Biliyor musunuz; bazı durumlarda kişi kendini devre dışı bırakıyor; evladı uğruna....Evlat için yaşanılması gerekir diye düşünüyorum.....
Printable View
Kanunen hakimler böyle boşanma durumlarda çocukların yaşına göre baba ile şahsi münasebet kararı verirler. Çocuğunuzun yaşının 8 olduğunu yazmışsınız. Genelde hakimler her ayın 1. ve 3. hafta sonu cumartesi sabahtan 09.00 ile pazar 17.00 arasında baba ile görüşmesine diye karar verir. Yani ayda 2 kere oğlunuzu almak ve sizinle 1 gece geçirmesi mümkün. Genelde çekişmeli boşanma davası sürerken böyle karar veriliyor. Ama anlaşmalı boşanma yaparda eşiniz yılda 2 kere diye madde koydurursa ve sizde kabul ederseniz, anlaşmalı boşanmada yazan ve kabul ettiğiniz bu karara uymak zorundasınız.
Eşiniz çocuğu size koz kullanmaya başlamış gördüğünüz gibi bu sözü ile. Tabi işe yararsa. Sizde okula gider görürsünüz. Öğretmeni ile iyi ilişkiler içinde olursunuz.
peki size şöyle sorayım yediğiniz yemek suç giydiğiniz gömlek suç yattığınız yer suç kısacası yaşamanız suç her an her dakika sizi herşeyinizle eleştiren bir insanla aynı evde kalıyorsunuz biraz nefes almak için dışarı çıkıyorsunuz döndüğünüzde kapı duvar karda kışta kıyamette sokakta kalıyorsunuz,bu arada gördüğüm psikolojik tedavilerin kullandığım ilaçların haddi hesabı yok,evden kovulmaktan canınıza tak ediyor evinizi ayırıyorsunuz,ve insanız hepimiz yuva sıcaklığı arıyoruz yeni bir hayat kurmak istiyorsunuz bu defada duymadığım tehdit kalmıyor. elinizi vicdanınıza koyun siz olsanız ne yapardınız?
denizblk size çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için. sorunlarıma ve buna bağlı sorularıma ışık tuttunuz. saolun.
Ben olsaydım diye cevap vermeyeyim. Çünkü evlilik sizin. Ama şu var. Ben çocuğunuz açısından bakıcam olaya. Benim annem-babamda yıllarca evde geçimsizlikler yaşadılar. Ve bu benim psikolojimi çok bozdu. Okul hayatımı çok etkiledi. O kavgaları, bağırmaları duymak bir çocuk için çok kötü oluyor. Yaşadığım için biliyorum. Ve o yüzden çok iyi bir okul hayatım olmadı. Çünkü evdeki yaşanan huzursuzluktan dolayı derslerime konsantre olamıyordum. Okul hayatım vasat geçti. Taaa ki 19 yaşımdan sonra. O zaman yavaş yavaş yaşadıklarımdan sıyrılmaya başladım.
Eğer çocuğunuzun anne-babasının kavga ettiğini görüp okul hayatının kötü gitmesini istemiyorsanız ayrılın. Çünkü aynı evde olsanız bile bu saatten sonra değişen birşey olmayacaktır. Çünkü önce eşinizin size karşı tutumlarının değişmesi lazım. Değişmeyecekse çocuğunuz huzurlu bir ortamda büyüsün. Büyüdükçe sizin nasıl bir karakterde olduğunu anlayacaktır.
@Oktay01 > Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun yaşadıkların üzücü bir durum keşke yaşanmasaydı.
Halen eşin olmakla yükümlü olan bayan'ın seni tehdit etmesi veya ederce kelemeler kullanması suçtur ki, insan olarak kimsenin kimseyi tehdit etme vb. hakkı yoktur.
'Konuyla ilgili mesaj'ın ve tanığın varsa delil/şahit olarak gösterip veya kullana bilirsin'
Aranızda geçen boşanma ile ilgili konuşma anında görüp/duyan varsa veya konuyla ilgili yazılı (MSN' MSJ) delilin mevcut ise; Dava açarken veya açıldıktan sonra davan ile haklı konumunda ispatın olarak kullana bilirsin.
Anlattığına ve benim anladığıma göre, Eşinin kapıyı kitleyip seni eve koymadığı ve sana bir nevi sözlü hakaret ve işkence siteminde bulunmasıyla ve bu gidişatıyla seni evlilikten ve çocuğundan uzaklaştırmış bulunmaktadır.
Yukarıdaki izah edilen sebepler binaen;
Eşinin şuçlu olması ve durum sebebiyle senin yenibir ilişkiye girmen hakkidir. Netice ile Boşanma davası açabilirsin..
birlikte yaşadığımız süre boyunca elimden geleni yaptım bir dediğini iki etmedim içkim yok kumarım yok dışarı alışkanlığım yok sigara bile içmiyorum yaşadığımız süre boyunca maddi manevi ailevi ev işine kadar herşeyine destek oldum ama eziyetlerinden kaçınamadım. mutlaka benimde hatalarım olmuştur ancak sonuç olarak böyle bir evlilik mümkün değil sağlıklı değildi hem oğlum için hem benim için hemde çocuğumun annesi için ama anlatamadım. hırs bürümüş gözünü. ben evimi veririm nafakamıda veririm boynumun borcudur ancak bende olmayan istediği meblağları ben nasıl verebilirim benim tek korkum buydu. çocuğumuda başlangıç olarak ayda iki gün görebilirim inşallah,zamanla annesini ikna edebileceğimi umuyorum sonuçta ben iyi bir babayım oda çocuğunu düşünmek zorunda,çok akıllı bir evlada sahibim büyüdükçe anlayacaktır bizleri inşallah. hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim. iyi geceler.