Cevap: Trafik cezası itiraz hakkı
Merhabalar,
0,30Promil ile 17şubat 2016 tarihinde 2.kez ehliyetime el konuldu. İtiraz etme sürem 7 gün mü 15 gün mü ?
İdari mahkemeye mi yoksa ceza mahkemesine mi başvurulacak ? Yoksa ehliyeti geri almak için idari mahkemeye , ceza'nın iptali içinde ceza mahkemesine mi başvurmak gerekli.
Konuyu tesadüfen tekrar görünce yazayım dedim. Ben o cezayı ödemedim ayn araçla aynı günlerde susurlukta farımın biri yanmadığı için gene ceza yedim fara tıkladım yandı. yol çok bozuktu ondan gevşemiş dedim ama yazdı bikere onuda ödemedim. Aracı sattım satarkende çıkmadı ceza. Son olarak diğer arabamıda yasak olmayan yerden haksız bir şekilde çekmişlerdi onuda ödemedim. Araç hala bende oda çıkmadı. Yani hayatımda haksız hiçbir cezayı ödemedim...
Bana motorsiklet te müzik dinlediğim için akşam 22 civarında ceza kesildi. Oturumun ve evin olmadığı sanayi bölgesinde kamunun rahat ve huzurunu bozduğum gerekçesi ile ceza kesti memur.Bölge insanların rahatsız olabileceği bir yer olsa kabul edecem de ev bile yok ve mahalli yerleşime uzak biryer hep işyerleri var ve hemen hemen hepsi kapalı. Bölgenin sanayi bölgesi olduğunu ev bulunmadığını kimsenin rahatsız olamayacağını söylediğim de ben rahatsız oldum dedi ve cezayı kesti. Bu duruma karşı ne yapılabilir.