Cevap: Re: Bu karar normal mi?
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Aile mahkemesine Sulh Ceza Mahkemesindeki dava bildirilmişmi ? Mahkeme nereden bilecek bu durumu ?
Ayrıca Sulh Ceza Mahkemesinde ceza aldı diye baba nın çocuğu ile görüşmesi engellenebilirmi ?
Aile mahkemesi kadının boşanma talebini reddetmiş iken Sulh ceza mahkemesindeki kararı neden dikkate alsın? Dava reddedilmiş zira.
Hem aile mahkemesi kadının boşanma talebini reddettiğine göre kadının boşanma gerekçeleri ya yeterli görünmemiş yada kadın bu iddialarını ispatlayamamış.
Abdullah Bey
Bu iletiye şimdi rastladım da bir insanın eşini ve onun abisini yaralamaktan ceza alması yani yaralama suçu işlediğinin kanun tarafından onaylanması nasıl yeterli boşanma sebebi olmaz?
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Abdullah Bey
Bu iletiye şimdi rastladım da bir insanın eşini ve onun abisini yaralamaktan ceza alması yani yaralama suçu işlediğinin kanun tarafından onaylanması nasıl yeterli boşanma sebebi olmaz?
Ben bu konuda yazmayı kesmiştim. Zaten konu devam da etmemiş. Şahsi kanaatim hakim hatalı karar vermiş olsa bile temyizen dönebilecğei yönündedir. Konuyu açan üyenin tüm detayları anlatmamış olması nedeni ile konu açıklığa kavuşmamıştır.
Mahkeme kararlarının tam metin yayınlanması durumunda bir sonuca varılabilecğei kanaatındayım.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Ben bu konuda yazmayı kesmiştim. Zaten konu devam da etmemiş. Şahsi kanaatim hakim hatalı karar vermiş olsa bile temyizen dönebilecğei yönündedir. Konuyu açan üyenin tüm detayları anlatmamış olması nedeni ile konu açıklığa kavuşmamıştır.
Mahkeme kararlarının tam metin yayınlanması durumunda bir sonuca varılabilecğei kanaatındayım.
Bence fiziksel şiddetin kanıtlandığı her durumda mahkeme direk boşamalı, diğer tazminat vs gibi konulara sonra karar verilmelidir. İnsana eziyet bu.