-
HER NE OLURSA OLSUN MAL BEYANINDA BULUNUN
2- İBRANAMESİZ (MAKBUZ DEĞİL) YA DA İCRA DAİRESİNDEN ONAYSIZ PROTOKOL YAPMAYIN
3- AVUKATIN SİZE ELİNİZE BORCUNUZU GÖSTERİN DİYE VERDİĞİ KAĞITLA ÖDEME YAPIP BORCUM KAPANDI DEMEYİN
YUKARIDA BAHSETTİĞİM HUSUSLAR ÇOK ÖNEMLİ OLUP GEÇMİŞTE BENİM YAŞADIĞIM TECRÜBELERDİR. BU KONU ÇOK BASİT GÖRÜNSE DE BORÇ ÇOK AZ GÖRÜNSE DE İBRANAMESİZ VE MAL BEYANINDA BULUNMAMAK BAŞINIZA ÇOK DERTLER AÇABİLİR[/b][/u[/b]].[/font=Book Antiqua]UN SÜRESİ İÇİNDE YUKARIDA BELİRTTİĞİM GİBİ MAL BEYANIN DA BULUNUN. VE SAKIN ÜSTÜNE BASARAK SÖYLÜYORUM EFT İLE ALACAKLI VEKİLİNE ÖDEME YAPMAYIN İLLA ALACAKLI VEKİLENE ÖDEME YAPACAKSANIZ BORCUNUZU SORUN VEBİZZAT ALACAKLI VEKİLİNE GİDEREK MAKBUZ DEĞİL MUTLAKA İBRANAME ALARAK BORCUNUZU KAPATIN
TEKRAR TEKRAR SÖYLÜYORUM
1
-
Sayın "AKOZ", bende size tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
-
Sayın "AKOZ", 1-2 gün içinde borcumu tamamen ve nakden ilgili icra dairesine giderek ödeyeceğim.
Ancak sizin yazdıklarınızı da gözönüne aldığımda, siz özellikle "mal beyanı"" ve "ibraname" işini çok vurguladığınız için, bu işi eksizsiz yapabilmek adına aklıma 2 soru daha geliyor;
- 7 gün içerisinde icra dairesine giderek, dediğiniz gibi "kapak hesabı" çıkartıp, borcumu nakden ve tamamen ödeyecek isem, sizin üzerine basarak belirttiğiniz gibi "her ne olursa olsun" mal beyanında bulunmalımıyım?
- (Başıma ilk defa böyle bir iş geliyor, cehaletime verin) İcra dairesine gidip, borcumu kapattıktan sonra, sanırım elime makbuz veya benzeri bir şekilde ödediğime dair bir belge vereceklerdir. Buna rağmen, bahsettiğiniz şekilde yine de "ibraname" almalımıyım? Bunu icra dairesinden değil, vekil avukattan isteyeceğim sanırım? Ve vekil avukata icra dairesine ödeme yaptıktan sonra "ibraname" almak için gitmem mi gerekiyor?
Sabır içinde, sorularımı cevaplayıp ilgilendiğiniz için bir kere daha teşekkür ederim. :)
Saygılarımla.