Açtığım konuyu hortlatmak gibi olmasın ama;
ikinci eşimin hristiyan olması çocuklarımın benden alınmasına sebep olur mu acaba?
Bu sefer de bu takıldı aklıma...
(Boşandığım eşim ve ben müslümanız.)
Printable View
Açtığım konuyu hortlatmak gibi olmasın ama;
ikinci eşimin hristiyan olması çocuklarımın benden alınmasına sebep olur mu acaba?
Bu sefer de bu takıldı aklıma...
(Boşandığım eşim ve ben müslümanız.)
ohhh!
Yani eski eşim hristiyan biriyle evlendiğim için, çocuklarının din değiştireceği gibi bir kaygıyı bahane ederek çocuklarımı benden alamaz değil mi?
Eminsiniz değil mi? Size güveniyorum o zaman...
Çok teşekkür ederim!...
kişilerin dini özgürlükleri vardır. dini, ırkı, dili, hatta MEZHEBİNDEN dolayı kimse suçlanamaz. dışlanamaz. eşiniz pavyon işletmiyor bağımlılık yapıcı madde satmıyor yüzkızartıcı suçtan dolayı eski hükümlü değilse dininden dolayı bir sıkıntı yaşamazsınız... yukarda saydıklarım gibi bir durumu varsa zaten sayın dardayımın da yazdığı gibi velayet el değiştirir ama İKİNCİ KEZ EVLENECEK BİRİ ZATEN İPSİZ SAPSIZ SERSERİ BİR ADAMLA EVLENMEZ. AKLINI KULLANIP ESKİ KOCASINDAN KAT KAT DAHA İYİ AKILLI KÜLTÜRLÜ SOSYAL BİR EŞ BULUR KENDİNE..ŞAKA BİR YANA yeni eşinizden bebek düşünüyorsanız DOĞACAK OLAN ÇOCUĞUN HANGİ DİNE MENSUP OLACAĞI çocuklarınız ARASINDA SIKINTI OLUŞTURABİLİR.. eski eşinizin mahkemeye dini durumdan dolayı böyle bir iddia ile gelecek şüpheniz varsa; çocuklarınızın ve sizin müslüman olduğunuzu doğacak çocuğunda bu şekilde olacağını çocuklar arasında dini ve fiziki ayrım yapılamayacağını yeni eşinizinde kararının sizinle aynı olduğunu mahkemede dile getirin... siz rahat uyuyun bun lar komplo teorisi eminim bunlara gerek duymayacaksınız..:)
İlk eşimin çocuklara bakabilmesi için evinde sürekli kalan birinin yardımı gerekir. demişsiniz siz öğretmensinizde eşiniz ev erkeğimi? eşiniz çalışmıyormu? çocuklarınız için değilde kanuni mecburiyettenmi 1 sene dayanabildiniz bekar durmaya. Bırakın bu kılişe lafları öğretmen hanım herkesi kandırabilirsiniz ama kendinizi kandıramazsınız çocuklar hiç bir zaman üvey babayı kabullenemez ve ne şirin üvey baba rolüyle nede paraylada çocukların bu düşüncesini değitiremezsiniz. Zamanı gelinde çocuklar babalarını isteyecek ve babasına dönecekler.
Gereksiz cevabınızdaki tarzınızı haddinibilmezlik olarak değerlendirmekle yetinip yine de size birkaç şey söylemek isterim;
eşim değil, ''eski'' eşim ev erkekliğini 3 sene kadar sürdürdü ama en son çalışır durumda bıraktım..:) demek istediğim çocuklara maddi olarak bakamıyacağı değildi, çocuklarla vakit geçirip ilgilenmesinin zor olduğunu kasdetmiştim.
evlenmemem için kanuni mecburiyet yoktu, zira anlaşmalı bir boşanmaydı bizimki..ayrıca kimseyi kandırmak gibi bir niyetim de yok bununla elde edeceğim bir kazanç da...eşimin çocuklarımın kalbini kazanmak için şirinlik yaptığı doğru değil, aksine ''babalık'' yapıyor!
neyse, kimseye birşeyleri ispat borcum yok...zaten sizden önceki cevaplar sayesinde şimdi daha cesurum çok şükür...
derdiniz ne anlamadım ama.. belliki karınızla boşandıktan sonra karınız ikinci ve MUTLU BİR EVLİLİK yapmış ki hazmedememişsiniz.. ortada yanlış yada illegal birşey yok.. yani üvey baba kötü de siz evlenince karınız öz anne gibi mi olacak yani..saçma sapan laflarla ir adım yol yürüyemezsiniz.. BİR ERKEĞİN EN BÜYÜK RAHATSIZLIĞI HAZIMSIZLIĞIDIR...:o
Alamaz....Boşuna endişe duymayın...
Ama şu bir gerçek ki hiç bir kimse anne veya babanın yerini tutmuyor.Çocuklar küçükse zaten onların kendilerine özgü ayrı bir dünyası var.Ergenlik döneminde üvey anne ve babalar çocuklara pek sevimli gelmiyor.Diğer ebeveyn'in kaybı bazı çocuklarda ruhsal travmalar yaratabiliyor..