Re: Kader mi Cehalet mi? Yoksa Hayatın Cilvesi mi?
Alıntı:
fransuva rumuzlu üyeden alıntı
s.a neden skıntıya şifa olmak veyada az çok akıl yürütmek varken imla hatalarınıda bu kadar dikkat ediyorsunuz...!! anlamadım husus bu.bilğiniz varsa buyrun yoksa...hiç yorum yamayın.
s.a (Selamün Aleyküm) neden skıntıya şifa olmak veyada az çok akıl yürütmek varken imla hatalarınıda bu kadar dikkat ediyorsunuz...!!
s.a (Sağolun Ama) neden skıntıya şifa olmak veyada az çok akıl yürütmek varken imla hatalarınıda bu kadar dikkat ediyorsunuz...!!
s.a (Sizde Abarttınız) neden skıntıya şifa olmak veyada az çok akıl yürütmek varken imla hatalarınıda bu kadar dikkat ediyorsunuz...!!
Olabilirmi acaba....
Alıntı:
s.a neden skıntıya şifa olmak veyada az çok akıl yürütmek varken imla hatalarınıda bu kadar dikkat ediyorsunuz...!! anlamadım husus bu.bilğiniz varsa buyrun yoksa...hiç yorum yamayın.
Sanmıyorum ki "sana" olsun! ama çözemedim de...
"Sayın karavelioğlu bu kanıya nasıl vardı?" diye sorsam konuyu saptırmış olurum belki ama gerçekten de "s.a" dan çok nasıl "sana" olduğu sonucuna varıldığını merak ettim!
"s.a" nın ne olduğunu sayın fransuva bize açıklayabilir aslında? aynı zamanda hatalı yazılışın nasıl anlaşılmaz olduğunu da anlamıştır umarım!
Anlaşılamayan bir soru nasıl yanıtlanabilir ki...
:rolleyes:
Acaba ne anlama geliyor bir açıklama rica etsek?
Alıntı:
FUTURE rumuzlu üyeden alıntı
Acaba ne anlama geliyor bir açıklama rica etsek?
s.a.: Selamun Aleyküm
Alıntı:
ersyno rumuzlu üyeden alıntı
s.a.: Selamun Aleyküm
Olabilir ama..
s.a ' dan sonra gelen cümlenin başına "Siz de Abarttınız" daha uygun gibi gelmiyor mu?
Çoğaltmak da mümkün, mesela "sus...." da denmiş olabilir!
Tüm arkadaşlarımızın mevlid kandilini kutlarım. Yazmış oldugum mesajdaki gerek imla gerekse anlatım bozuklukları için herkesten özür dilerim. Siteye ilk üyeliğimin vermiş oldugu heycandan ve içinde bulunmuş oldugum manevi haldan olsa gerek diye tekrardan affınıza sığınıyorum.
1-) Sadece cep telefonu mesajları var elinde delil niteliği teşkil edecek. Zaten bunu da olayın ilk başında mahkeme tarafından resmi kayıt altına almış. İçerik olarak mesajlarda abartlı bir durum söz konusu değil. Sadece bir mesajda 'canım' ifadesi geçmekte ve buna benzer bir kaç kelime...
2-) Mesaj harici herhangi bir olay söz konusu değil.Dilekçesinde 'şiddetli geçimsizlik' vurgusu yapmış. Ama böyle birşey asla mümkün değil. Eşim özellikle bu konuda mahkemeye somut delil sunamayacagını bildiği için ısrarlı bir şekilde anlaşmalı boşanmak istiyor. Bana tüm her şeyden feragat edeceğim sadece bana çoçuğun velayetini ver az da olsa anlaştığımız oranda nafaka öde diyor. Ben de bu benim imtihanım ben sonuna kadar gidip boşanmak istemiyorum diyorum.
3-) En büyük sıkıntı şuanda eşimin bana karşı bu gecen 5 ay içinde yaptıklarından dönemeyip o ilk kızgınlıkla vermiş oldugu karardan bir türlü vazgeçmek istememesi ve bunu kendine bir gurur yapmış olması.
4-) Kendi savunması: 'canım' kelimesi bile olsa benim onu altadmam için geçerli bir sebep oldugu bunu kendi kadınlık onuruna yakıştıramadığı ve içine sindiremeyip kabullenmek istemediği... Bundan dolayı boşanmak istediği...
5-) Ben zaten işin içinde gerçekten suçum olmamış olsa bile bunu bir hata olarak kabul ediyorum. İyilik yapmış olsam bile dinen bana caiz olmayan bir kusur işledim.İnsan olarak hata yapmaya açık bir yapımız var. Sizde taktir ederseniz ki önemli olan hata yapmak değil yapılan hatadan sonradan ders alıp bunu tekrardan yapmamaktır.İnşallah bundan sonra asla vede asla olmayacaktır.işin içinde iyilik olsa bile.
