Re: Miras mı değil mi ev bizim mi? Anlamadım
Alıntı:
unbelievable rumuzlu üyeden alıntı
10 günlük süre dava dilekçesine cevap süresidir,bir an önce bir avukat tutun,avukat cevap dilekçesini hazırlayıp mahkemeye sunacaktır.
Tekrar çok teşekkür ederim ancak benim şimdi çok acil bir sorum var
Bugün itiraz etme süremiz doluyordu ve avukatımz bugün itiraz dilekçesini vereceğini söylüyordu anacak bir haber alamadık avukattan telefonlarımızada çıkmıyor...
Eğer avukatın bunu unutp dileçeyi vermemeişse ne olur davayı nasıl etkiler
Gerçekten çok acil ceva almam gerek çok teşekkürler şimdiden...
Re: Miras mı, değil mi - ev bizim mi?
Bugün vermediyse,zamanaşımı definde bulunamaz avukatınız.Bulunup da karşı tarafın avukatı derhal itiraz ederse,zamanaşımı defi dikkate alınmaz.(Zaten sizin olayınızda zamanaşımı süresi yok,hak düşürücü süre var bi önemi yok yani bu yazdığımın)
Hak düşürücü süreyi ise davanın her aşamasında ileri sürebileceği için tenkis davasına itiraz bakımından br sıkıntı olmaz.
Alıntı:
unbelievable rumuzlu üyeden alıntı
Bugün vermediyse,zamanaşımı definde bulunamaz avukatınız.Bulunup da karşı tarafın avukatı derhal itiraz ederse,zamanaşımı defi dikkate alınmaz.(Zaten sizin olayınızda zamanaşımı süresi yok,hak düşürücü süre var bi önemi yok yani bu yazdığımın)
Hak düşürücü süreyi ise davanın her aşamasında ileri sürebileceği için tenkis davasına itiraz bakımından br sıkıntı olmaz.
Size ne kadar teşekkür etsem azdır gerçekten dualarım sizinle...
Bu arada süremiz salını günü sona eriyormuş bugün değil...
Davanın seyrini buradan bildireceğim.
Tekrardan çok teşekkürler
Merhabalar,
Buna benzer bir sorunu ben yaşıyorum şu an. Dedem anneme bir ev bırakmış ve noter onaylı bir vasiyet yazmış evi bıraktığına dair. aynı noterde annemin tüm kardeşleri de buna itiraz etmeyeceklerine dair imza atmış. dedem 2002 yılında öldü ve vasiyet okundu kimse itiraz atmedi ancak şöyle bir durum var evin bulunduğu arsa kardeşlerle ortak dedem evi ve anneme düşen payı bıraktığını belirtmiş doğal olarak kalan kısımda onların hakkı ve payı. Şimdi kardeşlerden bazıları arsayı satmak istiyor ama ev için bize para ödemeyi kabul etmiyorlar.Satıştan gelecek paranın tamamen eşit bölünmesini istiyorlar. Bizde ev için ayrı para talep ediyoruz ama arsa hisseli olduğu için evin bize özel bir tapusu yok ev belediyede annemin üstüne gözüküyor.
benim merak ettiğim satış olursa biz evin bize ait olduğunu kanıtlayarak evin parasını alabilirmiyiz.
şimdiden çok teşekür ederim