Slm bilgisini olan varsa rica ediyorum bilginizi paylaşır mısınız?
Printable View
Slm bilgisini olan varsa rica ediyorum bilginizi paylaşır mısınız?
Polise yazılacak 4 lira masrafı verin ya da yazıyı elden alıp karakolunuza götürün cevabı da elden alıp kaleme götürebilirseniz çözülür kolay gelsin
ALLAH razı olsun çok teşekkür ederim sayın Engin Oğuz .9 saat mesafe benim bulunduğum şehre gidemiyorum o nedenle kaleme . anlayamadığım şey ben buradan gönderdim tedbir nafakası için başvuruyu .açan benim isteyen benim talepte olan benim niye onların para yatırması gerektiğini çözemiyorum .dava benim davam .duruşmaya 30 gün kaldı . ve bu birinci duruşma . karakoldan bu yazının olması gerekiyormuş nafakayı alabilmem için .30 gün içerisinde yetişir mi sizce ne dersiniz ? bişey söylemek istiyorum buraya sizin yazdığınız cevaplar o kadar yardımcı oluyor ki sağolun
Eşinizin açtığı davada da sizin davada da mali durum araştırması yapılır. Karşılıklı dava olduğundan konu karışmış olabilir. Kim yatırırsa yatırsın önemli değil ama o masraf ödenmeden yazmazlar.
Elden alıp polise kendiniz götürürseniz 30 gün kafi postayla belli olmaz. Hem ikinizinde mali durumu araştırılıyor o yüzden iki müzekkere masrafı 8 lira bekliyorlar iki dava için 16 lira ediyor bu rakam. Kendiniz gidemiyorsanız mahkemenin olduğu yerde ikamet eden birine rica edin en azından parayı yatırsın işiniz çözülsün. KOlay gelsin
ALLAH razı olsun çok teşekkür ederimmmmmm çok teşekkür ederimmmmmm saolun
Bişi değil çekiştirmeyin lütfen ütüsünü bozacaksınız ceketin :)
Allah yardımcınız olsun sizin de.
Merhaba
1 sene sürmedi evliliğim yakında duruşmam var çok heyecanlıyım hiç yaşamadığım duygular duruşmada neler soruluyor kime söz hakkı tanınıyor kimler oluyor oturuyor muyuz ayakta mı duruyoruz belki detay çok önemsiz ancak ü r k ü y o r u m hiç bilmediğim şeyler hanım arkadaşların bilgilerini hissettiklerini havayı durumu paylaşmalarını rica ediyorum heyecanlı bir yapım var nasıl sakin olunabiliyor nasıl sakin olabilirim haksız suçlamalarına karşı paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Herkese söz hakkı tanınıyor elbet ancak evlilik süresi boyunca kadın bu hakkı iman ağzı (tıka basa) kullandığı için sesi soluğu kesilmiş erkeğe biraz daha fazla söz verilebilir.
Taraflar olur, varsa vekilleri, duruşma katibi, Hakim ve kahveden arkadaşları olabilir belki.
Önceden size tahsis edilen ranzalara oturur sıkılınca uzanırsınız.
Hava biraz pusludur, dolunay çıkmıştır her an her şey olabilir.
Elinizdeki dilekçenizin arkasına "sakin olmalıyım" "sakin olmalıyım" diye 100 defa yazmak yararlı oluyor bu gibi durumlarda yada sakinleştirici bir iğne yapar adli tıptan çağrılan bir hemşire.
Yapmayın ya bizi de heyecanlandırıyosunuz :)
:o tartışma falan olduysa paylaşmalarını istemiştim. sorumu ifade edemedim sanırım bilgilenmek istedim teşekkür ederim
Engin bey sizin davalarınız anlattığınız şekilde geçiyor herhalde, mahalle kahvesi adabı ile de konuşuluyorsa değmeyin keyfine hakiminde, mübaşirinde, katibinde. Hatta arada sırada şöyle belden aşağı evlilik ve boşanmaya dair abuk fıkralarda anlatılıyordur. Hakim çay da söylerse süper olur. Sizin müdavimi olduğunuz bu Aile Mahkemesinin adını/ numarasını yazsanız da heyecanını dizginleyemeyen acemi arkadaşlar davalarını bu Aile Mahkemesinde görseler..
(şakaydı)(kendimi sağlama alayımda neme lazım hakkımda dava falan açarsınızx bellimi olur, siz cübbelilerdensiniz)
Değerli üyenin sorusuna can sıkıcı bir yanıt yazayımda dolunay çıkmış puslu hava dağılsın biraz. Gerçekelri görsün.
1- Avukatının yanından ayrılmayın. yanyana oturacaksınız.
2- Mübaşiri gözle takip edin sürekli, zira ne zaman ayağa kalkmanız ne zaman oturmanız, nerede durmanız, ne yapmanız yada yapmamanız gerektiğini o işaret eder yada söyler.
3- Karşı tarafla tartışma, ağız dalaşı, kavga, hakaret gibi eylemlere girmeyin.
4- Mümkün olduğu kadar karşı taraflar göz teması kurmayın. hakim izliyordur sizi. Bakışlarınızda sinir öfke vs. hemen dikkat çeker. En güzeli masanızda bulunan monitörden yazılan tutanağı takip edin. Hem aksik yada hatalı yazılacak olusa avukatınızı uyarabilirsiniz.
5- Önünüzde bir klasör / ajanda vs olsun. Notlar alın. 2 avantaj sağlar. birincisi davasına sahip çıkan ilgilenen kişi olarak görünürsünüz, ikincisi sağla solla göz temasınızı keser sizi sakinleştirir.
6- Karşı tarafla karşılaşmaka yada temas etmemek için gittiğinizde ilk fırsatta mahkeme salonuna girip arka sıralardan birisine oturun. Böylece hem mahkeme de olma psikolojisine alışırsınız. Hemde görmediğiniz için karşı tarafla dalaşma riskiniz azalır.
7- Size söz verilmeden konuşmayın, hakkınızda çok ağır ithamlar, suçlamalar olabilir, sakın ola ki müdahale etmeyin. Bunun için zamanınız olacaktır.
8- Akıl unutur kalem unutmaz, o nedenle sürekli not alın ve bu notlarınızı avukatınızla paylaşın, önemsiz gibi görünen bir ayrıntı sie davayı kazandırtabilir. Yine sözlü itirazlarınız tutanaklara geçmediği sürece anlam ifade etmez. O nedenle tanık ifadeleri ve delil değerlendirme aşamasında itirazlarınızı çekincelerinizi yazılı olarak bildirirsiniz.
9- Yalan yere tanıklık yapan birisi olursa hemen anında bir not kağıdına yazıp avukatınıza verin. olabildiğince kısa ve öz olarak avukatınızı bilgilendirin. tanığa orda sorulacak beklemediği bir soru ile yalan söylediğini ortaya çıkartabilirsiniz.
10- Karşı tarafın tanık listesini önceden alın mahkeme kaleminden. Tanıklar hakkında ne biliyorsanız ve tanıkların sizin hakkınızda neler bildiği konusundaki bilgileri avukatınızla paylaşın. Her tanığı psikolojik olarak değerlendirin. Vereceği ifadeyi tahmin edin ve sizin soracağınız soruları önceden hazırlayın. Büyük kolaylık sağlayacaktır.
Geçmiş olsun..