Valla herhalde icraya düşen çok sayıda avukat olacak böyle giderse.Her geçen gün meslek dibe vuruyor.Bunu görmezden gelenler yarın olmayacaklar ama biz bu sorunlarla uğraşıyor olacağız.
Printable View
Valla herhalde icraya düşen çok sayıda avukat olacak böyle giderse.Her geçen gün meslek dibe vuruyor.Bunu görmezden gelenler yarın olmayacaklar ama biz bu sorunlarla uğraşıyor olacağız.
Hukuk fakültelerinin sayısındaki bu artış acaba niceliğe mi ağırlık verilerek yapıldı, yani sadece görüntü olsun diye, yoksa niteliğe mi önem verilerek yapıldı? İşte bütün mesele bu. Bu işleri düzenleyenler ne yaptığını biliyordur umarım. Yoksa hayal kırıklığıyla dolu birçok hukuk fakültesi öğrencisiyle karşı karşıya kalabiliriz. Ne kadar çok hukuk fakültesi kontenjanı olursa olsun sonuçta bireyin yeteneği ön plana çıkacak hakikatten de. Yani seve seve hukukçu olanla, sevmeye sevmeye hukukçu olan arasındaki fark tabii olarak kendini gösterecek.
İcra takip memuru yetiştirmek mi istiyoruz yoksa hukukçu mu :)
Ne kadar çok o kadar iyi mi =)
Bize okulda verilen istatistikler bu konuda ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini gösteriyor.Fakülteye giren 800 birinci öğretim 400 ikinci öğretim ve 20 civarı okul birincisi ile buna ek olarak geçiş sınavları ile gelen öğrenciler sonucu 1200ü geçen bir kontenjanı var İstanbul Üni Hukuk Fak.'nin.
Ancak mezun olan öğrenci sayısı 400 civarında izliyormuş.
Yani giren herkes bitiremiyor okulu.Bu durumda hukuk fakültesi puanları ve kontenjanları hakkında çalışma yapılması ve acilen uygulanması gerekmektedir.
Ayrıca yök sınavlarımızın değerlendirilme aşamasını da düşünmeli ve 1200 kağıdın hocalar tarafından ne kadar dikkatli okunup okunmayacağının da hesabını yapabilmeli.
Ben Samsun'da oturuyorum.Hukuk açılırsa iyi olur.Ama ben eğer bu sene Ankara,Gazi,İstanbul,Marmara;Dokuz Eylül,Anadolu Üni.den herhangi biri tutmazsa anca kendi şehrimdeki hukuk fakültesine girerim.Bir de yanlış hatırlamıyorsam Bu sene Ondokuz Mayısda açılan hukuk fakültesini kazananlar ilk 2 sene gazi hukuk fakültesinde eğitim göreceklermiş.Son iki sene Allah kerim artık:)