Re: Kredi kart,icra ve zaman aşımı
Benimde bu konuda bir sorum var. yardımcı olursanız sevinirim. kardeşimin kredi borcu var. ne bizim ne onun ödeyecek durumu yok.üzerine kayıtlı hiç bir şey yok. ssk lı bir işte çalışıyor. bizimle yaşamıyor. nüfustaki adres bilgiside boş.orda şimdi başkaları oturuyor. benim sorum borcundan dolayı bizim evdeki eşyalara haciz işlemi yapabilirmi banka. aldığı maaşa herhangibir işlem olurmu kesinti gibi. cevap yazanlara şimdiden teşekkür.
Kardeşinizin bankaya bildirmiş olduğu adres sizin adresiniz değilse, sizinle birlikte yaşamıyorsa size haciz uygulanmaz,ancak kardeşinizin maaşına haciz uygulanabilir.
Yanlız kredı benım uzerım kardesımın degıl.Baska birşeyı yapılamaz mı, yanı bız ıyı nıyetlıyız en azından ıcımızde bır art nıyet yok odemek ıcın evımızı bıle satılıga cıkardık.:(
işin doğrusu mümkünse ne yapıp edip borç ödenmeli.zaman aşımını siz düşünürsünüzde banka vs. avukatı düşünmezmi.icra dosyasına bir evrak koyar,süre devam eder.ya ömür boyu üstünüze bir şey almıyacaksınız,bankalarda işlem yapmıyacaksınız,yada anlaşıp borcu ödeyeceksiniz.
Cevap: Kredi kart,icra ve zaman aşımı
İcra takiplerinde takibin açıldığı tarih sayılarak 1 yılını doldurmadan dilekçe ve harç yatırılarak takip devam ettirebilinir.
Şayet yılını doldurduğunda hiç bir işlem yapılmaz ise takipsizlikten dava düşer kapanır.
Ancak merkez bankasına sicil işlendiği için bundan sonrada T.C. ile işlem yapılacağından,
işlem yapılırken veya havele vs gibi durumlarda işleme el koyulur.
Bence tahsili şüpheli alacaklarda avukat heryıl harç vs yatırarak olayı tesadüflere bırakmaz.
harç vs gibi işlemleri trsadülere bırakmaz derken ne demek istediniz yasal olmayısından mı yoksa başka olay var oldugundan mı
Alıntı:
onaona rumuzlu üyeden alıntı
İcra takiplerinde takibin açıldığı tarih sayılarak 1 yılını doldurmadan dilekçe ve harç yatırılarak takip devam ettirebilinir.
Şayet yılını doldurduğunda hiç bir işlem yapılmaz ise takipsizlikten dava düşer kapanır.
Ancak merkez bankasına sicil işlendiği için bundan sonrada T.C. ile işlem yapılacağından,
işlem yapılırken veya havele vs gibi durumlarda işleme el koyulur.
Bence tahsili şüpheli alacaklarda avukat heryıl harç vs yatırarak olayı tesadüflere bırakmaz.
tahsili şüpheli yani tahsili yapılamıyacak gibi görünen alacaklarda yapılacak hertürlü masraf boşa gideceği için o takibin üzerine daha fazla gitmez buna vaktide olmaz
böyle durumlara ben bizzat şahit oldum.
başka bir şey yok aklınıza neler getirdiniz bilmiyorum ama avukatlar hukuk adamıdır hukuk dışında başka bir şey olmaz
benim demek istediğim suydu zaman aşımı olmaması için yasal olmayan dosyaya ufak çaplı ödemeler yaparak davanın uzamasına neden oluyor.Ben bunu kastetmiştim yasal olmayan bu dava 2006 beri sürüyor bırakma niyetinde değiller takside yanaşmıyorlar hiç bir zaman kusura bakmasınlar o zaman gecede 1 000 ytl farkla kimse ödeme yapmaz
Alıntı:
onaona rumuzlu üyeden alıntı
tahsili şüpheli yani tahsili yapılamıyacak gibi görünen alacaklarda yapılacak hertürlü masraf boşa gideceği için o takibin üzerine daha fazla gitmez buna vaktide olmaz
böyle durumlara ben bizzat şahit oldum.
başka bir şey yok aklınıza neler getirdiniz bilmiyorum ama avukatlar hukuk adamıdır hukuk dışında başka bir şey olmaz