Re: kredi kullanımı sırasında kefil olma durumu
ukalalık olarak algılamazsanız şöyle bir husus buldum :
4077 sayılı yasa 10. Madde:Kredi veren, taksitlerden birinin veya birkaçının ödenmemesi halinde kalan borcun tümünün ifasını talep etme hakkını saklı tutmuşsa, bu hak; ancak kredi verenin bütün edimlerini ifa etmiş olması durumunda ve tüketicinin birbirini izleyen en az iki taksidi ödemede temerrüde düşmesi halinde kullanılabilir. Ancak kredi verenin bu hakkını kullanabilmesi için en az bir hafta süre vererek muacceliyet uyarısında bulunması gerekir. Tüketici kredisinin teminatı olarak şahsi teminat verildiği hallerde, kredi veren, asıl borçluya başvurmadan, kefilden borcun ifasını isteyemez
deniyor. bu durumda yine ben mi mağdur olacağım?
Re: kredi kullanımı sırasında kefil olma durumu
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Hayır öyle bir kural mevcut değil. Muhtemelen müteselsil müşterek kefilsiniz ve borç ödenmediği takdirde borçlu kadar borçlusunuz... Onun için avukatınıza muhakkak başvurmanızı tekraren tavsiye ediyorum.
ukalalık olarak algılamazsanız şöyle bir madde buldum:
4077 sayılı yasa 10. Madde:Kredi veren, taksitlerden birinin veya birkaçının ödenmemesi halinde kalan borcun tümünün ifasını talep etme hakkını saklı tutmuşsa, bu hak; ancak kredi verenin bütün edimlerini ifa etmiş olması durumunda ve tüketicinin birbirini izleyen en az iki taksidi ödemede temerrüde düşmesi halinde kullanılabilir. Ancak kredi verenin bu hakkını kullanabilmesi için en az bir hafta süre vererek muacceliyet uyarısında bulunması gerekir. Tüketici kredisinin teminatı olarak şahsi teminat verildiği hallerde, kredi veren, asıl borçluya başvurmadan, kefilden borcun ifasını isteyemez.
bu durumda yine ben mi mağdur olacağım?