Re: Yeni Bir İlişki Boşanmayi Etkiler mi?
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin birbiriyle cinsel ilşkiye girme yükümlülükleri yoktur.:)
Mehmet hocam değerli üye godzi nin vurgulamaya çalıştığı şey, boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin arasındaki cinsel ilişki beklentisi değil.. Hanımefendinin eşinin mahkemede, evliliğin devam ettiği o ilk 3,5 aylık süre içerisinde eşler arasında cinsel ilişkinin yaşanmamış olmasına dayanak olarak hanımefendinin şu anki evlilik dışı birlikteliğini göstermesi..
Hal böyle olunca, beyefendi haksız olduğu (hanımefendinin anlatımına göre) bir boşanma davasında haklı duruma geçecektir..
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin birbiriyle cinsel ilşkiye girme yükümlülükleri yoktur.:)
boşanma davası devamınca eşlerin birbiriyle cinsel ilişkiye girmelerinin zorunluluğu yoktur ancak şahısın beyanından da anlaşılacağı üzere halen bekareti durmakta. buda göstermektedirki evlilik birliği boyunca cinsel herhangi bir münasebet olmamıştır. buda yargıtayın boşanma sebebi olarak gördüğü durumlardan biridir. Saygılar.
bugün avukat ile görüşmem vardı.Zaten aslında olduğu gibi savunma dilekçesindede asla aldatma vs tarzı bir yazı ve düşünce mümkün değil zaten normaldede varolan bir durum değildi...
Ama tabii her ihtimale karşı tedbiri elden bırakmamak gerek...
biz evliyken de giremedik zaten ....
avukatımla konuştum savunma dilekçesine cevaplarımı verdim, ama dilekçedede aldatma vs tarzı bir olay hiç yok.zaten normal şartlardada evliliğim boyunca hiç olmamıştı ki...
Ben kocamı severek evlendim, ama nihaktan sonra aksilikler birbirini aldı götürdü.Kim boşanmak için evlenir.Kim gelinlikle çıktığı evden evliliğin hiçbir güzelliğini yaşamadan, ve bakire olarak dul adıyla geri döner.Beni kimse zorla evlendirmedi bu tamamen benim kararımdı.Evlendikten sonra hakaretler, ağza alınmayacak kelimeler aldı başını gitti.Bu kelimeleri duymam için sebep neydi biliyormusunuz ? Elek kesilmiş olması.suların kesilmiş olması.Apartmöan kapısının bozulmuş olması, trafiğin yoğunluğu, yemekteki tuzun az olması, ve işin en can alıcı yanı da eşim için süslenip hazırlanıp bekliyor olmam.Ona göre benim varolmam hataydı..Konuşmayı denedim defalarca ama konuşmaya değer görmediğini insan olanla konuşacağını söyledi, evlilik terapisi alalım dedim, psikologa gitmek için evlenmediğini söyledi ve asla kabul etmedi.ben yanzlız başıma psikolojık yardım aldım.Yemek yiyelim dışarıda 1 gece dedim.nişanlıyken yediklerine say şuraya bu kadar para verdip sürekli yüzüme vurdu...Ona göre benim süslenmem adi , şerefsiz ,or... olmama sebep şeylerdi.Söylermisiniz ben eşime süsülenmeyeceğim de kime süsleneceğim.Benim evlilik hayallerim bunlar değildi dediğimdede sen hala hayallerdemisin ben kabusun olmak için varım burada diye bir cevap....Eşinizden çiçek beklerken size balta iskelet hediye etse ne yaparsınız...Benim sorunum ilişkiye girip girememe değil.Sonuçta herşeyin bir tedavisi var gerekirse ben her türlü doktora giderim.Ama eşim sebep belirtmeksizin hakaret içeren kelimeler kullanıp,küçük görmesi.Bende insanım benimde isteklerim beklentilerim var...tEK tarafın çabasıyla olaylar düzelmiyor..Yüce rabbim tanıdığım tanımadığım kiseye yaşadığım gibi bir evlilik nasip etmesin inş.
3,5 ay zaten çok kısa bir süre.. sözüm meclisten dışarı tamamen genele söylüyorum: biz elimimizden geleni yaptık evliliği kurtarmak için sözcüğünü pek samimi bulmuyorum. 3 ayda nasıl bir emek harcanır ki daha kişiler birbirini tanımıyorlar . aileler kaynaşmaya çalışıyor falan ... filan...bana garip geliyor!!! :D kesinlikle evlenmeden önce en az 6 ay görüşülmeli.. bu yasalaşmalı..:) kişiler evliliğe hazır mı değil mi cinsel maddi ve manevi yönden testlere tabi tutulmalı:) ben aileden sorumlu bakan olsaydım böyle bi yasa çıkarırdım.. 3 yada 5 ay gibi evli kalan ve boşanan insanların düğün için yaptığı masraflara acıyorum. ülke ekonomisine ciddi bir etkisi oluyordur...
