Re: Kazada Haklı Olduğum Halde Mahkeme Beni Haksız Bulmuş
uzman dostum, sen hayatının hatasını yapmışsın mahkemeyi takip etmemişsin, bu savunmalarını duruşmalarda yapsaydın belki bugun bu karar çıkmayacaktı.
sana tavsiyelerim
1) dava dosyasına senin aracının hasar resimleri, karşı aracın hasar resimleri konmuşmu git adliyeden dosyadan bak , hatta bir avukatla bak
2) hem senin hem karşı tarafın sigorta dosyaları varmı buna bak
Öncelikle itirazında, bu dosyaların sigorta firmalarından istenmesini talep et,
karşı tarafla ilgili tüm iddialarını dilekçene yaz,
olayın oluş şeklini kroki çizerek belirt,
karşı tarafın iddialarına karşılık, senin cevaplarını yaz. (ben çarpsaydım benim araba bariyere girerdi çünkü arkadan alınan darbeyle aracın arkası yoldan kopar , araç kontrolsüz olarak savrulurdu de)
yorumlara gelince,
aracın üzerindeki hasar yönüne göre kimin çarptığını ve kimin geride kaldığını anlamak çok kolay.
arka stoptan çarpan adam, arkadan çarpmış olmayacak da ne olacak? yandan gelseydi ve öndeki araç arkadakinin burnuna çarpsaydı öndeki %200 spin atardı. (bu kazayı bizzat yaptım, 2 tur döndüm otobanda)
sana açılan davayı sen bile takip etmezken sigorta niye takip etsin
eklemeyi unuttum,
dosyada hastane raporlarına bak varmı , yoksa aynen bunlarada itiraz et, hastane raporlarının belgelenmesini talep et
Merhablar konuya giriş yaptım ama benimde bir iki kısa sorum olucak bende motorsikletimle giderken ortaköy sahilde benzinliğe girmek için sinyal verdiğimde arkamdan gelen aracın bana vurması ve beni 5 metre yerde sürüklemesi sonucu trafik kazası oluştu A2 ehliyetim olup kaskım malzemelerim tamdır ben yerde yatarken ambulans beklerken vuran aracın tanıdığı bir jeep gelip polislerle konustu benide hastaneye gönderdiler ben hastanede sadece verdiğm ifadede aynısnı anlatdım hastane masraflarını kendim karşılıccama motorsikletimin masrafını karşı aracın trafik sigortasından karsılanmasını rica ederim diye vuran aractan şikayetçi olmadım kan testimde alkol sfıır cıktı hastaneden çıktım motorsiklete ihbar açtık eksper geldi onay verdi motor yapıldı sigorta şirketi kaza raporunun üzerinde polisin ben kanet getirmiyrorum yazısın dikkate alarak ödeme yapmadı ben dava açtım 8 kişi şahit sahilden yürüyen kişilerdi benzinlik çalışanları(amblansa bindirlirken benle gelenler oldu) burda sormak istediğim polis kanat vermiyor jeep deki beyle ne konustularsa o yüzden ama raporda benim aracıma 3 mlyar masraf diger araca 2 milyar masraf yerde 5 metre sürüklenme ve çarpışma esnasında benim kurallara uygun pozizyonum davamızı açttık ilk duruşmada bir sonraki duruşmya attı haklıyken böle kaç sene ugraşırım bu mahkeme kaç sene sürer ve kusur tespit için daha kısa bir mahkeme yolu yokmudur