Re: 3 Yıl Olayı ve Tedbir Nafakası?
Sdt23 sorumu şu şekilde sormak isterim biraz dramatik olacak ama yorumunuzu merak ediyorum.Şuan yargıtayda olan dava erkek arkadaşımın davası,davanın görüldüğü mahkeme boşanmalarını onayladı takılarda anlaşılamadığı için temyize gönderdik.Yargıtaydan gelecek cevapla boşanmalarının KESİNLEŞECEĞİNİ takılara ilişkin kararın aleyhine olması halinde tekrar temyize gitmeyi lehine sonuçlanırsa karşı tarafın temyize göndereceğini varsayıyoruz.Ama gelen karar ne şekilde olursa olsun boşanmasının kesinleşeceği konusunda avukattan bilgi almıştık bu konuda yanılıyormuyuz? Davanın seyri ve süresi ne şekilde uzar yorumunuz varmı? Biz planlarımızı 2009 eylül için düşünüyoruz boşanmanın kesinleşmesi o zmana kadar mümkün olabilirmi ) Yada feragatmı edilmeli ?
Alıntı:
gulucuk rumuzlu üyeden alıntı
peki arkadaşlar bu tedbir nafakasının ödemesi hakkında bilgi verebilecek biri varmı? hakimin onaylaması halinde ne zaman ödenir ? mahkeme bitimine kadar beklermi? ilk mahkemeden itibaren mi hesaplanır?
İlk talep edildiği tarihten itibaren hesaplanır.
Boşanma dilekçesinde talep edildiyse dilekçenin verildiği tarihten itibaren.
Davada ara karar çıktığı zaman o ana kadar birikmiş tedbir nafakaları muaccel olur. Hepsi ödenmelidir. Bundan sonra her ay peşin ödenir.
Mahkeme bitimine kadar beklenmez. Tedbir nafakasının amacı dava süresince eşin ihtiyaçlarını karşılamaktır. Dava sonuna kadar beklenseydi bu amaca hizmet etmezdi.
Dava sonucunda kesilir ve yoksulluk nafakası bağlanmazsa o ana kadar ödenen tedbir nafakası geri alınmaz. Dava sonucunda kesilse bile kesilme kararına kadar ödenmeyen tedbir nafakaları faiziyle ödenmelidir.
teşekkür ederim tedbir nafakasınada itiraz olabilirmi peki?
Alıntı:
teşekkür ederim tedbir nafakasınada itiraz olabilirmi peki?
Olur, ama itiraz geçmiş tedbir nafakalarını kaldırmaz.
Diyelim ki 1 martta açılan davada 15 mayısta tedbir nafakası talebinde bulunuldu, hakim 1 kasımda tedbir nafakasına hükmetti, itiraz ettiniz ve 2 şubat günü tedbir nafakasını kaldırdı veya azalttı.
15 mayıs-1 şubat dönemi için 1 kasımda belirlenen miktar üzerinden ödeme yapmanız gerekir. 2 şubat sonrası için yeni rakamdan.
Alıntı:
peki arkadaşlar bu tedbir nafakasının ödemesi hakkında bilgi verebilecek biri varmı? hakimin onaylaması halinde ne zaman ödenir ? mahkeme bitimine kadar beklermi? ilk mahkemeden itibaren mi hesaplanır?
Valla kardeş benim davada tedbir nafasının adı bile geçmedi talebime rağmen o yüzden ilk davadan bişey bekleme heleki karşı taraf ödeme niyetinde dğilse olmadık kılıflar buluyo mesela bende yetki itirazında bulundular.sırf nafaka tazminat konuşulmasın diyee...
ben yetki itirazını tebliği aldığı 10 gün içersinde diye biliyorum ve bende bu 10 günlük süreyi aşmış durumdayım inşallah mahkeme esnasında böyle bir itirazla karşılaşmam
Alıntı:
ben yetki itirazını tebliği aldığı 10 gün içersinde diye biliyorum ve bende bu 10 günlük süreyi aşmış durumdayım inşallah mahkeme esnasında böyle bir itirazla karşılaşmam
hayır davada yani ilk davada itirazedebilirler.moralinizi bozmak istemem ama ben böyle bi hakları yok diye rahat rahat gittim davaya gerci girmedim ama dışarda bekledim sonuçta itirazetmişler şok oldum sizde hazırlıklı olun umarım sizin davnızda bu olmaz...
inşallah olmaz benim avukatım böyle bir hakları olmadığını söyledi çünkü. benim davaya da 15 gün kaldı umarım bu tarz bişey yaşamam benimkilerde mutlaka nafakaya ve tazminata itiraz edicekler ama inşallah yetki itirazında bulunmazlar
Alıntı:
inşallah olmaz benim avukatım böyle bir hakları olmadığını söyledi çünkü. benim davaya da 15 gün kaldı umarım bu tarz bişey yaşamam benimkilerde mutlaka nafakaya ve tazminata itiraz edicekler ama inşallah yetki itirazında bulunmazlar
valla avukatlara bakarsan hiçbişeye hakları yok ama davada hiçte öyle olmuyo yetki itirazı olmaz dedi davada itirazettiler.ilk duruşmada tedbir nafakası kesin dedi davada lafı bile geçmedi yani hep moral veriyolar ama gerçekleri söylemeye yanaşmıyolar.ben aramadan hatta bıktırmadan cevap bile vermiyolar 4 aydır bi avukatım var ama 1 kez dahi arayıp bilgi vermedi hep ben aradım parayı alana kadar yanii...
onlar bizim bu tavırları fevri buluyolar panikliycek bişey yok onlara göre çünkü onlar için olağan şeyler ama bizlerin bu halini görmüyo anlamıyolar ama umarım hukuk bizden yana olur haklıya hakkını verir