bu tür davalarda ispat nasıl olmaktadır yani baskasının üzerine hat alan kisi nasıl tespit ettirilir?
Printable View
bu tür davalarda ispat nasıl olmaktadır yani baskasının üzerine hat alan kisi nasıl tespit ettirilir?
böyle bir dava nasıl sonuçlanır ispatı halinde kişi ne kadar ceza alır emsal davalar varmı saygılar?
Hukuk herzaman bağlayıcılığı kapsar.
Ne kadar yardımcı olabilirim bilmiyorum ama, bu 10 adet hattın sizin ikamet adresiniz sayılan yerden şebekeye ne kadar sinyal gönderdiği önemli. Bu bir varsayım tabiki, böyle bir teknoloji var ise incelenir kanımca.
Yani kısacası, 10 adet hattın 10 tanesinide aynı anda kullanmadığınız mutlaka ortaya çıkacaktır. Ayrıca hat alırken atılan imzalar sizin imzanızla muhtemelen uyuşmuyor uyuşsa bile size ait olup olmadığı tespit edilebilir.
Ancak burada önemli olan sizin suç duyurusunu geri almanız, o kararınızdan sonra süreç aleyhinize işleyecektir diye düşünüyorum.
Bu söylediklerim varsayımdan ibarettir ve bir bağlayıcılığı yoktur, bir avukata danışmanız daha iyi olacaktır.
sayın magicstar "Ancak burada önemli olan sizin suç duyurusunu geri almanız, o kararınızdan sonra süreç aleyhinize işleyecektir diye düşünüyorum." bu sözden birsey anlamadım, ben hattın bana ait olmadığını bilgim dışında abonelik yapıldığına dair suç duyurusunda bulundum süreç aleyhime mi işler yani birsey ispat edemeden yine suçlu ben mi kabul edilirim?imza bana ait çıkmasa bile suç bana kalabilirmi? bu telefonda kullanılan 10 ayrı sım kart tabiki farklı zamanlarda farklı kişilerce kullanılmıştır.IMEI bilgisinden yola çıkarak bu ımeı numarasını kullanan diğer sım kart sahiplerde şüpheli duruma düsermi?
Hayır o ifade massari isimli kullanıcıya ait bende aynı durumla karsılastım fakat biz imza sahibini bulamadık eldeki tek delil aramaların yapıldığı telefonun ımeı numarası bu numaradan yola çıkarak bu telefonda baska hangi sim kartlar kullanılmış bu tespiti yaptırınca şüpheliler o telefonu önceden veya şu an kullanan kişiler olurmu? bu konu hakkında bilgi istemiştim?
Arkadaşım özür dilerim konu karışmış dalgınlığıma gelmiş özür dilerim.
O kişiler elbette bulunur, teknolojik imkanlar oldukça fazla. Siz gerekli yerlere gerekli başvuralı yapın ve beklemede kalın derim. Herhangi bir suç unsuru oluşursa daha önce başvuru yaptığınız elinizde koz olsun. Bu sizin faydanıza olacaktır, bundan sonrasıyla artık kanunlar ilgilenecektir yeterki siz sorumluluğu üzerinden atıp başvuruları yapın. Yalnızca IMEI numarası biliniyorsa ve bulunamıyorsa bu cihazı ya da kişiyi siz bulacak değilsinizya. O yüzden rahat olun ve gerekli işlemleri yapmadıysanız yapın.
Bir avukatın bu konuda ayrıntılı bilgi vermesi en doğrusu olacaktır. Ancak söylemiş olduklarımında geçerliliği vardır.
Konuyla alakalı bulduğumdan bir rahatsızlığı dile getirmek istedim bir kişi nasıl olduğunu bilmiyorum ama iki hattıma birden ulaşmış ve iki hattımıda aynı msjları çekerek beni rahatsız ediyor bu durumda ne yapmalıyım seni emniyete ve savcılığa vereceğim dedim nereye verirsen ver dedi.msjları diğer telefondan silmiştim ama öteki telefonumda hepsi kayıtlı ne yapmam gerekir.