Bu arada sayın Ferhat bey isterseniz size dava dosyasını gönderebilirim.İncelemeniz için.
Printable View
Bu arada sayın Ferhat bey isterseniz size dava dosyasını gönderebilirim.İncelemeniz için.
Yürütmeyi durdurma isteminizin sebebini anlamadım açıkçası, kısa süre içinde terfi gibi bir beklenti mi mevcut, yoksa başka bir sebep mi?
2009 yılı için harç tarifesi şöyle:
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=2781
Başvurma+İlam+YD+Posta=23,9+15,6+44,80+50=134,3TL
Fazladan ödemeniz gereken para=268,6TL, Hak kaybının bedeli=Paha biçilemez.
Ayrıca davayı kazandığınız takdirde tüm bunlar idareye yükletilcektir.
Yürütmeyi durdurma istemi: 44,80 TL imiş.
(Aslına bakarsanız Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde çok bulunduk yürütmeyi durdurma talebinde ama sivil idarede bulunduğumuzu hiç hatırlamıyorum. AYİM'dekine oranla gerçekten yüksek kalıyor bu bedel. Orada 22 lira gibi bişey.)
Y.D. istememizin sebebi davanın daha hızlı sonuçlanması.Hak kaybının maddiyatla ölçülmemesine de katılıyorum.Fakat geçen ki davayı kazandığımız halde masrafları mahkeme tarafımıza yüklemişti.
Yukarıda örneğini sunduğum Danıştayın 4 yılın sicilinin temyiz kararı sicillerin hepsine birden bakılmasına emsal teşkil edemez mi? Sizin dediklerinizden sonra hala ayrı ayrı mı yoksa aynı dilekçeyle mi dava açmaya karar veremedim.Birde Danıştay bu konuda bir karar verirse(bir dilekçeyle görüşülebileceğine dair) emsal olur.Ama bilemiyorum işte :(
Yürütmenin durdurulması harcı 2009 yılı için 25,60 TL'imiş. Tarifeye tekrar baktım. Dolayısıyla sizi 50 tl daha kara soktum:)
Bahsettiğiniz karar aslında sizin durumunuza uyuyor ancak aynı doğrultuda başka karar yok (varsa da ben bulamadım) Yani içtihat halini almamış. Dolayısıyla temyizde dosyanız başka bir daireye düşerse aksine bir karar da çıkabilir.
Karar sizin. Ben iki yolun da artı ve eksilerinin olduğunu görüyorum. Ama burada önemli olan bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Yani idare mahkemesine 'Sen hatalısın, bak sana göstereceğim.' gibi bir düşünceyle hareket edersiniz belki sonuçta kazanırsınız ama prosedürü uzatmış olursunuz. Bir defa sırf bunun için temyize gidip gelecek, en az 1 yıl alır. Olumsuz sonuç çıkarsa da hakkınızı yitirmiş olursunuz. Tabi ki ben de bu kararın hukuka aykırı olduğunu düşünüyorum, temyizde bozulması ve emsal olmasını istiyorum ama bir yerde de kendinizi düşünmek zorundasınız. Dava reddedilirse yürütmeyi durdurma da alamayacaksınız, bunu da göz önüne alın.
Davayı kazandığınız halde masrafları niye size yükledi mahkeme, biraz açar mısınız konuyu.
Ferhat bey bunun bir nedeni yok.Sadece karar da ".... YTL yargılama giderinin davacı üzerinde bırakılmasına" diye karar verdi.
Peki açacağımız yeni davayı sizce Y.D. istemli açmayalım mı ne dersiniz?Şuna da eminim ki kesinlikle Y.D. vermeyecektir.Dedğim gibi sadece hızlı görülsün diye bunu yapıyordum. :)
Bu arada fikirleriniz için tekrar teşekkürler.
Davanız "kısmen" değil "tamamen kabul" edilmiş ise yargılama giderlerinin karşı tarafa yüklenmiş olması gerekiyordu, belki o konuda atladığınız bir yer vardır, karara tekrar bakınız.
Bu dava bakımından y.d.'nin gerekli olmadığını düşünüyorum. Talepte bulunsanız bile gerekli olduğunu ispatlamadan sonuç alamazsınız. Y.D. istemli davalarada dava değil sadece bu talep öncelikli görüşülür, bu nedenle davanın seyrini hızlandırıcı bir etki yapmayacağını düşünüyorum. Yine de karar sizin.
Evet biz sicil raporlarının içerik olarak iptalini istemiştik.Kasıtlı olarak düşük verildiğini savunarak(gerçi şimdi de öyle istiyoruz;ama bu sefer iptal edilen sicillerden daha düşük verildiği belli yani mahkemeden sonra daha da hasımca davranmışlar).Ama mahkeme şeklen iptal etmişti.Sicil yönetmeliğinin 17. maddesine binaen...
Ferhat bey herşey için tekrar saolun.Görüşleriniz bana çok yardımcı oldu.
Rica ederim. İyi günler dilerim.