Sayin değerli hukuk danismanlari
benim soruma bir cevap verebilirseniz çok sevinirim. Evmin yeni sahibi beni zorla çıkartabilirmi diye çok tedirginim
Printable View
Sayin değerli hukuk danismanlari
benim soruma bir cevap verebilirseniz çok sevinirim. Evmin yeni sahibi beni zorla çıkartabilirmi diye çok tedirginim
sayin yetkililer.
Benim soruma bir cevap verebilirseniz çok sevinirm. Evimi alan ev sahibi beni zorla çıkartabilirmi. açıkçasi çok tedirginib
6570 sayılı yasadaki tahliye şartları oluşmadan kimse kimseyi çıkartamaz. Zorla kim kimi evden çıkartmış bugüne kadar? Dağ başı değil ki burası, her şeyin bir hukuku var. Kiranızı zamanında ödeyin, hiç tedirgin olmayın. Ancak yeni ev sahibi ihtiyaca binaen tahliye davası açabilir. Bu durumda kendisi ya da yasada sayılan yakınları oturabilir. Başka birine kiraya veremez. Verdiği takdirde şikayetiniz üzerine 16.m. kapsamında çok ağır yaptırımlarla karşılaşabilir.
Ayrıca burası bir hukuki danışmanlık sitesi değil, hukuki bilgi paylaşım sitesidir. Bu nedenle hukuk danışmanları şeklindeki hitabınızı kaldırmanız yerinde olacaktır.
Verdiginiz bilgi için çok teşekkür ederim. Fakat şöyle bir durum var. Ben evde kiracı değilim. Ev sahibi iken oturmakta olduğum evi sattim ve başka bir ev aldım.Fakat aldığım evde kiracı olduğundan ve kiracı Ağustos ayından önce çıkamadiği için bende şu anda satmış olduğum evimi boşaltamiyorum.
Benim evimi alan kişi de bana protesto çekti. benim bu evde oturma hakkim ne kadardir.
Yorumlarınızı rica ederim.
Size tebliğ edilen ve adına "protesto" dediğiniz belgede yazan hususları bizimle paylaşırmısınız?
Tahliye için ihtarname ve içeriğide bir ay içerisinde evi boşaltmam gerektiği yaziyor. Bunun bir yükümlülüğü varmi?Ama benim 1 ay içinde çıkmam mümkün değil . Çünkü aldığım evdeki kiraci Ağustostan önce çıkmayacak
Sizinle evi sattığınız kişi arasında bir kiracılık ilişkisi yoktur dolayısıyla siz fuzuli şagil (işgalci) durumundasınız demektir. Bir ay sonra hakkınızda tahliye için işlem başlatabilir sanırım ne kadar sürer kestiremiyorum. Geçmiş olsun.
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. İyi günler
En sonunda kiracı kendi isteğiyle çıktı,1 aylık kirasınıda eski ev sahibi ödeyip çıktı,fakat ödenmemiş elektrik ve su faturası bırakmış kendisine söylediğimiz halde faturaları 2 haftadır ödememektedir.Su faturası yaklaşık 5 aylık elektrik faturası da 1 aylık. ASKİ ile görüştüm ve eski borç ödenmeden hiç bir şekilde yeni abonelik vermiyeceklerini söylediler.Bu konuda nasıl bir yol izlememi önerirsiniz.Bana yardımcı olursanız sevinirim.İyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla.