Uyarılarınız için teşekkür ederim :mahcup:
Printable View
Avukatıma sorduğumda dava bittikten hemen sonra çekebilirsin diye söyledi. Tüm eski mahkeme evraklarını inçelettiğimde bu karara vardı.
Benim anlamadığım ise dava bitince niye 4 ay beklemem gerekli ki. Ayrı yaşıyoruz mahkeme süresince. İhtarı çekipte gelmesini 4 ay bekleyebilirsin diye söyledi. 3 sene bir araya gelebilirler diye zamana bırakıyorlar . Benim bu işi iyi niyet olarak yapmaktayım. Kötü bir amacım olsa uğraşmam.
İhtar geçersiz sayılmaması gerekli değilmi.
Mahkeme ihtar kağıdı eline ulaştı. Şimdi bekleme süresine girdim.
* Buna göre nekadar beklemeliyim ?
Benim isteğim iki taraf için hayırlısı ne ise o olsun. Olay uzadıkca, aileler yıpranmakta. Ne hakkımız varki bunu birbirmize yapıyoruz.
Sabır sabır ve akıllı düşünmek,herkese tek tavsiyem.:rolleyes:
Avukatınız verdiğiniz belgeleri incelemiş ve gerekeni söylemiş. Biz sizin belgelerinizi incelemedik bilmiyoruz. Bu yüzden size birşey söyleyemeyiz.
Haklısınız.
Sadece verdiğiniz bilgileri okuyarak bir çelişkiye düştüm o yüzden.
İlginize teşekkür ederim yinede. Amacım mahkemyi ve bu işle uğraşanları boş yere zaman ve emek harcamasınlar diye. :rolleyes:
Eşim kendi isteği ile eve geridöndü. Peki bu durumda nafa iptali için bir yere başvurmak gerekirmi?
Benim boşanma davam red edildiğinde nafaka da karara bağlanmıştı. Sadece ayrılık süresi başlamıştı. Buna görede gene gidip nafaka düşmesi için dilekce vermek gerekirmi.
Nafaka iptal ettirmedik. Bu durumda
Evden ayrıldığında veya boşanma durumuna gelindiğinde,
Berabar yaşadığımız sürelerin nafakasını isteyebilir mi?
Kendime öz eleştiri yapmak istedim. Hayat çok kısa olduğunu. Yaptığımız basit hataların bedelini ödediğimizi düşünüyorum. Sadece bu olaylardan kalan kalp kırgınlıkları ve acı bir geçmiş. Sonuçta en değerli varlığımız olan yavrumda içine kapanık olarak iz bırakması. Hayat okulu dedikleri bu bence.
Eşimle ikimiz iyiki böyle bir olay geldi diyoruz başımıza. Birbirimizin kıymetini daha iyi anlamışız. Bin nasihattan bir müsübet iyidir.
Sonuç olarak; sorunların kolayça anlaşılıp kişilerin iyi niyeti ile çözülebileceğini anladım. İletişim kazalarından ve yanlış anlaşılmalardan uzak olmaya çalışalım.
Alıntı Bu sözler çok hoşuma gitti ;
''Evlilik bir sanattır; ailemizdeki mutluluğumuzu sürdürebilmemizde sanatımızı nasıl icra etiğimizle yakından ilişkilidir. Hangi dallarda mı sanatımızı göstermemiz gerekli, gelin kısaca göz gezdirelim.
Evlilik, güzel ve etkili konuşma sanatıdır.
Güzel görebilme ve güzel düşünebilme becerisidir.
Karşınızdakini anlayabilme (empati) ve kendinizi anlatabilme yeteneğidir. ''
Umarım faydalı olmuştur.