6-) Avukat tutmamak konusunda fikrim tam olarak net değil. Az da olsa bu süreçlerin nasıl işlediğini çok iyi biliyorum. Şu zamana kadar olan hukuki süreçte kimseden yardım almadan kendim getirdim. İşin içinden çıkamayacak boyuta gelirse o vakit bir avukat agabeyden danışmanlık alabilirim.
7-) Üzerime kayıtlı hiçbirşey yok madden.Somut bir şekilde parasal olarak gelirimi ispatlayacak bir durumda söz konusu değil.Ben sonuna kadar boşanmamakta ısrarcıyım. Günahım yok. Ortaya atmış oldugu iddaları ispatlamak onun sıkıntısı. Sadece cep telefonu mesajından dolayı mahkeme bu evliliği bitirecekse o vakit yüce Türk adaletine diyeceğim asla olmaz. Taktir yüce mahkemenin.
8-) Son olarak diyecem husus şu ki: Böyle manen sıkıntının doruk noktaya ulaştıgı anda üçüncü şahısların şer olarak işin içine girmiş olması ve de zaten yara almış aile kurumunu yıkmak için ğöstermiş oldukları çapa (mevlam bu tür kişilerin şerrinden herkesi korusun amin).
Bizim yaklaşık 6 senelik bir birlikteliğimiz vardı. Ve bir kere birbirimize hakaret bile etmiş insanlar değiliz. Bir istisna harici hamdolsun eşime bu kadar süre boyunca yalan bile konuşmuş insan değilim. Ve onda bir anne kadar hakkım var. Bu hayatta herşey insanlar için gülmekte, AĞLAMAKTA...
Alıntı:
Tüm arkadaşlarımızın mevlid kandilini kutlarım. Yazmış oldugum mesajdaki gerek imla gerekse anlatım bozuklukları için herkesten özür dilerim. Siteye ilk üyeliğimin vermiş oldugu heycandan ve içinde bulunmuş oldugum manevi haldan olsa gerek diye tekrardan affınıza sığınıyorum.
1-) Sadece cep telefonu mesajları var elinde delil niteliği teşkil edecek. Zaten bunu da olayın ilk başında mahkeme tarafından resmi kayıt altına almış. İçerik olarak mesajlarda abartlı bir durum söz konusu değil. Sadece bir mesajda 'canım' ifadesi geçmekte ve buna benzer bir kaç kelime...
2-) Mesaj harici herhangi bir olay söz konusu değil.Dilekçesinde 'şiddetli geçimsizlik' vurgusu yapmış. Ama böyle birşey asla mümkün değil. Eşim özellikle bu konuda mahkemeye somut delil sunamayacagını bildiği için ısrarlı bir şekilde anlaşmalı boşanmak istiyor. Bana tüm her şeyden feragat edeceğim sadece bana çoçuğun velayetini ver az da olsa anlaştığımız oranda nafaka öde diyor. Ben de bu benim imtihanım ben sonuna kadar gidip boşanmak istemiyorum diyorum.
3-) En büyük sıkıntı şuanda eşimin bana karşı bu gecen 5 ay içinde yaptıklarından dönemeyip o ilk kızgınlıkla vermiş oldugu karardan bir türlü vazgeçmek istememesi ve bunu kendine bir gurur yapmış olması.
4-) Kendi savunması: 'canım' kelimesi bile olsa benim onu altadmam için geçerli bir sebep oldugu bunu kendi kadınlık onuruna yakıştıramadığı ve içine sindiremeyip kabullenmek istemediği... Bundan dolayı boşanmak istediği...
5-) Ben zaten işin içinde gerçekten suçum olmamış olsa bile bunu bir hata olarak kabul ediyorum. İyilik yapmış olsam bile dinen bana caiz olmayan bir kusur işledim.İnsan olarak hata yapmaya açık bir yapımız var. Sizde taktir ederseniz ki önemli olan hata yapmak değil yapılan hatadan sonradan ders alıp bunu tekrardan yapmamaktır.İnşallah bundan sonra asla vede asla olmayacaktır.işin içinde iyilik olsa bile.
6-) Avukat tutmamak konusunda fikrim tam olarak net değil. Az da olsa bu süreçlerin nasıl işlediğini çok iyi biliyorum. Şu zamana kadar olan hukuki süreçte kimseden yardım almadan kendim getirdim. İşin içinden çıkamayacak boyuta gelirse o vakit bir avukat agabeyden danışmanlık alabilirim.
7-) Üzerime kayıtlı hiçbirşey yok madden.Somut bir şekilde parasal olarak gelirimi ispatlayacak bir durumda söz konusu değil.Ben sonuna kadar boşanmamakta ısrarcıyım. Günahım yok. Ortaya atmış oldugu iddaları ispatlamak onun sıkıntısı. Sadece cep telefonu mesajından dolayı mahkeme bu evliliği bitirecekse o vakit yüce Türk adaletine diyeceğim asla olmaz. Taktir yüce mahkemenin.
