Ama 657 de amire karşı fiili hareket deniyor. Bu aynı anlama mı geliyor?
Printable View
Amiriniz ayrı ve üstünüz ayrıdır sizin yapmış olduğunuz tutum ve davranışınız sizle bağı olmıyan bir üste karşı işlenmiştir.
Sizin görev yapmış olduğunuz ilk öğretim müdürüne yapmış olsaydınız Amirinize karşı bu sucu işlemiş olacaktınız.
Şimdi bu olayda Lise Müdür Yrd.Eşinizin Amiri onun eşinize bahırması hakareti Astına hakaret disiplin sucunu oluşturuyor,bu durmda eşiniz müdüre vurmuş olsaydı Amirini darp etmiş olacaktı.
Sizin bu müdürle bir amir ast ilişkiniz yok sadece rütbe bakımından üstünüz sayılır okadar.göreceksiniz korktuğunuz kadar olmıyacaktır.
Eşinizin şikayeti ilede o Müdür astına hakaretten disiplin yönünden ceza alıcaktır bahıramaz işlemi neyse bir üst amirine bildirerek disiplin soruşturması actırması gerekirken,kendisi suc işlemiştir.
Merhaba ,amir demek emir verebilen demektir.Başka okuldaki müdür yardımcısı amiriniz olamaz.Cezayı bu nedenle almazsınız.
Cezanızın büyük ihtimalle 657/125.B-d''hizmet dışında devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak tarzda davranışlarda bulunmak''olacağını ve cezasının ''kınama'' olacağını düşünüyorum.geçmiş olsun
Amirinizde olsa tahrik altında işlediğinizden sizi meslekten atmazlar korkmayın.
Amirin ağır tahriki,hakareti ve dövme girişimi üzerine,amirle memur arasında meydana gelen karşılıklı hakaret ve dövme olayından dolayı memurun meslekten çıkarılamayacağı,ancak olayın ilgili tüzüğün diğer hükümlerine göre değerlendirilmesi gerektiği.” (Danıştay 10.Daire, Esas No: 1990/1103,Karar No:1990/2547)