Cevap: Re: Bağ-Kur'dan Kurtulmanın Yolu
Selçuk bey merhaba bağkur ile ilgili beş yıl odemezseniz kendi isteginizle bagkur artık Borcu siler ve bagkuru iptal eder. demişsiniz. Bunun için gerekli olan şartlar nelerdir. Ben şuanda özel şirkette ssk lı olarak çalışıyorum. 1999 yılında bir işyerim vardı adıma kayıtlı. DOLAYISI İLE BAĞKUR LUYDUM. 30/06/2002 DE KAPANIŞ VERDİK. BAĞKUR BORCUM VAR. YAPILANDIRMA YAPTIRDIK AMA ONUDA ÖDEYEMEDİĞİMİZ İÇİN İPTAL OLDU. TOPLAMINDA 3 YIL 5 AY 1 GÜN BAĞKUR SÜRECİ VARMIŞ. Şimdi internetten borcu görmek istediğimde yapılandırmanın iptal edilmesi gerekiyor diye belirtiliyor. zaten ödemediğim için iptal edilmemişmi anlamadım. bende dilekçe versem bu borcu ödeyemiyeceğime dair iptal ettirmek istiyorum desem olurmu. nasıl bir yol izlemem lazım. yardımcı olursanız sevinirim.
Bağ-Kur'dan Kurtulmanın Yolu
Babam 1962 doğumlu. 1985 yılında çıkan yasayla tarımsal faaliyette bulunan herkesin bağkur kaydı yapıldığı biliniyor.Ancak o dönemlerdeki tarımsal faaliyetlerimizde toprak mahsülleri ofisine mahsul satışımız olmuştur fakat kesinti yok, yine o dönelerde ziraat odasına ve zirai donatım kurumuna kaydımız vardır. Daha sonra 1991 yılında bağkur celepçilikte devam etti ve 1993 yılında esnaf bağkuruna geçtik. 2000 yılında çıkan yasayla geçmiş dönem borçlarımızdan vazgeçtik. Şimdi 1985ten itibaren dava açıp bağkurdan emekli olabilirmiyiz. Biraz karmaşık bir konu ama yardımınızı bekliyorum.
Cevap: Re: Bağ-Kur'dan Kurtulmanın Yolu
bu bağkur benim başımöada dert oldu bi ara