Re: Hani adalet, bu mu eşitlik!
Hayat tecrübelerden oluşur.
Tecrübeler ise yediğimiz kazıkların bileşkesidir.
Çok doğru bir laftır ve de gerçektir. Yaşadıklarınız gibi.
Bence hiç kızmayın,üzülmeyin. Bu tecrübelerden kendinize ders çıkartın.
Bundan sonra da evleneceğiniz kişiyi seçerken de arkadaş olacağınız kişileri de çok dikkatli seçin. Allah iyilerle karşılaştırsın.
Re: Hani adalet, bu mu eşitlik! erkeğin sömürülüşü
senınkıde bıseymı ben yazımda sen oku turkıyede nasıl bı adalet sıstemı varmıs bı bak bakıyım benım adım ahmet 2004 hazıran ayında evlendımbu evlılıkten 3 tane cocugum var bırı 4 yasında bırı 2 yasında bırıde 4 aylık suan esım le 5 mayıs 2008 kavga ettık ve o zaman 2 cocugum vardı 3cocuga hamıleydı evı terk ettı bu ter olayından3 ay sonra 2 cocugumu gece vaktı evıme bırakıp kactı o zman 11 aylık tı ve 26 kasım 2008 de 3 cocugumu dogurdu onuda dogurur dogurmaz annesı ve babasıyla evıme gonderdı ve su anda bu 2 kucuk cocuga ben bakıyorum 4 yasındakı buyuk kızım onun yanında yenı dogan cocugumu bana bırakır bırakmaz savcılıga suc duyurusunda bulundum savcının dedıgı bana aynen sudur ortada hıc bı suc yok cocuga sen bakacaksın ben ısrar ettım bır suc dılekcesı verdım bana 2 hafta sonra ban verdıklerı cevap takıpsızlık kararı cıkarmıslar esım hakkında bende bosanma davası actım ılk durusmam 8 subattaydı esım bosanmak ıstemıyorum dedı hakımde davayı kapatacak tı bende bırden hakıme sert cıktım sert cıkınca davayı devam ettırmeye basladı sonucta esım le 10 aydır ayrı yasıyoduk sonucta evlılık kalmamıstı bugunde 2 durusmam vardı bızı hıc konusturmadı ve mahkemede yasananları aynen soyledır bana sordugu calısıyomusun evet 15 gun once gırdım ıse 2 kucuk cocuk sendemı kalıyo evet dıger cocuk benım cevabım annesının yanında kalıyo dosyaya bakıyo 4 yasında oldugunu goruyo ve aynen su kelımelerı soyluyo yaz geldı bu cocuk cıkolata ıster dondurma ıster 75 tl cocuga 75 hanıma tedbır nafakası baglıyo ben hemen fırlıyorum kurus vermem benım evde 2 tane kucuk cocugum var 4 aylıgın sadece bez ve mama parası 400 tl hakım sen sus senın sesın cok fazla cıkıyo gonderırım senı ceza evıne dıyo bana ve davayı 2 ay sonraya attı hem 2 tane kucuk cocuga bakmıyacaksın (bırı yenı dogmus)ondan sonrada mahkemede ben cocuklarımı ıstıyorum dıyeceksın bunun adı analık mıdır ??ŞİMDI SIZE SORARIM BU ADALET MI
Alıntı:
ahmetyaylacı rumuzlu üyeden alıntı
senınkıde bıseymı ben yazımda sen oku turkıyede nasıl bı adalet sıstemı varmıs bı bak bakıyım benım adım ahmet 2004 hazıran ayında evlendımbu evlılıkten 3 tane cocugum var bırı 4 yasında bırı 2 yasında bırıde 4 aylık suan esım le 5 mayıs 2008 kavga ettık ve o zaman 2 cocugum vardı 3cocuga hamıleydı evı terk ettı bu ter olayından3 ay sonra 2 cocugumu gece vaktı evıme bırakıp kactı o zman 11 aylık tı ve 26 kasım 2008 de 3 cocugumu dogurdu onuda dogurur dogurmaz annesı ve babasıyla evıme gonderdı ve su anda bu 2 kucuk cocuga ben bakıyorum 4 yasındakı buyuk kızım onun yanında yenı dogan cocugumu bana bırakır bırakmaz savcılıga suc duyurusunda bulundum savcının dedıgı bana aynen sudur ortada hıc bı suc yok cocuga sen bakacaksın ben ısrar ettım bır suc dılekcesı verdım bana 2 hafta sonra ban verdıklerı cevap takıpsızlık kararı cıkarmıslar esım hakkında bende bosanma davası actım ılk durusmam 8 subattaydı esım bosanmak ıstemıyorum dedı hakımde davayı kapatacak tı bende bırden hakıme sert cıktım sert cıkınca davayı devam ettırmeye basladı sonucta esım le 10 aydır ayrı yasıyoduk sonucta evlılık kalmamıstı bugunde 