İlginize teşekkür ederim,yalnız ben;dava,dosya no gibi bilgilerimi hiç bilmiyorum,UYAP'a kayıt oldum diyelim,sonrasında ne gibi bir msj yazmam gerekiyor?
Printable View
Uyaptan cevap çok geç geliyor arkadaşlar bilginiz olsun
"UYAP SMS MODÜLÜ İÇERİĞİ
Şüpheli olduğum bir dosyada savcılıkca dosya hakkında verilen kararın sonuç bilgisini nasıl öğrenebilirim?
Bu işlem için aşağıdaki formata uygun oluşturulacak mesajı 4060 a gönderiniz.
Sorgu Şekli: TCKIMLIKNO SORUSTURMASUPHELİ
Örnek Sorgu: 11111111111 SORUSTURMASUPHELİ
Cevap olarak gönderilen örnek mesaj: "Ankara Cumhuriyet Bassavciligi 2008/75 nolu dosyasında dava açma kararı verilmiştir. Ankara 1. Asliye Ceza mahkemesi 2008/34 esas nolu dosya ile dava açılmıştır"
"
Yukarıdaki şekilde sorgulama yapınız hakkınızda bir suçlama olmamış ise hakkınızda soruşturma olmadığı olmuş ve dava açıldı ise sonucu hakkında bilgi mesajı dönecektir.
Buradan öğrendiğiniz bilgiler ile ilgili mahkeme kaleminden ya da UYAp' tan bilgi alabilirsiniz detaylı bilgi için ;
http://www.uyap.gov.tr/sms/icerikler.asp
Tecil olunmuş olsa dahi yüz kızartıcı bir suç devlet memurluğu için engel mi? Ben mahkumiyet altındamıyım? bu suçtan mahkummuyum? bu suç sicilime işlemedi,ben herhangi erteleme,adli para,hapis gibi bir ceza almadım,18 yaşından küçüktüm.Eski tck a göre(1 haziran 2005 öncesi işlenen suç) tecil süresi içinde herhangi bir suç işlenmezse,işlenmiş olan bu suç da tüm kararlarıyla ortadan kalkar şeklinde değilmi? yanliş mi araştırmışım.Tecil süresi doldu 7 yıl oldu,suç tarihiden(2002) bugüne adli sicil ve arşiv kaydım yok,ne yapacağimi bilemez durumdayim,yardımlarınız gerçekten çok önemli
Mahkemeye çıkmadıysanız büyük ihtimal savcılık takipsizlik verdi..
Uyap a kayıt oldum,aboneliğiniz başarıyla yapılmıştır diye bir mesaj geldi tamam.Dediğiniz gibi TCKIMLIKNO SORUSTURMASUPHELİ yazıp yolladım,-girmiş oldugunuz kriterlere uygun kayıt bulunamamıştır diye mesaj geldi.
Adliyeden bu durumumu nasıl öğrenebilirim acaba?
Sorunuzda adli sicil kaydınızda herhangi bir mahkumiyet ilamı bulunmadığını ifade ediyorsanız, burada ben bir çözülmesi gereken ya da açıklanmaya muhtaç bir durum göremiyorum. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi diğer şartları da taşımanız durumunda, kamu görevlerine talip olmanızda ben bir mahzur görmüyorum.