Re: Şimdi de Ermeni aydınlar özür diliyor
Alıntı:
marita rumuzlu üyeden alıntı
Ciddi ciddi Türkleri (afferdersiniz) keriz yerine koymaya çalışıyorlar sanırım...
"Bizimle ilgisi alakası yok,başkaları yaptı,üzerimize yıktı...."gibi bir bildiriye ancak gülerim.
Yani,bizim milletimizde o kadar cahilmiş ki,Ermeni'yi Rus'dan veya Fransız'dan ayırt edecek zekaya sahip değilmiş.
Neyse,artık aydınlanmış olduk....
Böyle bir cümleye artık anaokuluna giden bir çocuk dahi inanmaz.
Amaç ,konuyu/olayı dünya gündeminde tutmaktan ibarettir.Yada dünyanın gözünü "taze" konulardan "bayat" konuya çevirmektir.
Geçmişe mazi derler...Bir konu-yerli yersiz demeden;bir de saçma ise üstelik-ne kadar çok gündeme getirilirse,anlamını o derece yitirir....
Kendileriyle ilgili olmadığını söylediklerini nerden çıkardınız.Diplomatlarımızı ermeni terör örgütü asala öldürmüştür,bunu da tabiki ermenistan kurmuştur.Aslında adamlar fazla bile söylemiş ermeni halkı adına demişler,bu ermeni halkına hakarettir tabiki içlerinde o olayları destekleyenler olabilir ama içlerinde ne olursa olsun insan öldürlmesine karşı olanlar da olduğunu düşünüyorum(Benim devletim gidip masum insanları(terörsitler dışındaki) öldürse onu da onaylamam) dünyanın her yerinde olduğu gibi.Asalayı ermeni devleti kurmuştur,ancak o terör örgütü eylemlerinden sonra ermenistan halkı adına hareket ettiğini açıklamış olabilir, bence bu ermeni halkı adına özür dilenmesini gerektirmez.Ermenistan Devleti adına özür dilemeliler.
Ermeniler’in özür metni izinsiz kullanılmış
Ermeni aydınların hazırladığı özür kampanyasında, makalesi temel alınan Prof. Dennis Papazian, metnin izinsiz kullanıldığını söyledi. Papazian kampanyanın amacına ulaşacağından da şüpheli. NTVMSNBC’ye konuşan Türk aydınlara göre ise kampanya umut verici.
Daha önce Radikal Gazetesi’ne konuşan Avustralya’nın Sydney şehrindeki Macquarie Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Armen Gakavian, 15 Aralık’ta Türkiye’deki bir grup aydının başlattığı özür diliyorum kampanyasına benzer bir kampanya başlattığını açıkladı. Kampanya, Ermeniler’in geçmişte olanlardan dolayı özür dilemesini kapsıyor. Gakavian, kampanya metinini Ermeni kökenli ABD’li akademisyen Dennis Papazian’ın daha önce bu konuda yazdığı makaleyi temel alarak hazırladığını açıkladı. NTVMSNBC’ye konuşan Papazian ise, kampanyadan habersiz olduğunu ve metninin de izinsiz kullanıldığını açıkladı. Ancak Papazian, yine de Armen Gakavian’ın girişiminin iyi niyetli olduğunun altını çizdi.
Ermeni aydınların özür kampanyasını ‘naif’ olarak nitelendiren Papazian, bu kampanyanın amacına ulaşacağına ise şüphe ile yaklaşıyor. Dennis Papazian, yaklaşık bir buçuk aydır devam eden Türkiye’deki özür kampanyasını ise olumlu buluyor.
Türkiye’deki özür kampanyası yaklaşık 30 bin imzaya ulaşırken, kampanyayı destekleyen Türk aydınlar da NTVMSNBC’ye her iki tarafın kampanyasını değerlendirdi. Türk aydınlar iki kampanyayı da olumlu ve umut verici buluyor.
Haberin Devamı İçin Tıklayınız
Gemiste kaldı ozur neye gerek.
Alıntı:
unbelievable rumuzlu üyeden alıntı
Kendileriyle ilgili olmadığını söylediklerini nerden çıkardınız.Diplomatlarımızı ermeni terör örgütü asala öldürmüştür,bunu da tabiki ermenistan kurmuştur.Aslında adamlar fazla bile söylemiş ermeni halkı adına demişler,bu ermeni halkına hakarettir tabiki içlerinde o olayları destekleyenler olabilir ama içlerinde ne olursa olsun insan öldürlmesine karşı olanlar da olduğunu düşünüyorum(Benim devletim gidip masum insanları(terörsitler dışındaki) öldürse onu da onaylamam) dünyanın her yerinde olduğu gibi.Asalayı ermeni devleti kurmuştur,ancak o terör örgütü eylemlerinden sonra ermenistan halkı adına hareket ettiğini açıklamış olabilir, bence bu ermeni halkı adına özür dilenmesini gerektirmez.Ermenistan Devleti adına özür dilemeliler.
"Ermeni halkı adına işlenen cinayetler...",sadece ASALA'nın işlediği şuçları kapsamıyor."Ermeni soykırımı" olarak kabul ettirmeye çalıştıkları, ama aslında müslümanların/türklerin ermeniler tarafından katledildikleri, tarihteki dönemi kastediyorlar.
Alıntı:
(Benim devletim gidip masum insanları(terörsitler dışındaki) öldürse onu da onaylamam)
Bu farklı bir durum....Başka bir Ülkeye gidip öldürmek ile aynı Ülkede işlenen cinayet yada katliamları bir tutamayız.
Almanya gidip yahudileri İsrailde katletmedi.Almanyada katletti.
Ermeniler de ,yaşadığı Ülkenin vatandaşlarını-Türkleri-katletti.Ermeni Devleti adına özür dilemeleri anlamsız olur.
Ermeni Devleti 1990 da Sovyetler Birliğinden bağımsızlığını ilan etti ve kuruldu.
Ermeni Demokratik Cumhuriyeti ise 1918.
Bundan önce ise,Armyanskii Oblast (Ermeni Vilayeti) daki nüfus Osmanlıdan mülteci olarak gelen Ermeniler ile neredeyse %50 oranında artmıştır.
Bu ne demek oluyor?"Ermeni halkı " sözcüğü yerinde kullanılmıştır;"adına..." sözcüğü ise yersiz."Ermenilerin işlediği..." olmalıydı....
Gerçi özürleri de kendilerinin olsun,arkasında yatan düşünceleri de....