Re: İki taraf alkollü ise kasko karşılar mı?
Alkol, hasarın ödenmeme nedenlerinden biridir!
Belgeleriniz de tamam ise, ki siz de ters yola girmişsiniz!
Profesyonel yardım almanızı önermekle birlikte,
Motorlu araç kazalarından dolayı hukuki sorumluluğa ilişkin davalar, sigortacının merkez veya şubesinin veya sigorta sözleşmesini yapan acentenin bulunduğu yer mahkemelerinden birinde açılabileceği gibi, kazanın meydana geldiği yer mahkemesinde de açılabilir.
merhaba
8 mart 2009 da bariyerlere çarparak kaza yaptım. sağ kolum kırıldı. hastanede kan alarak alkol ölçümü yaptılar 49 promil çıktı. araba arkadaşımın babasına ait. kasko 49 promili kabul etmeyip araştırma yapması için firmaya vermiş. firma kazayı yaptığım zaman ila hastaneye gitmem arasında 12 dk olduğunu ve 12 dk içinde insan vücudunda 4 promil azaldığını söylediler ve alkol oranımı 53 promile çıktığını söylediler fakat hastanede verilen raporda 49 promil yazmakta. bu durumda kasko masrafları karşılamıyacağını söylüyor. bu durumda benim yapabileceğim bir şey varmı?
hastanede bu raporu imlayan hekimle görüş, bu durumu sor, eğer 12dk da 3 promil olmaz derse, bu konuda kaynak nerden bulabilirm, resmi bir tablo varmıdır vs diye sor araştır, aynı zamanda internetten de araçtır ,
kesin delil bulursan ve haklıysan (12dk da 50 yi geçmiyorsa) sigortaya gönder, gene ödemezlerse , cebinden ödersin, mahkemeye gidersin.
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
hastanede bu raporu imlayan hekimle görüş, bu durumu sor, eğer 12dk da 3 promil olmaz derse, bu konuda kaynak nerden bulabilirm, resmi bir tablo varmıdır vs diye sor araştır, aynı zamanda internetten de araçtır ,
kesin delil bulursan ve haklıysan (12dk da 50 yi geçmiyorsa) sigortaya gönder, gene ödemezlerse , cebinden ödersin, mahkemeye gidersin.
teşekkür ederim.