Re: Nasıl boşanabilirim hiç bır bilgim yok?
Ne güzel işte adama söylesin ayrılsın yeter ki tazminat nafaka vs talep etmesin.Adamda bu bayanla yolunu ayırsın .Ayrıldığın kadının dönüp topuğunada bakmayacaksın. Ama yok tazminat yok şu yok bu deyip işi kadın kalleşliği dediğimiz k.h..lik boyutuna taşırsa o ayıp .Gerisi kişisel tercih sevmiyorum ayrılmak istiyorum tüm boşanma sebeblerinin dibe çöken tortusu değil mi zaten.
Alıntı:
esra toygar rumuzlu üyeden alıntı
secım benım secımım tercıh benım tercıhım buda sıze dusmez dogal olarak ılgılendırmezde ben zaten yetkılıleren yardım ıstedım sızden degıl anlasılmıstır umarım evet ınsanlar boyle seylerle karsılasabılıyo bu dunyada sadece benım basıma gelen bısey degıl bu herkesın basına gelebılıyo ayrıca tamam evlendım erken yasta aılemın zoruyla evlendım ama sevmıyorum zamanla bıtıyo sevgı evlılık kagıt uzerınde resmılestıgı ıcın ben kımseyı sevmemmı kımseyle hayat duusnememı acaba esımı sevmıyorum bukadar basıt okadar sabıt dusunmeyın sızde ok sızın gıbılerın dusuncesı sudur evlendın artık omur boyu ayrılamassın gıbı anlasamasanda ayrılamazsın olmaz gıbı bukadar sabıt dusunmeyın bıraz genıs bakalım olaylara ıyı gunler?
acizane tavsiyem size.. herkesin başına geldi diye sonucu herkes gibi yaşamak ve yaşatmak zorunda değilsiniz. sonuçta bir üyenin yazdığı gibi 3 ncü sayfalara haber olmak var işin ucunda. basite indirgemişsiniz ve birazx geniş bakalım dmeişsiniz olaya.. bilin ki burda yorum yapan herkes sizden daha geniş açıyla bakmış olaya bir tek siz at gözlüğü takıp bakmışsınız. madem bu kadar istiyorsunuz sevginizi uluorta söyşleyecek cesaretiniz var.. eşinizi alın karşınıza bir senedir hayatınızda bir başkası olduğunu onunla beraber olduğunuz mertçe söyleyin. bu kadar erdemlimisiniz. onurunuz, gururnuz, sevginiz, aşkınız bunu yapmanızı sağlayacak gücü veriyormu size.. hatta siz bu eylemi bu konuşmayı bu üçgenin diğer ayağı olan sevgilinizide alıp yuvarlak bir masa etrafında yapın. böylece olayı tek seferde kolayca çözersiniz. evet ne diyorsunuz bu kadar cesaretiniz erdeminiz varmı.. o halde buyrun eşinizle görüşmeye.. Sonra nemi olur.. kolay 2 durum senaryosu olur.. ya 3 ncü sayfada habersinizdir. yada anlaşmalı boşanmış özgür bir kadın..
seçim sizin... geçmiş olsun.. size değil tabi boşandığında eşinize..
Sayın üyelerimizin "Güzin ablacılık" durumundan sıyrılıp, konunun hukuki yönüne eğilmelerini rica ediyorum. Tartışmanın özü hukukidir.
Alıntı:
esra toygar rumuzlu üyeden alıntı
secım benım secımım tercıh benım tercıhım buda sıze dusmez dogal olarak ılgılendırmezde ben zaten yetkılıleren yardım ıstedım sızden degıl anlasılmıstır umarım evet ınsanlar boyle seylerle karsılasabılıyo bu dunyada sadece benım basıma gelen bısey degıl bu herkesın basına gelebılıyo ayrıca tamam evlendım erken yasta aılemın zoruyla evlendım ama sevmıyorum zamanla bıtıyo sevgı evlılık kagıt uzerınde resmılestıgı ıcın ben kımseyı sevmemmı kımseyle hayat duusnememı acaba esımı sevmıyorum bukadar basıt okadar sabıt dusunmeyın sızde ok sızın gıbılerın dusuncesı sudur evlendın artık omur boyu ayrılamassın gıbı anlasamasanda ayrılamazsın olmaz gıbı bukadar sabıt dusunmeyın bıraz genıs bakalım olaylara ıyı gunler?
