Bilmeden ahkam kesmek itham etmek kadar komik ve aptalca olan birşey yoktur.
[/QUOTE]
değerli avukat,
lütfen haddinizi aşmayınız!
Printable View
Bilmeden ahkam kesmek itham etmek kadar komik ve aptalca olan birşey yoktur.
[/QUOTE]
değerli avukat,
lütfen haddinizi aşmayınız!
Sayın avukatlarımız,
Maalesef sizlerin de değindiği gibi bazen her konuda bilgi sahibi olamıyoruz ama bu hakkımızı kendi başımıza savunmak istemediğimiz anlamına gelmez, kaldı ki insanın kendi ayakları üstünde durmak istemesi takdir edilmesi gereken bir davranıştır; hor görülecek kınanacak bir durum yok ortada. Bilmiyor olabiliriz ama öğrenmek istiyoruz. Öğrenirken de değerli tecrübelerden sanal ortamlarda çağın gereklerine ayak uydurarak yararlanmak istiyoruz, fikir bekliyoruz, yapıcı eleştirilirle güzel, yaşanılır, adil bir düzen istiyoruz ama kibirle gururun ayrımını da bilerek. Onur insanoğlunun en güzel hasletlerindendir; bunun bilinciyle yaşayanlara köstek olma arzusuna nedir mana??? Kaldı ki hatamızı en baştan anladık, telefi etmek istedik. "Bilmemek ayıp değil" sözüdür yanılgımız ve bunun paralelinde öğrenmek istedik. Şimdi sorarım size; amacı fikir alışverişi olan bu müstesna siteye değer vererek, sizleri de alim kabul ederek hata mı işledik?
Selam,
Açtığım davanın duruşma tarihi uzak bir tarihe verildi ve ben de ilgili firma ile tekrar ve tekrar görüştüm. Nihayet ilgili firma çabalarım sonucunda bana iyi bir bilgisayar göndermeyi kabul etti. Eğer bilgisayarı beğenirsem davadan vazgeçmeyi planlıyorum. Yardımları için sitede yardımcı olan arkadaşlara çok çok teşekkürler.(Bu sonuç ilgili firmanın çabası sonucu oluşmamıştır, hala onlara çok ama çok kızgınım. Eğer bir sakıncası yoksa firmanın adını vermeyi düşünüyorum ki insanlar alışveriş yaparken tüm ihtimalleri göze alsınlar.)
Phantom of law,
Öncelikle geç kalmış bir özrü dilemekle başlamalıyım sanırım. Ama takdir edersiniz ki ruh halimin, psikolojimin maalesef beni bunalttığı dönemler yaşadım. Düşünün ki büyük bir firma 5-6 aydır sürkli sizi oyalıyor ve bunlara hakettiği cevabı vermekte bir an için çaresiz kalıyorsunuz ki açıkcası söylediğiniz ifadeler beni gerçekten çok ama çok kırmıştı. Şimdi işler çözüldü mü diye sorarsanız hayır, maalesef hala oyalanmaktayım ama sanırım sabrı öğrenmeye başladım....
Sabırla ya da oyalamakla ne alakası var? Sizin bir tüketici olarak yasal haklarınız her daim var. Tüketici hakem heyetine başvurmuşsunuz ve lehinize bir karar alınmış. Yanlız belirttiğiniz rakam hakem heyeti yetki sınırlarının üzerinde olduğundan ve icra kabiliyeti olmadığından tüketici mahkemesinde dava açmak zorundasınız ki açmışsınız da zaten. Mahkemede görülecek dava tabiki 1-2 haftada sonuçlanmaz. Belki 3 ayı bulur. 1.5-2 yıl süren davalara dahi şahit oldum. Neticede bu bir hukuki süreçtir ve bu sürecin ülkemizde nasıl işlediği de malum. Ancak bence diğer konularla kıyaslandığında ülkemizde hukuki meseleler içine en hızlı çözüme ulaşılan tüketici sorunlarıdır. Siz girişimde bulunun, hakkınızı arayın bırakın gerisine hakim karar versin. Siz davacı olarak talebinizi bildireceksiniz, davalı taraf ya da taraflar da savunmasını yapacak ve hakim gerekirse bilirkişiden gelecek rapor doğrultusunda kararını verecek. Anladığım kadarıyla sorununuzun kaynağı cihazın serviste 30 iş günü olan yasal süreyi aşmış olması. Bunu etkileyecek başka nedenler yoksa (yani cihazın durumu servis tarafından bildirildiği halde hazır olan cihazı bilerek teslim almaktan imtina etmiş olmanız, kullanımdan kaynaklanan hatalar yani garanti kapsamına girmeyen durumlar vbg...) zaten çok büyük ihtimalle bu dava da lehinize sonuçlanır diye düşünüyorum. Bu durumda ürün fatura bedelini nakden alırsınız. Ayrıca konuyu avukatınıza intikal ettirmeniz halinde vekalet ücretini de karşı taraftan talep edebilirsiniz.
hksvr, yine ve yeniden teşekkürler....
Maalesef benim yine kafamı kurcalayan şeyler var: Benim ürünümün karşılığı olan parayı alma konusu tamam da 5 ayı geçkin bir süredir beni perişan ettiler bu onların yanına kar olarak mı kalır, bu konuda yapacak bir şeyim olamaz mı?