Rahmetli Fikret Kızılok'u andım, toprağı bol olsun..
"Zaman zaman, zaman zaman, mmmm o zaman..." :rolleyes:
Printable View
“HAYATIMIN EN KARANLIK GÜNLERİNİ BU DÖNEMDE YAŞADIM.
GAZETELER ÇANAKKALE’DE DÜŞMANIN DURDURULDUĞUNU, BÜYÜK ZAİYATA UĞRATILDIĞINI YAZIYORLARDI. BEN BİR TÜRLÜ BU HABERLERE İNANAMIYORDUM. FAKAT İNGİLİZ VE FRANSIZ DONANMASININ ÇANAKKALE BOĞAZINI ZORLADIĞI VE GİREMEDİĞİ BİR HAKİKATTİ. ÇIKARTMA YAPMAYA MUVAFFAK OLMUŞ AMA ORDUMUZUN KARŞISINDA MIHLANIP KALMIŞTI.
HER VASITA İLE CEPHEDEN HABER ALMAYA ÇALIŞIYORDUM. MUHAFIZ KUMANDANI ASIM BEY’İ SIK SIK SARAYA GÖNDEREK DOĞRU MALUMAT ALMAK İÇİN ÇIRPINIYORDUM.
İŞTE BU SIRADA RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ UMMAYA BİLE CESARET EDEMEDİĞİM ZAFER HABERİ ULAŞTI....
BU BÜYÜK ZAFERİ MUSTAFA KEMAL BEY ADINDA BİR MİRALAY KAZANMIŞ.
ALLAH DEVLETİME HİZMETİ GEÇENLERDEN RAZI OLSUN”
ABDÜLHAMİT-II
SULTAN ABDULHAMİT’İN HATIRA DEFTERİ SAYFA 158
////////
Aslında sorun daha çok Abdülhamit'te değil
Sorun:
Allah'ı dillerinden düşürmeyen
her fırsat, her ortam ve her şartta onu pazarlayanların
Abdülhamit'i sutre olarak kullanıp
Mustafa Kemal ve ardıllarına
ALLAH RAZI OLSUN
diyememelerindedir...
Allah bugünlere ulaşmamızda canını, fikrini veyahut emeğini veren; bundan sonraki zamanlara da sapasağlam ulaşmamızı sağlayacak herkesten razı olsun.
Amiiiiinnnn....
Dipnot : Yazında geçen pazarlama kelimesi yazını seviyesizleştirmiş. Daha uygun bir kelimeyle dikkatleri oraya değil asıl mesajın verilmek istendiği yere çekebilirsin.
'Allah razı olsun'u dağıtırken kazara adlarını zikrederim ve
"Allah çarpar!" ve "Bir tarafım yamulur!" diye
bu kadar mı dikkat eder bir insan
anlayan beri gelsin...
Yoksa bir bildiğiniz, bir gördüğünüz mü var?
Yoksa Hz. Muhammed'in miracındaki saklı yolculardan mısınız?
Korkmayın, Mustafa Kemal adını o dileklerin arasına sıkıştırmak
sizleri cehennemde odun yapmaz,
cennette gül yapar,
bülbül yapar...
Ama sizin derdiniz huri veya NURİ ise
elden ne gelir?
Not: Sözcükler tarafımdan anlamını verecek en asgari sertlikte seçilmektedir... Genel hal ve tavırlarınızla sadece Allah tarafından değil kulları tarafından da çarpılmaya doğru hızla yol alıyorsunuz... DİKKAT!
Ben şu ana kadar yazılarımda 1 kere dahi olsun Atatürkü kötülemedim veyahut hakkında olumsuz bir açıklamada bulunmadım ve bulunmamda. Beni Atatürk düşmanı gibi göstererek ne elde etmek istediğinizide anlamış değilim.
Şu ana kadar size hep olumlu yaklaşmaya çalıştım. Bazen zıt görüşlerde olsakta uslubunuz bu mesajınıza kadar hep hoşuma gitmiştir. Heryerde sizi saygıyla dinlerim ancak iş Dinime gelince kullandığınız veyahut kullandığım terimlere inciğinden cıncığına dikkat ederim.