Sen kendini belediye seçimlerinde sandın herhalde. Bu toplumda bazı kurallar vardır. Evli insanların da SADAKAT gibi evli bulunduğu sürede KANUNİ zorunlulukları vardir.Sen git boşan.Kimse sana boşanma demiyor.Fakat bu işi namusunla yap.Sen hadi boşan bakalım şimdi nasıl boşanacaksın.Tazminat+nafaka hayalleri kurarken, çocuğun varsa onların velayeti+çocuklara nafaka hayalleri kurarken dikkat et bunları sen vermek zorunda kalma.
İnşallah kocan saf biri değildir.Değilse çocukların velayetini,çocuklara nafakayı,kendisi için nafakayı ve tazminatı senden ÇATIR ÇATIR SÖKE SÖKE alır.Sende ELİ YAŞ G..Ü KURU uğruna kocanı BOYNUZLADIĞIN ve METRES HAYATI YAŞADIĞIN adamı da nasıl, kiminle BOYNUZLAYAYIM diye düşünürsün.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın üyelerimizin "Güzin ablacılık" durumundan sıyrılıp, konunun hukuki yönüne eğilmelerini rica ediyorum. Tartışmanın özü hukukidir.
sayın hocam acizane tavsiyemiz değerli üye ye anlaşmalı boşanma zemininin nasıl hazırlanacağı, ikna yol ve yöntemleri ile başına gelebilecekleri anlatmaktan ibarettir. Malumunuz anlaşmalı boşanma ve bunun sonuçları ne kadar hukuki bir süreç ve sonuç ise,
bir gazetenin 3 ncü sayfasında haber olmaya giden yol ve habere konu olan tarafların yaşadıkları ve yaşayacakları da hukuki bir durumdur.
Malumunuz sadece kağıt üzerinde yazılı hali ile insanların hayatını etkilemiyor hukuk. Bunun birde sosyolojik, psikolojik, ekonomik yansımaları var. bu tür etkileşimlerde bir ucundan hukuk'un içinde kalıyor. Konuya bu tarafından da bakmak gerektiğine inananlardanım.. Saygılar..
Konuyla ilgili bir içtihadı ekliyorum.
Yargıtay 2. HD E: 2004/4901, K: 2004/5829
ÖZET:
Türk Medeni Kanunun 164. maddesi gereğince, terk edilen eş boşanma davası açabilir. Terk eden eşin, bu sebebe dayanarak boşanma davası açma hakkı bulunmamaktadır.
DAVA :
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR :
Dava, terk sebebine dayanmaktadır. ( TMK. md. 164 )
Olayda, davacı koca, 18.10.2002 tarihinde mahkemeye başvurarak, eşinin Osmaniye'deki tuttuğu eve gelmesi için ihtar edilmesini istemiştir. İhtar kararı davalıya 1.11.2002 tarihinde tebliğ edilmiş, dava ise 17.02.2003 tarihinde açılmıştır.
Türk Medeni Kanunun 164. maddesi gereğince, terk edilen eş boşanma davası açabilir. Terk eden eşin, bu sebebe dayanarak boşanma davası açma hakkı bulunmamaktadır. Diğerini, ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır. Toplanan delillerden, Adana' da ki müşterek konutu kocanın terk ettiği anlaşılmaktadır. İhtarla kadının davet edildiği konutun Türk Medeni Kanununun 186/1. maddesi gereğince eşlerin birlikte seçtikleri bir konut olmadığına göre Türk Medeni Kanununun 164. maddesinin koşulları gerçekleşmemiştir.Davanın reddi gerekirken yazılı şekilde karar verilmesi usul ve yasaya aykırıdır.
SONUÇ :
Temyiz edilen kararın yukarıda g3österilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine 05.05.2004 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.