-
Re: Babamın icra belgesi
Standart bir süresi yoktur. Ödeme emrini almanızdan 1 hafta kadar sonra (takibin türüne göre bir kaç gün oynayabilir) takip kesinleşir. Bu andan itibaren Alacaklı tarafından haciz istenebilir. 1 senelik haciz isteme süresi vardır, haciz kavramı içine buna tapu, trafik tescil ve bankalara yazılan müzekkereler ile maaş hacizleri de girer. Bu süre içerisinde herhangi bir haciz istenmemiş ise takip düşer ve tekrar işlem yapılması için yenilenmesi gerekir. Eğer bu tip bir durum sözkonusu değil ise Alacaklının haciz talebinde bulunması ve İcra Dairesinin iş durumuna göre haciz yapılma tarihi veya süresi değişebilir.
-
merhaba arkadaşlar.. kimsesiz arkadaşın anlattığı konuya benzer bendede var böyle bir olay. abimin borçlu olduğu kişi, bir mal almış (bilgisayar) 2008 yılında almış ve taksitli olarak ödemeli. belli bir taksidini ödemiş fakat bir iki ay atlamış, senette tarih olmadığı için alacaklı 2007 tarihini atmış. bize o tarihle ilgili veya 2008 tarihli bir faturada vermedi. bizimde aklımıza gelmedi işin gerçeği. şimdi bu alacaklı haciz yollamış eve. tebligat evrakını babam teslim almış, fakat 1 hafta sonra abim taşındı. ve ikametini aktardık. iki gün önce tekrar haciz geldi. abim burda yaşamıyor taşındı dediksede burda tebligat alınmış burda haciz olur dediler. acaba böyle bi durum varmı? bu konuda ben ne yapabilirim? fatura verilmedi diye mahkemeyemi başurayım.? şuan 7 binliralık borç 10 bin liraya kadar yükseldi. borcumuz var diyoruz inkar etmiyoruz fakat o tarihde değil. 7 bin liralık olan borcun belli bir taksidide ödendi. toplam bizim hesapta 4 bin liralık borcumuz kaldı ama elimizde ispat edecek belge yok. bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum. çaresiz bir durumdayım.
-
Bugün eve icra geldi. Ve bazı eşyaları yazıp bim eşyaları bana geri emanet edip gittiler. Babam ikametini aldırmıştı ama avukat ve icra memurları bunu dinlemediler bile. Yazdılar gittiler. Şimdi napacam ben bir kiracıyım taşınmam durumunda eşyalar ne olacak. Ne yapmam gerekiyor. Lütfen bilgisi olanlar esirgemesin.
-
Haciz tutanağına beyanlarınızı yazdılar mı?
Eğer yazmadılar ise hemen icra müdürlüğüne dilekçe ile başvurun ve eşyaların tarafınıza ait olduğunu bildirin. Yoksa hak kaybınız olur.
-
Ailemle aynı evde yaşıyorum. ev şuan annemin üzerine eve babamın borcundan dolayı icra gelme ihtimali var. Evi kendi üzerime alırsam ev haczedilir mi? Evi başka adreste oturan evli kardeşimin üzerine geçirsek ev haczedilir mi? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...