Re: Kredi + Kredi kartı icra takibi
Alıntı:
Stajyer_Harun rumuzlu üyeden alıntı
sadece suçlu banka mı?5-10 bankadan kredi kartı alıp bunları gösterip caka satanlar suçsuz mu.cikleti bile kredi kartı ile alanlar suçsuz mu?kredi kartıyla fütursuzca herşeyi satın alaıp sonra bunu nasıl ödeyeceğini düşünmeyenler suçsuz mu?insanın biraz kafa çalıştırması gerekmez mi?olay iğne çuvaldız meselesi.benim hiç kredi kartım yok almamda.ihtiyacım olanı param varsa alırım.ayağımı yorganıma göre uzatırım.sonrada ağlamam.bu işte devlette suçlu kredi kartı kullanıcısıda suçlu bankada suçlu.kredi kartı enfazla iki bankadan alınabilir ve limitler maaşın altında tutulacak bir düzenleme gelirse sorun kalmaz.hatta kredi kartı hepten kalksa daha iyi olur.para peşin kırmızı meşin.2001 bankalar sadece hortumdan mı battı kredi kartları borçları ve tüketici kredilerinden battı.onun hesabı bankalara borç takmayanlarında cebinden çıktı.kurunun yanında yaşta yandı.
Buna göre bankalar, kredi kartı borçlarını tüketici kredisine dönüştürecek. Kart borcu, yüzde 5 yerine yüzde 1,5 faizle 36 ayda ödenecek. Uygulama kamu bankalarından başlayacak...
BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in bankaları ve milyonlarca vatandaşı bekleyen en büyük risk olarak ifade ettiği kredi kartlarında patlamayı önleyecek formülü bankalar buldu. Bankacılar, teknik düzeyde gerçekleştirdikleri bir dizi toplantıda, kredi kartlarında yaşanan tehlikeli tırmanışı durdurmak için bir formül üzerinde anlaştı. İşte milyonlarca vatandaşın icraya düşmesini önleyecek formül:
ASGARİ ÖDEME BİTİYOR
Bankalar, temerrüde düşme riski hızla artan kredi kartı müşterilerinin birikmiş kart borçlarını dondurup, bu borcu tüketici kredisine dönüştürecek. Tüketici kredisine dönüşmüş borcun vadesi 36, aylık faizi ise yüzde 1,5 civarında olacak. Birikmiş borcun yüzde 20’si olan aylık asgari ödeme tutarını ödeme şartı da otomatik olarak ortadan kalkacak.
Örneğin 10 bin TL kredi kartı borcu olan bir vatandaş, 2 bin TL’lik zorunlu asgari ödemeden kurtulacak. Bunun yerine, yeni borcunu aylık 379 TL’lik mini ödemelerle 36 ayda kapatacak. Vatandaşın 3 yılın sonunda yapacağı toplam ödeme ise sadece 13 bin 674 TL olacak. Yeni sistem, mevcut geliriyle birikmiş kredi kartı borcunu kapatma ihtimali giderek düşen, kart borcunun ancak asgari ödeme tutarını ödeyebilen riskli müşterilere uygulanacak. Bunun dışındaki müşterilerin talepleri de dikkate alınacak.
Kredi kartlarının birikmiş borçlarına uygulanan yüzde 4-5 düzeyindeki faiz de otomatik olarak sona ereceği için borçların çığ gibi büyümesi duracak
BİRKAÇ BANKAYA BORCU OLAN NE YAPACAK?Çalışmaya ilişkin bilgi veren bir banka yöneticisi, yeni yöntemi ilk olarak bir kamu bankasının önümüzdeki günlerde uygulamaya başlayacağı müjdesini verdi. Diğer bankaların da hemen ardından borç dönüştüreceğini belirten banka yöneticisi, “Vatandaş genelde birkaç bankadan birden kart kullandığı için bankaların birlikte hareket etmesi sorunun çözümü açısından büyük önem taşıyor” dedi. Bankacı şu bilgileri verdi:
AYLIK ÖDEME KADAR AYLIK KART LİMİTİ
“Örneğin bir vatandaşın 2 bin 500 TL aylık geliri var. Birkaç bankadaki kredi kartı borcu ise 10 bin TL’ye ulaşmış. Bu vatandaş 10 bin TL’nin aylık asgari ödeme tutarı olan 2 bin TL’yi ödüyor, 500 TL ile geçinmeye çalışıyor. Ancak, kalan 8 bin TL’lik birikmiş borç aylık yüzde 4-5 faizle artmaya devam ettiği için borç bir süre sonra ödenemez hale gelecek. Yeni yöntem işte bu riski oluşmadan bitiriyor.
Bu sayede milyonlarca vatandaşımız kartzede olmaktan kurtulacak. Ayrıca, müşteri taksitleri ödediği sürece kredi kartını da yeni limitler çerçevesinde kullanmaya devam edecek. Örneğin, 500 liralık taksit ödüyorsa 500 liralık aylık kart limiti olacak.” (Erdoğan Süzer/Bugün)
23 şuabt 20009
hocam size bişey danışacağım takip borcunda ve avukatlık 3 adet kredi kartım var ve birazını ödedim ama tıkandım fakat tabi avukatlarbeni bulamıyor olsa tabiki ödicem şimdi gazetede böyle bişey okudum yürürlüğe girdi mi bu23 şubatta yayınlanmış gazetede 36 aya bölerseler 6 milyar omuştur kart orcum toplam ödeyebilirim ama yürürlükte mi bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz hocam çok teşekkür ederim şimdiden
evet bu yasa yururluktemı yardım edersenız cok sevınırım
Hala yapılacak, edilecek aşamasında.