Alıntı:
queen_u rumuzlu üyeden alıntı
Ben kocamı severek evlendim, ama nihaktan sonra aksilikler birbirini aldı götürdü.Kim boşanmak için evlenir.Kim gelinlikle çıktığı evden evliliğin hiçbir güzelliğini yaşamadan, ve bakire olarak dul adıyla geri döner.Beni kimse zorla evlendirmedi bu tamamen benim kararımdı.Evlendikten sonra hakaretler, ağza alınmayacak kelimeler aldı başını gitti.Bu kelimeleri duymam için sebep neydi biliyormusunuz ? Elek kesilmiş olması.suların kesilmiş olması.Apartmöan kapısının bozulmuş olması, trafiğin yoğunluğu, yemekteki tuzun az olması, ve işin en can alıcı yanı da eşim için süslenip hazırlanıp bekliyor olmam.Ona göre benim varolmam hataydı..Konuşmayı denedim defalarca ama konuşmaya değer görmediğini insan olanla konuşacağını söyledi, evlilik terapisi alalım dedim, psikologa gitmek için evlenmediğini söyledi ve asla kabul etmedi.ben yanzlız başıma psikolojık yardım aldım.Yemek yiyelim dışarıda 1 gece dedim.nişanlıyken yediklerine say şuraya bu kadar para verdip sürekli yüzüme vurdu...Ona göre benim süslenmem adi , şerefsiz ,or... olmama sebep şeylerdi.Söylermisiniz ben eşime süsülenmeyeceğim de kime süsleneceğim.Benim evlilik hayallerim bunlar değildi dediğimdede sen hala hayallerdemisin ben kabusun olmak için varım burada diye bir cevap....Eşinizden çiçek beklerken size balta iskelet hediye etse ne yaparsınız...Benim sorunum ilişkiye girip girememe değil.Sonuçta herşeyin bir tedavisi var gerekirse ben her türlü doktora giderim.Ama eşim sebep belirtmeksizin hakaret içeren kelimeler kullanıp,küçük görmesi.Bende insanım benimde isteklerim beklentilerim var...tEK tarafın çabasıyla olaylar düzelmiyor..Yüce rabbim tanıdığım tanımadığım kiseye yaşadığım gibi bir evlilik nasip etmesin inş.
böylesine4 insanlıktan nasibini almamış bir adamla nasıl oldu anlamak zor evlenmeden fark edemediniz mi.. genelde herşey iyi başlayıp sonradan kadının yada erkeğin mutasyona uğraması gerekiyordu: sonuçta da anlaşamayıp boşanma gerçekleşmeliydi.. sizinki ben de doğuştan başkalaşım geçirmiş. evliliğin ilk ayında böyle çirkinleştiğine eğrileştiğine göre zaten hiç doğru biri değilmiş ki..
Normal bir evlilkten bahsediyorsunuz haklısınız da...3,5 ay çok kısa bir dönem,ama malesef ki benim ki normal bir evlilik olmadı olmasını çok isterdim...Mutlu olmayı kim istemezki...Eşinizin size sana bakmak zorunda değilim vs tarzı kelimeleri kullandığını düşünürsek 3,5 ay kısa değil insanın ömründe ömür götüren bir dönem olur buna da emin olun.yaşamayan anlayamaz..Banada anlatılmış olsa bende derdim bunca şey 3,5 ayda nasıl yaşandı diye...Eşim gece 4 beni kaldırıyordu sebep, kapıların cm ölçülerini merak etmiş, sabah kalktığında bağırıp çağırıyor sebebi rüyasında beni görmüş ona cevap veriyormuşum vs ..Bu adamla daha fazla geçin geçinebilirsen....
AŞIKTIM, çok sevdim eşimi...Ama herşey imzaya kadramış.İmza sonunda bambaşka biri ve aklını kullnasaydın da nişanlıyken tanısaydın aklın bir karış havadaydı diyebilecek kadarda yaptıklarında bilinçli...KİMSE BOŞANACAĞINI BİLEREK O İMZAYI ATMAZ...ufak bir yerde yaşıyorum herkes birbirini tanıyor çok mu kolaydı sanıyorsunuz baba evine dönmek,sorgulayan bakışlar? Ben benim kararımdı hayatımın dönüm noktasıydı yanlış bir karardı..Şimdi hayatımı yoluna sokmaya çalışıyorum ama herşekilde karşıma çıkıyor....
herşey yolunday dı da bana mutluluk çok gelip te bunca şeyi mi kuruyorum....Ama malesef ki ne kadar inanılmaz gelsede gerçekler bunlar...
Tabiki ayrılmak için evlenmediniz.Sağlıklı olan hiçbir birey bunun için evlenmez.Psikolojik sorunları var galiba eşiniz.Birde şurdan bakın olaya kısaz zamanda bişeyler kaybetmeden bitiyor bu olay.Baba evine dönmek oldukça zor psikolojik desteğe devam edin ve olumsuzları arkaya atın derim.Ama eşinizle olan anlaşmazlıkların her harfini dahi avukatınıza anlatın o bu konuda sizi rahatlatacak herşeyi yapıcaktır.Geçmiş olsun...