Alıntı:
yanıtınız için teşekkürler. yine de aklıma şunlar takılıyor.
1- senet konusunu anlamadım. geçmiş tarihli bir senet mi olması gerekli yani. babam imzalayıp dayıma verecek ve borçlanmış mı olacak. senet karşılığını ödediğini ispatlaması gerek bu kez de. yada ben ne demek istediğinizi anlayamadım.
bir de şu bilgiyi eklemek isterim amcam yıllardır dayımla küs ve dayımı sevmezler. dayımın da onlara malını bırakmak istememesi çok normal.
2- vasiyetnanme soradan düzenlense olmaz mı. tapudaki satış mahkeme kararı ile iptal edilebilse bile ortaya bu kez vasiyetname çıkartılamaz mı.
3- hukuk bilgim özellikle böyle profesyonel bir ortam olunca pek fazla değil. mahfuz hisseli mirasçı değil derken mirasçıların anne baba çocuk gibi birinci dereceden akraba olmadığından malının tamamı üzerinde vasiyetname yolu ile tasarrufta bulunabilir mi dayım. benim mirasın 1/4.ü vasiyetname ile bırakılır ama, kalanı kanuni mirasçılar arasında pay edilir şeklinde kulaktan dolma bir bilgim vardı da.
ilginiz için şimdiden teşekkürler.
Ekleyen: sedaseda*-*23/06/2005*:* 21:17:23
sn. uruk bu sorularıma yanıtınızı bekliyorum ve bir de şunu eklemek istiyorum. başka bir yerden aldığım bilgiye göre: mahfuz hisseli olmayan mirasçılar için dava açıp muvazza iddiasını ispat etmek için şahitler ile değil de kesin deliller edinerek ispat etmeleri gerekmez mi (yazılı bir belge gibi). ayrıca tapudaki satış işlemini destekleyen bir vasiyetnamenin düzenlenmesi fikrime yorumlarınızı alabilir miyim. teşekkürler.