Allahın kimi bülbül kimi odun yapacağını siz değil ancak ve ancak O bilir.
Duama gelince HERKESİN kelimesinide kattım içine...Eğer bu kelimenin içinde Atatürk ü görmüyorsan o da senin problemin..
Son olarak Cennet amacım ne Huri nede Nuri. Allahın rızasına nail olayım bülbülde boooş güller de booşş..
Türküm diyorsun: Türkçe kullanmaya özen gösteriyor musun?
Türküm diyorsun: Ne için yabancı markalara düşkünsün?
Türküm diyorsun: Ne için açtığın mağazaya Türkçe isim
vermiyorsun?
Türküm diyorsun: Ne için bu yabancı hayranlığı?
Türküm diyorsun: Türk malı kullanmaya özen gösteriyor musun?
Türküm diyorsun: Kendi halkına vatandaşına, yabancıdan daha çok değer veriyor musun?
Türküm diyorsun: Kendi tarihini okuyor biliyor musun?
Türküm diyorsun: Ne için Türkleri küçük düşürücü, yazı, fıkra ve resimlere gülüyorsun?
Türküm diyorsun: Ne için Türklerden adam çıkmaz diyenleri susturmuyorsun?
Türküm diyorsun: Ne için vatanını işgal edenleri unutuyor ve onları müttefik kabul ediyorsun?
Türküm diyorsun: Ne için gerçek bir Türk gibi çalışıp üretmiyorsun?
Türküm diyorsun: Ne için çalıp çırpanlar için "Bal tutan parmağını yalar" sözüne prim veriyorsun.
Türküm diyorsun: Ne için yolsuzluk ve hırsızlıkları görmezlikten geliyorsun ?
Türküm diyorsun: TÜRKLÜĞÜ HAK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR MUSUN?
Alıntıdıdır.
"Panislamizm'i ben şöyle anlıyorum: Bizim ulusumuz ve onu temsil eden hükümetimiz, doğal olarak yeryüzündeki dindaşlarımızın mutlu ve refah içinde olmasını isteriz: Dindaşlarımızın, çeşitli yerlerde meydana getirmiş oldukları toplumların bağımsız yaşamasını isteriz. Onunla büyük bir coşku ve mutluluk duyarız.
Bütün İslam toplumlarının, İslam dünyasının refah ve mutluluğu kendi refah ve mutluluğumuz gibi değerlidir.
Ve bütün onların da bizim mutluluğuzla ilgili olduklarına tanığız.
Ve bu her gün apaçık ortadadır.
Fakat efendiler, bütün bu toplumların bir imparatorluk halinde bir noktadan sevk ve yönetimini düşünmek istiyorsak, bu bir hayaldir.
Bilime, mantığa, fene aykırı bir şeydir."
MUSTAFA KEMAL
Aralık 1921
ATTİLA İLHAN HANGİ ATATÜRK Sayfa 319
İşte tahlil, işte tahayyül, "Mustafa Kemal gibi düşünmek" bu işte...
Teşekkürler Sn. Sezen...
Aslında Pantürkizm de bu görüş ve düşüncenin dışında değerlendirilemez, aksi bilime, mantığa, fenne aykırıdır.
Neyse 2 gündür aklımdaydı zaten, konu ile bağlantılı bir köşe yazısı şart oldu.:)
Madem suyun yönünü PAN'lardan TÜRKİZM'e çevirdik öyle ise aynı kaynaktan devam edelim...
(...)
Tatarlar bir ulus oluşturuyorlardı. Ama gerçek bir ulusal topraktan yoksundular. Sık sık yahudilerle karşılaştırılan diyasporadaki bir ulus konumundaydılar.
Ekonomik ve kültürel düzey ele alındığında, Rusya müslümanları arasında en iyi durumda olan onlardı. Rusya’daki dindaşlarından çok Rus uygarlığı ile köklü bir ilişki içindeydiler.
