Re: Hangi hallerde DNA testi isteyebiliriz?
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
Kesinlikle katılıyorum size ama daha sonrada neden kimse yanıt vermiyor diye konu kalabalığı yapıyorlar değilmi.İyi geceler.
Bilmiyorsanız konu ile ilgili birşey yazmanıza gerek yok. Sayın repola gereken bilgiyi vermiş. Sayın Hikmet10 üyemiz anlamadıysa repola üyemize kendisi sorsun. Ben hiç karışmıyorum, çünkü bilgim yok. Okuduğum bilgileri de anlamadıysam dil açısından polemik olmasın diye sormuyorum. Sizde sormayın derim.
Benim DNA testi merakım şurdan geldi. Tanıdığım arkadaşlardan biri yengesi ile zina yaptı diye suclanmış. Başka akrabası tarafından bayan bıcaklanıyor. Sonra da şahsı öldürmeye gelirken yakalanıyor. Şahıs telefonda duydum diyor. Şahit oldum bu olaylara diyerek kendini haklı cıkarmaya çalışıyor. Ozaman mahkeme kararı ile ikisinden bu işi yapıp yapmadıklarına dair DNA testi istiyor. Bundan dolayı merak ettimde sordum. Tabi DNA testini zina olaylarında nekadar delil olarak kabul edeceklerine dair. Bence bu olayda sucu yoksa iki birinci dereceden akrabanın. Mahkeme neden böyle bir karar ister çok şaşırdım. Sucu işleyen kişi erkek tarafın akrabası. :(
Allah kimsenin başına vermesin
Fikirlerinden dolayı tüm arkadaşlara teşekkür ederim
Kişilerin cinsel ilişkiye girmesi, o kişilerin DNA yapısında değişikliğe sebebiyet vermediği üzere, DNA testinden kişilerin cinsel ilişkiye girip girmediği tespit edilemez. Fakat giysi veya sair objenin üzerinde kişilere ait sıvılar veya farklı örnekler mevcut ve bunların incelenmesi isteniliyorsa, örneklerin ilgili kuruma gönderilmesi olağandır.
Ceza davasında hafifletici sebep olarak kullanılmaya çalışılan bir durumda söz edilmiş. Konu hakkındaki soruların, taraf avukatlarınca incelenmesi ve cevaplandırılması gerekmektedir.
ayrıca önemli bir ayrıntı atlanmış . hemen ayrıntıyı eklemek isterim.
ben şüphelendim diyerek kıyafet üzerindeki vücut sıvılarının laboratuvar incelemesini talep edemezsiniz.. yada ben şüphelendim diyerek bir hastaneye gidip D.N.A testi yaptırayım diyemezsiniz. bunlar yasal çerçeveler ve izinler içinde gerçekleşen Adli Tıp kurumunun YETKİSİYLE yapılan tetkiklerdir. öyle filmlerdeki gibi çocuktan saç al gizli saklı götür test ettir yok öyle işler.. anne baba ve çocuktan alınan kan örnekleri Adli Tıp Kurumuna bağlı bir kuruluşta analiz edilir...
kıssadan hisse çıkarmak isteyenlere...
Cevap: Re: Hangi hallerde DNA testi isteyebiliriz?
babalık testi / dna testi hakkında buradan detaylı bilgi alabilirsiniz. http://www.babaliktesti.com.tr/
Cevap: Re: Hangi hallerde DNA testi isteyebiliriz?
Reklam yapıyorsunuz da site dandik olmuş. Kaç para onuda söylemiyorsunuz.