Re: Bankadan eksik para ödenmesi
v.......f bank anladınız hangi banka olduğunu......
ya aslında ben hakkımı arıyorum onlara kızıyorum müdürü önce özür diledi kusura bakmayın dedi ben yatıracam paranızı dedi ama ardı gelmediii...... adamı enayi yerine koyuyarlar... ben ona kızıyorum...
bana yapıldı başkasına yapılmasın ben savcılığa suc duyurusunda bulunmayı düşünüyorum....
bence onların genel mudurlugu bu ısınızı cozecektır..
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
bence onların genel mudurlugu bu ısınızı cozecektır..
genel müdürlüğüne gittim oda benden özür diledi kusura bakmayın ben şimdi ararım şubeyi hallederim. kusura bakmayın dedi ama arayandayok soranda yok....
Alıntı:
Önce imza attırmasının sebebı ımza kontrolu yapmalarından kaynaklanıyor ve bu konuda onlar haklılar.
Sizin o an parayı sayıp almanız gerekmekteydı ısınızın acele olması bıseyı degıstırmez.
Sonradan param noksandı demenız bankayı hatalı kılmaz.dekont vermesı veya vermemesı sorun degıl cunku hesabınızdan ne kadar para cektıgınız banka kayıtlarında mevcuttur.
Sayın Alpkale'nin bu konuda hukuken yapabileceği hiç bir şey yoktur. Ancak yukarıda yazdığınıza da karşıyım.
Benim çalıştığım bir bankanın görevlileri, şubeden para cekerken printerdan henüz geçmemiş boş dekonta imza atırıyorlar sonra printerdan geçiriyorlar. Sebebini sorduğumda bilgisayar ekranından imzanın kontrolü için bunu yaptıklarını söylüyorlar.
Her ne kadar dekontun bir nüshası bize verilse de imza kontrolü dekont printerdan geçtikten sonra da yapılabilir. Kimse boş dekonta imza atmak zorunda değildir.
İşin kolaylıgı bu sekıldedır.Normalı bos bır kagıda ımza attırması sonra para odemesı gerekmektedir...
cogu bankada bu dedıgınız sıstem mevcut degıldır.
cumku paranın deste halınde verılmesı sozkonusudur eger farklı para turlerınden deste halınde verılmeseydı kamera kayıtlarından ıncelenebılırdı ama deste halınde verıldıgıg ıcın parayı satmamıstır ve her destede 100 adet olduguda bır gercektır bu yuzden hukuk yoluyla bır sonuca varamayacaından bahsettım.
ımza konusunda eger sıkayetınız ben bu kadar deılde bu kadar cektım seklınde olabılırdı ama verılen para dogru fakat destenın arasından cıkan kupurler faklıdır buda artnıyetle degıstırılebılecek bır durumdur.
Alıntı:
İşin kolaylıgı bu sekıldedır.Normalı bos bır kagıda ımza attırması sonra para odemesı gerekmektedir...
cogu bankada bu dedıgınız sıstem mevcut degıldır.
cumku paranın deste halınde verılmesı sozkonusudur eger farklı para turlerınden deste halınde verılmeseydı kamera kayıtlarından ıncelenebılırdı ama deste halınde verıldıgıg ıcın parayı satmamıstır ve her destede 100 adet olduguda bır gercektır bu yuzden hukuk yoluyla bır sonuca varamayacaından bahsettım.
ımza konusunda eger sıkayetınız ben bu kadar deılde bu kadar cektım seklınde olabılırdı ama verılen para dogru fakat destenın arasından cıkan kupurler faklıdır buda artnıyetle degıstırılebılecek bır durumdur.
bana farklı para türlerinden verildi şimdi 50lik paraların icine 5 lik koymuşlar bu paralar bide para sayma makinesinde sayıldı ama nasıl ayrılmadı..
Arkadaşım evet sana farklı kupurlerden verıldı ama aynı destenın ıcınde degılmıydı :?
Eger deste degılse parça olarakmı verıldı_?
Re: Bankanın gişe görevlisi tarafından eksik para verilmesi
Peki o zaman aksini düşünelim farzedelim ki gişe görevlisi müşterinin eksik parasını ödesin bu sefer kötü niyetli insanları nasıl ayırt edeceksiniz
bankadan çek parayı on dakkika sonra gel benim 500 tl eksik de hergün bunu 2 kişi yapsa gişe görevlisinin aylığı gitti
bence kusurlu sizsiniz parayı sayarak almalıydınız
bankanın görevlisi belki paraları verirken tırnakcılık yapmış veya kasıdlı bir davranış yapmış olabilir. kameralarda cekiyordu ben karakola suc duyurusunda bulunsam kamera kayıtlarının incelenmesini istesem ne zararım olur ne karım olur belki kayıtlardan bişi cıkar....