Re: Çekişmeli boşanmada nafaka
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda kadın nasıl korunuyor? Benim eşimde şiddetli geçimsizlik sebebiyle açtı davayı..
Dava açıldığı zaman kadını korumak bağlamında özellikle servet dağılımındaki dengesizlikten dolayı hakim bir tedbir nafakasına hükmediyor.Dava bitene kadar bu nafaka devam eder.ister bir yıl sürsün ister 2 yıl sürsün.Kesinleşene kadar devam eder.Anlaşmalı boşanma olursa temyiz hakkından feragat edilerek kesinleşmesi sağlanabilir.
Kadın bir dava açmışsa erkek ona kızar ödeme yapmak istemez,hakim burda bir tedbir nafakasına hükmeder.Boşanma ile birlikte hakim bu tedbir nafakasını yoksulluk nafakasına dönüştürür.
Selamlar,
Bi konuda bilgi edinmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Erkek arkadaşımın boşanma davası sonucu boşanmalarına ve takıların kız tarafına iadesine karar veriyor.Takılar bayana iade edildiği için karar ,bizim tarafımızdan yargıtaya gönderiliyor.Geçen sene mayıs ayında gönderilen dava şuan internet sayfasından baktığımızda sonuçlanmış durumda : Karar kısmı : onandı olarak belirtilmiş.
1- Karar : Onandı ( anlamı nedir?)
2- Mahkeme kararı elimize ulaştığında boşanma kesinleşmiş olacakmı? ( Bu süreç hakkında bilgisi olan varmı ? Nufus cüzdanı değişimi? )
3- Mahkeme kararı elimize ulaştığında ödenen tedbir nafakası kesilecekmi ?
4- Gelen cevap aleyhimize olduğunda tekrar temyiz hakkını kullandığımızda bu durum boşanma kararını etkilermi ve nafaka ödenmesini gerektirirmi ?
Teşekkürler...
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda kadın nasıl korunuyor? Benim eşimde şiddetli geçimsizlik sebebiyle açtı davayı..
Kadın nasıl korunuyor. Daha mahkemenin kapısından girer girmez hemen kadının çalışıp çalışmadığına çocuk varmı yokmu ona bakılıyor. Kadın çalışmıyorsa haklı yada haksız olsun hemen nafaka bağlanıyor.Erkak çalışsın çalışmasın. Mahkeme bitiyor kadın haksız olsa dahi önceden ödenenler kadında kalıyor erkek sürünmeye devam ediyor.Dahada uzatacak çok şey var ama bukadar yeter bence
Alıntı:
monimon rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar,
Bi konuda bilgi edinmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Erkek arkadaşımın boşanma davası sonucu boşanmalarına ve takıların kız tarafına iadesine karar veriyor.Takılar bayana iade edildiği için karar ,bizim tarafımızdan yargıtaya gönderiliyor.Geçen sene mayıs ayında gönderilen dava şuan internet sayfasından baktığımızda sonuçlanmış durumda : Karar kısmı : onandı olarak belirtilmiş.
1- Karar : Onandı ( anlamı nedir?)
2- Mahkeme kararı elimize ulaştığında boşanma kesinleşmiş olacakmı? ( Bu süreç hakkında bilgisi olan varmı ? Nufus cüzdanı değişimi? )
3- Mahkeme kararı elimize ulaştığında ödenen tedbir nafakası kesilecekmi ?
4- Gelen cevap aleyhimize olduğunda tekrar temyiz hakkını kullandığımızda bu durum boşanma kararını etkilermi ve nafaka ödenmesini gerektirirmi ?
Teşekkürler...
Yanlış yerde yanlış bi sorumu sordum die düşünmüyo değil insan ,belirttiğim konu hakkında hiçmi fikir sahibi yada bilgili biri yok !!!!