sn eyilik bir hukukçu tavsiyesi olmayan görüşlerimden bahsediyorsunuz
tavsiye ettiğim konular ihbarnameye itiraz iyi niyetle noterden ödeme planı hazırlayıp göndermek bunun hukukla bağdaşmayan yönünü göremedim. kaldı ki ben bunları yapıp haksız yere açılan mal beyanı usulsuzlük ceza davası bu belgelerle kazandım.
tebligat ve haciz işlemlerine gelince,
haciz resmi adrese yapılmaz mı gelen tebligat kanunları gereği bu adresten teslim alınan belgeler de bunun ispatı değil mi banka bu adrese hacze gelmeyecek mi
mal beyanı elindeki bütün mal varlığının bildirilmesi değil mi beyan edilen eşyaların beyan edilen adreste veya daha sonra beyan edilecek adres te bulundurulması gerekmez mi bulunmadığı takdirde alacaklı vekili mal kaçırma davası açmaz mı
ana para ve faize itirazlar da ihbarnameye verilen itiraz geçerli değil mi bu itirazla kuvvetlenmez mi itirazınız bu davaların başlaması ve duruşması en 18 ay ile 24 ayı bulmakta enazından bankalar faiz kazanmak için borçlunun itirazından itibaren altı ay bekleyip dava açmıyorla mı genelde sonraki dönemlerde bilirkişi incelemesi bilirkişiye itiraz yerel mahkemede dava kaybedilirse yargıtaya itiraz
özel sektörde çalışıyorsa eğer, sorarım size kaç tane özel sektör verdiği maaş üzerinden sigortalı gösteriyor işçisini asgari ücretten tutun da aldığı paranın yarısı kadar netleri gösteriliyor
maaş tan beklenti kalmadı ha şimdi siz şunu da söyleyeceksiniz yan ödemeler ve kıdem tazminatı diyorum ya size özel sektör resmi bir istifa ama aralarında özel anlaşma ben bunu da gördüm. tamamını icra dairesine vereceğine yarısını işvernine verip yarısını da yiyor.
maaştan beklenti kalmadı, evde haciz edilecek bir şey yok
ondan sonra alacaklı vekili size telefon edip ilk söyledikleri şey gelin ana parayı kapatalım hiç değilse, sizde o zaman dediğiniz şey açın asillerinize telefon ben bu kadar para kullandım şu kadar taksitle ödüyorum kabul ediyormusunuz dediğinizde ilk gönderilen ihbarnamenin başından itşbaren 3 sene geçmiş oluyor. Bankanın yapacağı iki şey var ya ana parayı kurtaracak ya da vekiline aciz vesikası alması konusunda yetki verecek aciz vesikası aldığında ödeme borçluya kalmış artık, ha bu arada mal sahibi olmayacaksın orasıda kolay değil mi birde bankalarda bu dosyalarından on binlerce var 5 yıl sonra unutulur kalır.
aynı aşamalardan ben defalarca geçtim. beni de yönlendiren bir avukattı
ben bu aşamaları bu şekilde geçtim ve atlattım. toplam 20 dosyam vardı 2 dosya haricinde icra taahhüdü ile anlaşmalarımı yaptım. hepside ana para yani kullandığım salt para
faiz konusuna gelince be insafsız derim banka mevduaat faizi bveriyor diyorsunuz %10 ile para ver basitten %150 ile geri al allahaşkına tefeciden para alsanız tefeci bu kadar faiz almaz kaldı ki eft mas. yıllık hesap bedeli şu bedeli bu bedeli adı altında mevduaat sahiplerinden kazandıkları da cabası
şunu da söylemek istiyorum banka kredi verirken bir maaş bordrosu istiyor. incelem araştırma yapıyor. allahaşkın sn eyilik aylık asgari ücretten çalışıyor görünenin cebinde 5.000 ytl ve 10.000ytl 5,10 tane kartın ne işi var bunların geri dönüşü olmayacağı kesin değil mi bence devletin ciddi el atması gerekir bu konuya, çünkü kurumlar vergisi indirim kalemi bu kalemler kaldı ki kredi kartı verilirken kişilerden sağlanacak azamibeklencek kazançta oluşmuşsa banka bu yönde rahattır. sizin ykb görev aldığınızı öğrendim ykb den benim 1999 da dosyam vardı kapattım aradan 5 yıl geçti yine kart aldım ve halen avukatta. bu yukarki söylediklerimi kanıtlamıyormu banka daha önce kredi almış kanuni takip le ödemiş bir kişiye yine kart veriyor.