-
Sn AKOZ bu konu ile sizi çok meşgul ettiğimin farkındayım.. Ama bilinçsizce hareket etmemek istiyorum ve sanırım bu yolla edebileceklere de faydalı oluyorsunuz..
Az önce ayrılan eski çalışanlara ait dilekçeleri gördüm. Dilekçelerin başında İHBARNAME yazıyordu sanırım. Hepsi kendi isteği ile ayrıldığını ve birşey talep etmediini yazmış.. Benim dilekçemde de kullanmam gereken kelime İHBARNAME mi dir? Örnek dilekçemi size mail olarak da göndermiştim..
24.06.2005
.................................................. ...........LTD ŞTİ
Genel Müdürlüğü'ne
diye başlayan bir dilekçe yazmıştım.
Uygun mudur? bir de buradaki genel müdürlüğüne sözü yanlış olabilir.. Yani sonra dilekçeyi geçersiz kılmasınlar diye bu özeni gösteriyorum.. Kusura bakmayın..
Sonsuz teşekkürler..
-
ŞİRKETİNİZ TEK Mİ ŞUBELERİ VARMI BU ARADA BEN DE SİZE BİR ÖRENK YAZIYIM
--------------A.Ş. VEYA LTD. ŞTİ
-----------TARİHLERİ ARASINDA ŞİRKETİNİZİN------------
DEPARTMANINDA GÖREV ALMAKTAYIM. ------------------
TARİHİNDE EVLENDİM. EVLİLİK NEDENİ İŞYERİNDE VERİMLİ OLAMAYACIĞIM KANAATİNE VARMAM NEDENİ İŞ AKDİMİN 4857
SAYILI KANUNUN 14. MADDESİ GEREĞİ HAKETTİĞİM KIDEM TAZMİNATIMI VE ÇALIŞTIĞIM SÜRE İÇİNDE
------/------- ÇALIŞMA DÖNEMİNE (DÖNEMLERİNE ) İLİŞKİN
KULLANMADIĞIM YILLIK ÜCRETLİ İZİNLERİME İLİŞKİN TUATARLARIN
4857 SAYILI KANUNUN 59. MADDESİNE İSTİNADEN NAKDİ DEĞERLERİNİN ---------- HESAP NOLU BANKA HESABIMA EFT VEYA VİRMAN YAPILARAK İŞ AKDİMİN FESH EDİLMESİNİ RİCA EDERİM.
------------ TARİHİNDEN BUGÜNE KADAR GEREK ŞİRKET YÖNETİCLERİNİN GEREKSE MESAİ ARKADAŞLARIMIN GÖSTERMİŞ OLDUĞU İLGİ VE YAKINLIĞA TEŞEKKÜR EDER. ŞİRKET İLGİLİ YARDIMA İHTYACINIZ OLDUĞU HERAN YANINIZDA OLACAĞIMI BİLDİRİRİM
-
İşeyerim tek şubeli, bu arada merak ettiğim bir şey daha oldu şimdi.. Evlilik nedeni ile demek Evliliğimden dolayı şirkete faydalı olamayacağım mı demek sadece..Yoksa evlilik nedeni ile ev ve iş dengesini kuramamak da evlilik ve iş nedeni ile yıpranmak ve ikisini bir arada yürütememek de bir evlilik nedeni ile ayrılma sebebi midir? Çünkü ben sözlü ifademde bu ikinci dediğime daha yakın bir şekilde ifade ettim sanırım kendimi..
-
Sayın ekincan,
İş sözleşmesini "Evlilik nedeniyle" evlilik akdinden itibaren 1 yıl içinde feshetmek yeterli. Son iletinizde değindiğiniz ayrıntılı sebepleri belirtmeniz gerekmez, bu gibi sebepleri, fesihten hemen sonra başka bir işte çalışmaya başlamanız durumunda kötüniyetli olmadığınızı yani eski işinizden sırf tazminat almak için ayrılmadığınızı ispatlamak için ileri sürebilirsiniz.
Saygılar...
-
Çok teşekkür ederim Dilek Hn.
Saygılarımla.