Re: Karşılıksız çek ceza davası ve protol ile haricen borcun ödenmesi
Sondur mutlaka çok bile beklenilmiş çünkü. İş yoğunluğu nedeni ile uzağa atılmıştır duruşmanız muhtemelen de karar duruşması olur.
Çok teşekkür ederim. Saygılar.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ekstra bilgiye gerek yok 5 defa da müşteki tarafa "gel beyanda bulun yoksa davayı düşüreceğim" denmez ki vardır bir sebep bilmiyorum.
Siz daha önce prokotokol ve senetlerinizi icra dairesine ibraz edip icra dairesinden beyanda bulunmaları için muhtıra çıkarttırıp beyanda bulunmamaları halinde veya direkt icra hakimliğine müracaat edip dosyanın infaz edildiğine kararı alabilseydiniz bunca zaman ceza mahkemesini de yormaz kendinizi de strese sokmazdınız.
Adaleti bazen kendi elimizle geciktirebiliyoruz.
Takibin iptali ve borcun ödendiğine dair icra hukuk mahkemesinde dava açtık ancak 10. aydaki çek ceza davasına yetişmeyecek sonuç. Bu durumda ne yapabiliriz.?
Mahkemeden diğer dava dosyasının neticesini beklemesini talep edebilirsiniz.
Sizin dediğiniz konuyuda düşündüm ancak incelediğim yargıtay kararlarında bu durum ceza mahkemesini ilgilendirmiyor. Yani ceza hakimi icra hukuk hakimliminin vereceği kararı beklemek zorunda değil ve beklemeden hüküm kurabiliyor. Bu durumda ne yapacağımı şaşırdım. Ceza hakimi karşı taraf vekiline beyanda bulunması için 5. ye Meş. Davetiye çıkartıyor, karşı tarafta borcun protokolle ödendiğini inkar edemeyeceği için duruşmaya gelmiyor. Dava 2,5 senedir sürüncemede. Borcun ödendiğine dair tüm delilleri sunduk. Hakim acaba kaç davetiye daha çıkartacak çok merak ediyorum.!!
Ek olarak belirtmek istediğim çeklere konu icra dosyası zaten 6 aydan fazladır işlem görmediği için tüm ana para, faiz ve ferleri ile hükümsüz kaldı.