Re: Hastane Polisi Nezaretinde Verilen Kan örneği Raporunun Hukuki Geçerliliği Hakkindaki Rapor
Alıntı:
Sinem09 rumuzlu üyeden alıntı
Hanimefendi annem yasindasiniz, size saygisiz bir sozum olmadi , anlayamadigim niye bu kadar sinirlisiniz, herkez buraya yorum yazar, benim demek istedigim eger oglunuz mahkemeye giderse alkol oraninin dustugunu bu sekilde belirtecekler dedim, yani iki test te mahkemeye sunulacak ve polis raporunda saat kacta allkol tespiti yolda yapildi ve hastaneden alinan raporunda saati de goz onunde tutulup ona gore karar verilecektir. Yani polisin yolda yaptigi alkol testi daha sonraki hastanenin testi arasinda fark olur dedim. Herneyse Erdogan bey aciklamis. Umarim ickili araba kullanmanin sirf kendisine degil oteki insanlarada zararli olucagini oglunuza ogretirsiniz.
Siz zararli cikarsiniz dememin sebebi bana yapacaginiz hakaret yuzunden siz zarar gorursunuz demek istedim.
Iyi gunler dilerim..
Sayın Sinem09,
Öncelikle "Siz zararli cikarsiniz dememin sebebi bana yapacaginiz hakaret yuzunden siz zarar gorursunuz demek istedim." yazınıza cevap vermek istiyorum.Yazdığınız yazının ve de yorumlarınızın karşılığında bir hakaret yazısı beklentisi içerisine girmişsiniz.Yazdığım yazı ve yorumlardan sonra hakareti hakediyorum, ama ben öncelikle tehdit ederek korkutayım ki "siz zararlı " çıkarsınız tarzında bir yazı yazma cüretinde bulunmuş, hakaret tarzındaki yazıyı önceden engelliyeyim gayreti içerisine girmişsiniz.Kaldı ki bana nasıl bir zarar verebilirsiniz.Bu tarz düşüncenizi yaşınızın genç olmasına veriyorum. Hayatta öğreneceğiniz daha çok şey var.Elbette herkesin yorum yapmaya hakkı vardır,ama daha önce de yazdığım gibi saygı çerçevesindeki yorumlara ve yapıcı eleştirelere açığım.Kaldı ki Hukuki Forumun amacı insanların hukuki konularda çözümsüz kaldığı , yol göstermek amacıyla kurulmuş bir sitedir.
Trafikte iken içki alınmasına elbette karşıyım.Daha önceki yazımda da içkiyi savunmuş ve haklı kılan tek bir satırım yoktur.15 yıllık bir sürücünün ilk defa başına gelmiş bir olayı yansıttım ve çözüm arayışına girdim." Size saygısız bir sözüm olmadı, niye bu kadar sinirlisiniz "demişsiniz.Saygısızlık etmek için yazmak gerekmiyor ,bir mimik bir hareket kaldıki siz burada hem yazdığınız yazı ve kullandığınız ikonlar bir yorum değil , hakaret tarzında bir eleştiri ve karşılığında "siz zaralı çıkarsınız" gibi tehdit, korkutma gibi savunma gayreti içerisine girmişsiniz. Daha önceki yazılarınıza, cevabi yazılarımla dikkat ettiyseniz kelimelerimi özenle seçerek ve de dikkat ederek yazıyorum, bu da kendime ve bu Hukuki Net Forum'una duyduğum saygıdan kaynaklanıyor.
"Umarim ickili araba kullanmanin sirf kendisine degil oteki insanlarada zararli olucagini oglunuza ogretirsiniz." sözünüze gelince ; Ailenizde size bir büyüğünüzle nasıl konuşacağınızı, nasıl yazışacağınızı ne yazık ki öğretememiş demekki. İnsanlara zarar vermek sadece ve sadece alkol almakla olmaz.Kaldı ki bir kazaya sebebiyet vermiş de değil,kazaya sebebiyet vermedi diye içkiyi savunmam gibi durum sözkonusu değil.
Bu gün Trafikte gözleri kan çanağına dönmüş esrar ve kokain kullanan ve ölümle sonuçlanan bir sürü vaka'ya şahit oluyoruz. Elbette konulan kurallara herkesin uymak mecburiyeti ve sorumluluğu vardır. Amaç Trafikte sadece içki alanları cezalandırmak olmamalı.Eroin ve de kokain almış kişilere alkolmetreyi üfletif alkol yok deyip geç diyenlere, bu keyif verici maddeleri içenlere de o zaman kokainmetre , eroinmetre ölçümü yapan aletler konusunda çözüm üretsinler. Ben oğluma hayatta öğrenmesi gereken şeyleri öğrettiğime inanıyorum. Ama bazı şeylerde vardır ki; hayatta yaşanarak öğrenilir. Bu konuda sizin aklınıza da ihtiyacım yok.Profilinize baktığımda öğrenci olduğunuz yazıyor. Daha yaşınız küçük, yaşadığınız ve yaşayacağınız zaman diliminde başınıza isteyerek ve de istemeyek ne geleceğini, kime zarar vereceğinizi, kimden zarar göreceğinizi bilemezsiniz. Güzel bir Ata Sözü vardır." Ayağa takılmadık Taş, Başa Gelmedik İş olmaz " ."Beşer şaşar." diye.
Hoşçakalın,