Ülkemizde neredeyse standart hale gelmiş genel seçim zamanı yapılan hükümet seçim yatırımları sırasında çıkması muhtemel bir geçici yasa olabilecektir.
Re: Kredi - Kredi kartı icra takibi
merhabalar...
ben emekli birisine yardımcı olmak istiyorum kendisi yaşlı ve bu işlerden çok anlamamakta ve oğlu yüzünden bu duruma düştü .
bu kişinin icralık olan 3 adet dosyası bulunmaktaydı. bu borçlar ödendi. yapı kredi bankasına olan borcu ise maaşa haciz şeklindeydi ve 52 ay kesintisi yapıldı ayda takriben 300TL olarak. kesinti sonucunda değil nakit ödeme yapılarak borç kapatıldı.
kesilen icra emekli sandığına ait maaştan yapılmaktaydı. borçlu emekli kısacası. sorum ise;
1- icra müdürlüğündeki dosyaların tamamen kapanması için sırasıyla hangi işlemler yapılmalıdır? (bankadan alınan haczin fekkine yazısının icra müdürlüğüne götürülmesi yeterlimidir ? dosya bu şekilde kapanır mı? )
2- yapı kredi bankasının maaştan yaptığı kesintinin icra hukuk mahkemesine başvurularak geri alınması gibi bir olanak varmıdır?
eğer yardımcı olunursa çok sevinirim iyi çalışmalar.....
iyi günler ben 2006 yılında kredi takibine girdim ve maas haçzi ile borcum bitti ve merkez bankasında sicilim cıkmıyor şimdi ben kredi çekebilirmiyim aslında şuan o banka bana takip süreniz 5 yılda bitecek diyor bu ne anlama gelir bana yardımcı olurmusunuz
Sahsima ait kredi karti borcumdan dolayi, ikametgah adresinde adimin yer almadigi, ancak ailemin ikamet ettigi adrese tebligat gelmis ve annem caresizce imzalamak zorunda "biraktirilmis!" Ilgili tebligat, daha once (Ailem tasinmadan once - Eski adres...) benim de ikametgah adresinde yeraldigim mahallenin muhtarligina gitmis, mahalle muhtari da "Sevk" notu duserek tebligatin icinde bulundugu zarfin ustune, Adrese Dayali Nufus Kayit Sistemi'nde yeralan (Ailemin yeni adresi - Verilen adres beyaninda adimin yeralmadigi adres) adresi yazmis. Bu durumda ailem, sozkonusu borca dair mesuliyetlerinin olmadigina - kendilerine teblig edilen ilamsiz takip emrine iliskin, borclunun kendileriyle yasamadigini, dolayisiyla borcuna da mukellef olmadiklarini ve evlerine yapilacak olan haciz isleminin durdurulmasi yonunde ne yapabilir?
Bundan tam 8 ay önce tüm yetkılere bır mail attım kredi ve kredi kartı müşterisi arayacagına banka elındekı mılyonlarca bu borcunu ödeyemeyenleri işler hale getırıp hem kişileri ekonımıye bı katkı olarak devreye sokulması hemde bankalar alamadıkları paraları ufak ufak da olsa almalı ve bır çok merciden bırçok cevap aldım 8 ay sonunda bugun halkban kredi ve kredi kartı borculusuna 60 ay emlak kredısınede 120 ay taksıt yapıyor demek kı oluyor..bankalar ufak bır hareketi hem ekonomıyı hemde kendılerını epey bır rahatlatır 12 bınlara borcu olan arkadasımın borcunu 14 bın yapıp faizle 60 bölseler 234 yapar 400 odemek isteyen 234 rahat rahat öder
Alıntı:
dilaragunce rumuzlu üyeden alıntı
merhaba 2 bın ytlılık borcum var 3 aydır hıc odıyemedım asgarısınıde haftaya elıme para gecıcek ozaman odyecegım asgarısını.ayrıca bıde tvde gördum 3 ay odemeyenlere dırek nısanda hacız memuru gelecekmiş bunu duyunca cok cok kötu oldum lutfen yardm etin
Hiç canınızı sıkmayın nisanda direk haciz gelecek diye birşey yok.Geçenlerde tv de bir programda kredi kartı borçları ile ilgili konuşma vardı bir yetkili şöyle dedi:kredi kartı borcu olanlar biraz daha beklesin ödemesinler mesela aylık geliri 1000 Tl olan kart borcuda 3000 TL ise aylık 170 TL taksitle ödenecek bunu hızlandırdık aray seçimler girdiği için beklemedeydi 1 ay içerisinde bu yasa çıkacak dedi.Sabredin sizde 1 ay eğerçıkmazsa takside bağlatırsınız hemen icra gelmez önce sizi avukat arar takside bağlanması için sizde onaylarsanız aylık ödersiniz.Kardeşiminde başına geldi 3000TL lık borcu 7-8 aydır asgarisi bile ödeyemedi bankadan defalarca aradılar bu borç 6500 TL olarak ayda 650 TL ödüyor.Çok acayip faiz koyuyorlar eğer imkanınız varsa kredi çekin nakit ödeyin daha kazançlı olursunuz.Geçmiş olsun.
kredi kartı icraya gittiyse olcak durumlar