2 durusmam vardı bızı hıc konusturmadı ve mahkemede yasananları aynen soyledır bana sordugu calısıyomusun evet 15 gun once gırdım ıse 2 kucuk cocuk sendemı kalıyo evet dıger cocuk benım cevabım annesının yanında kalıyo dosyaya bakıyo 4 yasında oldugunu goruyo ve aynen su kelımelerı soyluyo yaz geldı bu cocuk cıkolata ıster dondurma ıster 75 tl cocuga 75 hanıma tedbır nafakası baglıyo ben hemen fırlıyorum kurus vermem benım evde 2 tane kucuk cocugum var 4 aylıgın sadece bez ve mama parası 400 tl hakım sen sus senın sesın cok fazla cıkıyo gonderırım senı ceza evıne dıyo bana ve davayı 2 ay sonraya attı hem 2 tane kucuk cocuga bakmıyacaksın (bırı yenı dogmus)ondan sonrada mahkemede ben cocuklarımı ıstıyorum dıyeceksın bunun adı analık mıdır ??ŞİMDI SIZE SORARIM BU ADALET MI
gerçekten içler acısı bir durumunuz var.üzüldüm size.ama elden ne gelir.kanun koyucularımızın duyarsız olduğu bu ülkede kime feryad edersen et sonuç deyişmiyor işte.ben nerdeyse hergün gazetelere,yazarlarına mail atıyorum bizi haber yapsınlar diye.insan hakları diye bişey var.kadın hakları oldumu mangalda kül bırakmıyorlar,hayvan hakları ihlal oldumu hayvan severler ortalığı birbirine katıyor ama olan bizlere olduğunda kimsenin umrunda deyil.sesimizi mutlaka duyurmamız lazım
Re: Hani adalet, bu mu eşitlik!
Malesef bende pişmanlıklarla dolu bir evlilik yaşadım ve bu evliliğimden bir kızım oldu. Boşanma davasını ben açtım bende senin gibi karşı tarafın masraflarını ödedim. Velayetini kızımın anneye verilmesinden dolayı her ay 200 tl nafaka da ödüyorum. Birde evli iken alınmış dairemide mahkeme eşime verdiğinden ki o dairenin açık hesap üzerime şuan 21.000 tl borcu bulunmakta ne durumda olduğumu anlatamam. Siz bence şükredin halinize. Birde bunları yaşasaydınız.
Alıntı:
zeus1907 rumuzlu üyeden alıntı
karar evrağında yazanlar;
1-....... boşanmalarına
2- 41 tl davacı yargılama giderinin davalıdan alınıp davacıya ödenmesine
3- avukatlık ücret tarifesine göre 575 tl maktu vekalet ücretinin davalıdan alınıp davacı tarafa ödenmesine
4- talep edilmediği edilmedğinden yapılan yargılama giderlerinin davacı üzerine bırakılmasına,ücret vekalet takdirine yer olmadığına
5- peşin alınan 14 tl harcın geri kalan 1,6 tl bakiye karar harcının davalıdan tahsiline.
bana bugüne kadar ne davacı avukattan nede resmi bir kurumdan ödeme yapacağıma dair bi evrak gelmedi.
Burada yazanlara göre avukat ücreti karşı tarafın son kazığı olarak banamı yüklenmiş?:kızgın:
bu soruya bi cevap alabilirmiyim? :(
575 YTL yasal avukatlık ücreti ve 41 ytl harcı siz ödeyeceksiniz. Siz de avukat tutmuş olsaydınız mahkeme sizin avukatınıza da avukatlık ücreti ödenmesine karar verirdi. Dolayısıyla bunda garip bir durum yok. Belki dava anlaşma ile bittiğinden dolayı avukat sizden bu yazanları talep etmeyebilir. Tamamen onun takdirine kalmış bir durumdur. Sizi icraya vermezse talep etmemiş sayabilirsiniz.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
575 YTL yasal avukatlık ücreti ve 41 ytl harcı siz ödeyeceksiniz. Siz de avukat tutmuş olsaydınız mahkeme sizin avukatınıza da avukatlık ücreti ödenmesine karar verirdi. Dolayısıyla bunda garip bir durum yok. Belki dava anlaşma ile bittiğinden dolayı avukat sizden bu yazanları talep etmeyebilir. Tamamen onun takdirine kalmış bir durumdur. Sizi icraya vermezse talep etmemiş sayabilirsiniz.
karşı tarafın avukatı beni aramadı bişey söylemedi,yani şimdi ben ona para ödemek için peşindemi koşucam?
aramadan sormadan direk icraya verme gibi bi hakkı yoktur heralde :s