8-) Son olarak diyecem husus şu ki: Böyle manen sıkıntının doruk noktaya ulaştıgı anda üçüncü şahısların şer olarak işin içine girmiş olması ve de zaten yara almış aile kurumunu yıkmak için ğöstermiş oldukları çapa (mevlam bu tür kişilerin şerrinden herkesi korusun amin).
Bizim yaklaşık 6 senelik bir birlikteliğimiz vardı. Ve bir kere birbirimize hakaret bile etmiş insanlar değiliz. Bir istisna harici hamdolsun eşime bu kadar süre boyunca yalan bile konuşmuş insan değilim. Ve onda bir anne kadar hakkım var. Bu hayatta herşey insanlar için gülmekte, AĞLAMAKTA...
Bana göre iki durum söz konusu bu olayda...
1- Eşiniz zaten sizden boşanmayı kafasına koymuş. Bu yaşadığınız olayı bahane ederek, sebep göstererek ayrılmak istiyor. Yoksa hem hukukçu hem bunca yılın hatırı varken, size kendinizi ifade etme, gerçekleri anlatabilme hakkı sunması gerekirdi.
2- Siz eşinizin affedemeyeceği bir hata yapmışsınız ve bunu burda da söyleyemiyorsunuz
Alıntı:
5-) Ben zaten işin içinde gerçekten suçum olmamış olsa bile bunu bir hata olarak kabul ediyorum. İyilik yapmış olsam bile dinen bana caiz olmayan bir kusur işledim.İnsan olarak hata yapmaya açık bir yapımız var. Sizde taktir ederseniz ki önemli olan hata yapmak değil yapılan hatadan sonradan ders alıp bunu tekrardan yapmamaktır.İnşallah bundan sonra asla vede asla olmayacaktır.işin içinde iyilik olsa bile...
yukarıdaki ibareden böyle bir anlam çıkıyor
henüz hukuki olarak da bir süreç yaşamadınız. Durun bakalım Dava başlasın hakim karşısına çıkın. İddialar artsın. Hukuki terimler, iddialar altında bunalın. Emin olun güzel konuşmakla, hayata dair çok şey bilmekle olmuyor bu işler. Hele hele eşiniz hanımefendi de bir avukat ki.. siz mahkeme de 2 avukata karşı kendinizi ifade edeceksiniz.
Öncelikle bir avukat ile görüşün. Ve davanızı bir avukatla takip edin. Aksi durumda düzeltme şansınız olan evliliğinizi yada kazanabileceğiniz bir davayı kaybetmeniz işten bile değildir.
Geçmiş olsun.
Alıntı:
çünkü yazdığınızdan önce anlam çıkarıp sonra cevaplamak gerek . malesef anlamak için üç kere okumak lazım... madem yardım istiyorsunuz o zaman doğru bir şekilde dile dökün ki bizde anlayalım.. açıkçacı birşey anlamadım. kim avukatmış hangi altınlar ne olmuş.. birşey anlayan varmı acaba:? ..
[QUOTE=dardayım;Acizane tavsiyem gecikmeden bir Avukat arkadaşla görüşün. Durumunuzu anlatın. Avukat bir eşe karşı (o da avukat tutarsa 2 avukat olacaklar) avukatınız olmadan, hele bu iddia ve deliller ile hiç şansınız yok gibi görünüyor.
Geçmiş olsun..
Unutmadan düzgün Türkçe ile imla kurallarına mümkün olduğu kadar uyarak yazın mesajlarınızı. Daha çok cevap ve fayda sağlarsınız.
(Keşke eşiniz sizin yazdığınız mesajı yakalasaymış. Burada bu kadar anlaşılmaz olan mesajlarınız, cep telefonunda dahada anlaşılmaz olurdu kurtarırdınız)[/QUOTE]
ancak bu kadar güzel olabilir.. kendimi tutamadım kahkaha attım... güzel bir yaklaşım olmuş. çok ta yerinde olmuş...:o
yapmış oldugum bi iyilikten dolayı hayatımızda yaşamadımız ölçüde sıkıntı yaşıyoruz şuan...- diye yazmışsınız.. ne yaptınız.. önce açıklayın. bir değil birden fazla mesajdan bahsediyorsunuz. aldatmak için illaki cinsel birleşme olmalı mı yani.. kişiler aklıyla da bedeniyle olduğu kadar aldatma eylemini gerçekleştirirler. önce bunu içinize sindirin. KABUL EDİN. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN. SİZ KENDİNİZE DÜRÜST OLUN Kİ HAYATTA SİZE DÜRÜST OLSUN.