(…)
Tatarların durumu, Rumların Osmanlı İmparatorluğunda oynadığı rolü hatırlatıyordu. Ortodoks milletinin bünyesindeki Rumlar gibi, Tatarlar da Rusya müslümanlarının bünyesinde kültürel ve ekonomik bakımından seçkin bir kesimi oluşturuyordu.
Bununla birlikte Osmanlı İmparatorluğunda Türklerin özel bir konumu yoktu. Onlar öteki müslümanlar ile birlikte hakim milleti oluşturuyordu.
Türklerin islamiyet öncesi geçmişi, Asya’daki kökenleri ve oradan göç edişleri kollektif bellekten silinmiş, unutulmuştu.
Büyük Macar doğu bilimci Armenius Vanbery, Osmanlı’daki bu “TÜRKLÜĞÜ UNUTMA” olayını 19. Yüzyıl sonunda bakın nasıl özetliyor:
“Bundan kırk yıl önce “Türklük” ya da edebi anlamda “Türk” sözcüğü, kaba, yabani anlamına gelen bir sövgü olarak değerlendiriliyordu. Sadece bir olay anımsıyorum:
Bir gün, iyi eğitim görmüş bazı kişilerle sohbet ederken, Türk ulusunun etnografik öneminden, bu ulusun kollarının Lena kıyılarından Asya’ya, öte taraftan da Adriyatik kıyılarına kadar uzandığından, yeryüzünde yaşayan halklar arasında en geniş yayılma olanaklarına sahip olmuş bir ulus olduğundan söz ettim. Bunun üzerine bana,
“SİZ BİZİ KIRGIZLARLA YA DA ŞU KABA SABA GÖÇEBE TATARLARLA KARIŞTIRMIŞ OLMAYASINIZ”
yanıtını verdiler. Ben daha o günlerde kendimi doğu Türkiye’deki lehçelerin incelemesine kaptırmıştım. Ama, bu yolda harcadığım bütün çabalar, bizim kültürümüzden haberdar olan bir kaç efendinin dışında gülünç bulunuyordu. İstanbul’daki Türkler arasında Türk milliyetçiliği sorunuyla ya da Türk dilleriyle ciddi bir biçimde ilgilenen bir tek kişiye rastlamadım.”
(…)
Türkler, tarih boyunca hep çok uluslu devlet kurmuş veya Moğol İmparatorluğu’nda olduğu gibi büyük imparatorluklara entegre olmuşlardır.
Bununla birlikte Türkler arasında, ulus devlet adını verdiğimiz yapıya en çok yaklaşan siyasal oluşum, 6. YY ortalarında yukarı Orhon vadisinde kurulan TURKİYU olmuştur.
(…)
TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN KÖKENLERİ
YUSUF AKÇURA (1876-1935)
FRANÇOİS GEORGEON, TARİH VAKFI YURT YAYINLARI 2. BASKI
/////////
Şöyle Anadolu'yu bir dolaşsanız, yazarın da belirttiği gibi, "Ben milliyetçiyim!" diyen bir çok asli ve kökü taaa derinlere köksalmış bir çok vatandaşımızın orta Asya'dan, Afganistan'dan göç ederek gelmiş "ÖZ KARDEŞLERİMİZİ" HALEN kaba saba ve bizden görmeyen insanlarla karşılaşırsınız...
Nedendir acep?
11 'Fethullahçı' tutuklandı
Özbekistan’da 3’ü Türk olmak üzere 11 kişi, Fethullah Gülen cemaatine üye olmak ve bu ülkede yasadışı yollardan kendi inançlarını yaymaktan 6.5 ile 8 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.
http://www.ekolay.net/haber/haber.as...haberid=596705
/////////
Konunun gidişatını sezenler için bu haberin konu başlığı ile ilgisi tartışılmaz bile...
Vay anasını sayın seyirciler...
Özbek'in kulağı Tatar'ın boynuzunu geçmiş...
:)