş 1 ay içerisinde sonuca bağlanacak ben bir ayda hastaneye sevk alamadım.Memurun masasında seka kağıt fabrikasındaki kadar evrak var kolleksiyon yapıyor gelen evrakı atmış bi tarafa kimi klasörde kimi çekmecede kimi masanın üzerinde birikmiş şimdide içinden çıkamıyor her gelenle çıngar çıkıyor. Şimdi o memur dağınık diye benim ne suçum var müdüre şikayet ediyorum memurunu kolluyor.
Paramda yok bir avukata verip dava açsam memurun aklı başına gelecek yani çaresizce memurun gönlünün olmasını bekleyecez ama 2 haftaya kadar bırakın çocuklarımı okula göndermeyi ekmek parasına muhtaç kalacağım. kriz bahanesi ile ilk önce özürlü olan bizler işsiz kaldık. Bilmem içimdeki sızıyı anlatabildimmi. Konu ile alakası yok ama içimi bi yerlere dökmek istedim gelecek kaygısı ile yaşamak çok zor. kusura bakmayın tekrar tekrar özürdilerim.
Niye özür diliyorsunuz ki çok iyi yapıyorsunuz bence yazın sizinle aynı şeyleri yaşayanlar buradan okuyup bir çözüm yolu geliştirirler belki.
Kayınpederim ile ilgili sağlık raporu ile iligili mücadelemiz devam etmekte. Kalp uzmanı arkadaş bir haftafır nöbetçi olduğunu söyledi ve hatasını düzeltti ama sırdan vatandaş olasa ne olacaktı tahmin edemiyorum.
Şu anda diğer branşlar dolaşılıyor ama nörolojik bir sorun çıktı rapor derken tekrar tedaviye başladık.
Allah insanlara sabır versin çok zor işler gerçekten.
Siz benden bir adım öndesiniz bende ise hala bir gelişme yok. Tek işlem görsemde bana deselerki sen şu nedenden dolayı emekli olamazsın oda yok tek söylenen bekle.
Bugün bir esnaf arkadaşımın işlerini takip eden Avukatını aradı. Görüşmeye gittim durumu anlattım bağkur deyince Avukat hanım uzak durdu ve eğer mahkemeye vereceksen hemen ben hazırım ama bağkurda işlem yaptırmak zor hele evrak kayıpsa oturacaksın oraya bütün evrakları sen arayacaksın memur bulmaz dedi ve kendisinin bu iş için vakti olmadığını söyledi. Daha önce bağkurla bir sorun yaşamış yani anladımki bağkur memurları bunu hep yapıyor
Gerekli yazışmalar yapılınca mecbur bulur ama uzun bir süreç benimse durum çok acilleşti. elden bu işi halletmek istediğim için memurda vazifesini yapmıyor.
Ekrem Sarısu'dan gelen cevap:
Kayınbabanızın prim ödemesi malulen emekli olmak için yeterli. Ancak, yüzde 40- 50 raporla malulen emekli olamaz. Çünkü malulen emekli olmak için en yüzde 60 işgücü kaybı olması gerekiyor. Ancak, yüzde 40 raporla vergi indirim hakkı almanız halinde özürlü hakkıyla erken emekli olabilir. Vergi indirimi alırsanız kayınbabanız emekli olmak için; 6 Ağustos 2003 tarihi itibariyle 12 yıldan fazla süredir sigortalı olan vergi indirim hakkı almış özürlülere tanınan 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödeme şartlarına tabi olur. Ancak son yedi yılda fazla prim ödenen kurumdan emekli olunduğundan bu şartlarla emekli olabilmesi için sigortalı çalışarak 897 gün daha prim ödeyerek 363 gün olan prim ödemesini 1260 güne tamamlaması gerekiyor.