Sayın SLUG:Memur olduğunuzu yazmışsınız.Meslekten ilişkiniz kesildikten sonra bu süreç nasıl gelişti.Hemen memur olabildinizmi yoksa belli bi süre beklemenizmi gerekti(3- 5 yıl sonra memur olabiliyorsunuz deniliyor bu nedenle sordum).
Printable View
Sayın SLUG:Memur olduğunuzu yazmışsınız.Meslekten ilişkiniz kesildikten sonra bu süreç nasıl gelişti.Hemen memur olabildinizmi yoksa belli bi süre beklemenizmi gerekti(3- 5 yıl sonra memur olabiliyorsunuz deniliyor bu nedenle sordum).
T.SK. personeli iken firar etmiş bir kimsenin ordu ile ilişiğinin ne zaman kesileceği göreceli midir?365 iş günü firarda bulunan bir subayın ordu ilişiğinin kesildiği ve re'cen emekli edilip 12 ay hapis cezasına çarptırıldığını (yatarı 4 ay olduğu)biliyorum;ancak bir kimse bu süreyi aşmış olmasına rağmen resmi gazetede hakkında bu karar çıkmadıysa hala subay olarak görünüp görünmediği bilgisi nereden elde edilebilir?Ayrıca firar etmiş kimsenin firar sebepleri askeri mahkeme tarafından incelenir mi?Şayet araştırılıyorsa firar sebebinin cezayı azaltıcı bir etkisi var mıdır?
Firar mazeretsiz bir suç işleme kabul edilir dolayısıyla ceza indirimi olmaz. Mahkeme incelemesini usul ve esas doğrumu diye yapar . Diğer şıklarınıza yanıt verilmiştir.
Sn ilgili
Son yasal gelişmelerden yararlanabileceğinizi değerlendiriyorum.Hükmün açıklanmasının geri bırakılması müessesesinden yararlanmanız imkan dahilinde en son bir arkadaşımızın davasında Gölcük Donanma K.as.mah. den bu yönde karar aldık.Hiç yatmadan bu işi bitirmiş oldu.
SAYGILARIMLA,
Av.Harun YÖNEL
Sn.Av.Harun Yönel,
"Subay ve astsubay firarda kalma süresi" başlığı altında ve bu başlıkta sorularıma verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim öncelikle.Sizin burada sarfettiğiniz bir cümleniz benim ve ailem için son derece önemli olan bir meselede umut verici bir nitelik taşıyor."Hiç yatmadan bu işi bitirmiş oldu.".Bunun için ne yapmak gerekir?Şu an büyük bir ikilem içerisindeyiz;çünkü bir iki ay içerisinde abimin ilişiğinin kesileceğini düşünüyoruz ve dönüp dönmemesi konusunda (ben dönmesi taraftarı olmama rağmen) çelişki yaşıyoruz ailece.Vereceğiniz bilgiler benim için hem aydınlatıcı hem de son derece önemlidir.Geri dönmesini özellikle hapis cezası almaması için istiyorum.Eminim diğer firar durumunda bulunan arkadaşlar için de son derece önemli bir konu.
01.03.2008 Tarihinden önce Işlenmiş Suçlar Için Söylediğim Husus Geçerlidir.askeri Yargitay Da Bu şekilde Değelendirmektedir.
Suç tarihi esas alınmaktadır.